Årets märkligaste försvinnande!

Har jag råkat ut för idag men nu är mysteriet löst. När jag skulle gå ut innan i fm tänkte jag sätta på mig ett par nya skor jag köpte i Paris. Ett par vita ballerina och nu när vädret svalnat av lite, över 25 men under 30 så det är svalt kan man våga sig på att stoppa fötterna i annat än flip flop.

Hm? Var är mina nya skor? Dom har stått i skohyllan sen vi kom tillbaka från Sverige i juli och jag har inte haft dom på mig. Jo, kvällen vi skulle på Senays kalas (förra fredagen) satte jag på mig dom men ändrade mig och tog mina converse istället. Ställde tillbaka dom i skohyllan och där har dom stått…eller?

Började leta efter dom. Kollade om jag ställt undan dom där vinterskorna står men nä…finns inte så många fler ställen att leta på. Ställen där jag liksom aldrig skulle ställa skor men jag kikade runt lite här och var men inga skor. Va f*n…ett par skor kan ju inte bara försvinna så där…

Aja, tog på mig ett par andra och gick ut. Fortsatte leta när jag kom hem men gav snabbt upp. Tänkte att dom dyker väl upp eller så har jag väl i ett förvirrat tillstånd städat bort dom men det är mindre troligt för så noga är inte jag med att städa.

När Alex gjort sin läxa springer han ut i hallen för att öppna dörren för grannpojken. Jag går efter för att gå in i köket och ser då i hallen skohyllan och tog en chansning…

Alex, har du sett ett par av mina skor?

– Hur ser dom ut?

-Ett par vita.

– Ja, är det dom här?

Drar med mig in på sitt rum och visar mig bakom en hög med leksaker och under en döskallebandanas vad som finns. Mina skor!!

Kunde inte hålla mig för skratt och frågade hur dom hamnat där men det hade han inget svar på. Hade först inte tänkt fråga honom. Vad skulle han med mina skor till? Varför skulle han gömma dom liksom? Tog ju ändå en chansning och i samma veva fick jag en flashback om när jag letade efter tvättkorgen en gång och han gömt den i sitt leksakstält (enligt honom hade pappa lagt den där) eller när jag letade efter toaborsten som det visade sig att han slängt ut genom fönstret på sitt rum för att han var bamsearg för nåt.

Så nu vet jag vem jag alltid ska fråga först när något är på villovägar…

This entry was posted in Sagt av Alex, Tokigt, Roligt & Knäppt. Bookmark the permalink.

17 Responses to Årets märkligaste försvinnande!

 1. Sofiya says:

  Sv: Jaa, kan du fatta!? Redan 4 veckor, tiden springer iväg, fast även så känns det som jag varit här en evighet nu. Nej det finns egentligen inget som hindrar mig. Jag vill bara hinna umgås mer med familj och vänner. Men det känns som att jag kommer åka ner rätt snart om jag inte får nått jobb…

 2. Ama de casa says:

  Du har alltså närt en liten tjuv vid ditt bröst 😉

  sv: Ja, jag blev helt chockad över hur kallt det var på morgonen – redan! Men det kanske ordnar till sig. Ifjol hade vi jättefint ända fram till Lucia.

 3. Carola says:

  hahahah, även här hittar vi försvunna saker på de mest udda ställen.

  Här har vi haft mysdag idag, regnat och grått.
  Vi har kikat p å film och ätit pízza.
  kram

 4. Hahaha visst är det roligt hur saker kan försvinna, när jag var hemma i julas kunde vi inte hitta mammas mobil vi leta snabbt på nedervåningen innan vi ringde den. Följde ljudet men kunde inte riktigt fatta var den va….den låg i kylskåpet! :S

 5. ingela says:

  Här försvann det 2 st (ej par) svarta sandaler i olika barnstorlekar en dag i augusti. Har letat efter dem många gånger sedan dess. Peter ”hittade” dem när han skulle till fjällen för några veckor sedan i sina stövlar ;).

  • Sand mellan tårna says:

   Hahaha…Ja säger då det! Småfolk kan hitta på vad som helst.
   En dag hos mamma skulle jag sätta på mig skorna…lite knöligt i så jag stack in handen och ut kom en kanelbulle!!! 😀

 6. Roggan says:

  Det som göms i snö kommer fram i Alex rum.
  Sv: En låt som är spelad mycket me Freedom Call är Mr.Evil

 7. Marie-Louise says:

  Hahaha vilken tur att du frågade honom 🙂

 8. Veiken says:

  Vilken tur att skorna kom fram. Jag började fantisera om Halloween och spöken…tur att ni inte har några sådana 😉

 9. Emma says:

  Haah sweet!

  Jag åker på torsdagkväll. Och helt ärligt… så känns det piss. Och så piss också. Men nu är det så och inte mycket mer att göra. tack för dina söta kommentarer! Dem betyder!

 10. Pia F says:

  Tur inte tjuven hunnit så långt. 🙂

 11. Ha ha ha, roligt! Det där med att saker hamnar lite varstans har jag också fått erfara då min son lägger saker i ugnen!

 12. charlotte says:

  haha var glad att han inte hade målat på dem eller nåt

Kommentera