Roligt än

Min mamma frågade i et mail innan idag hur det går med Anki och Alex skrivövningar. Jag svarade att det går bra men stackars Alex.

Igår hade Anki tagit fram hans övningsbok, den har hemma och övar i, papper till sig själv, pennor och suddgummi och lagt fram på bordet sen satt hon där och väntade tills han kom hem. Han hann inte mer än innanför dörren innan hon började ropa på honom om att hon ville öva på att skriva. Jag fick ju tala om för henne att Alex precis kommit hem efter en lång dag i skolan och att han måste få vila lite.

Alex tittade på Anki…Anki…ok, vi kan skriva lite sen vill jag vila lite innan vi skriver mer.

Jag sa till Alex att han behöver inte göra det direkt, att Anki får faktiskt vänta men han sa att en rad kan han väl skriva så hon håller sig lugn typ.

Idag fick jag stoppa henne från att plocka fram allt. Jag sa att hon måste vänta. När Alex kom hem visade han henne direkt vad han hade i läxa tills imorgon. Det var sifferskrivning så nu håller Anki på att lära sig det oxå sen fortsatte dom öva lite bokstäver.

Så än så länge är Anki rolig men jag får nog se till att ha ett ess i bakfickan för hon kan vara väldigt påfrestande att hänga med…

This entry was posted in Alex, Sagt av Alex, Tokigt, Roligt & Knäppt. Bookmark the permalink.

10 Responses to Roligt än

 1. Linda says:

  Hahaha!! Se där…känns det inte som läxor är det ju roligare! 🙂 Får se till att Alex får full pott på sitt skolschema nu då!

 2. Emma says:

  Ja, det är faktist rätt skönt men det tar så mycket längre tid att skriva då man blivit van med det turkiska tastaturet!

  Filimojen vi har i duschen är en som en låda som värmer upp vattnet, man vrider på en knapp 1,2 eller 3 och så blir det varmt. Elstyrd alltså! Har man för högt vattentryck skållas man så vidare. Känns det igen?

  Haha jaaa. Jag visste inte vad annars man gör. Så dumt! Men men, kanske hon lär sig något när hon inser att det inte ger så mycket?

  Snön har fallit därifrån jag kommer, ca 6 mil norr om Umeå om du känner till det? Robertsfors heter det och ligger ca 80 mil norr om Stockholm.

 3. Ama de casa says:

  Det kan bli lite för mycket av det goda 😉

 4. Veiken says:

  Det är lite som när ungarna tog körkort ,vi kunde bli körda vart ville när som helst – ett tag 🙂

 5. Sita says:

  Hoppas han klarar Anki länge. Kram

 6. Pia F says:

  Alltid bra att ligga steget före när det går! 😀

 7. Stattinskan says:

  Men jag tycker att Alex har en sund tanke där. Hur enkelt är det att sätta igång med extraarbete när man precis har ”stämplat ut” från fabriken. Ikväll har jag suttit i telefon med svårt sjuka klienter som inte förstår att jag ska sluta … menj ag kan ta ut det i ledighet … det kan inte Alex :-/
  Suss gott

 8. Roggan says:

  Kan förstå Alex hur han känner det. Kom ihåg min yngsta grabb när han var midre och kom hem med matten. Det var det värsta han visste.

Kommentera