Ni tycker som jag

Ser att ni har tyckt till om detta inlägget och ni känner samma som jag. Vad vi och Alex gör med tiden utanför skolan ska dom bara skita i…inte deras sak. Å som någon av er skrev blir det ju att dom poängsätter oss föräldrar och inte barnen. Får jag inte Alex i säng i rätt tid är det ju jag som förälder som ”misslyckats”. Det är ju vi föräldrar som ska se till att rutinerna fungerar. Gör dom inte det…Ja det kan man ju knappast belasta barnet för.

Jag vet att jag skrivit det förr flera gånger här på bloggen om turkar och deras rutiner eller avsaknaden av det. För oss i Sverige är det så självklart att ha rutiner men det är det inte här. Många barn har inga fasta läggtider. Dom får vara uppe tills dom däckar på soffan. Ena dan kan det bli kl 20, nästa kl 23. Mycket småätande är vanligt i form av kex, kakor, chips…då vill dom inte äta middag sen.

Så jag tror det helt enkelt är så att folk här är i stort behov av att styras upp. Föräldrarna behöver detta pussel för att få en fungerande rutin hemma. Dom grejar det inte annars. Som dom nämnde igår är det många som en vardag kl 22 tar med barnen ut på middag. Skulle aldrig falla mig in. 

Så vi kommer få full pott på pusslet varje dag då vi har fungerande rutiner sen att vi inte har dom tiderna eller den ordningen som pusslet visar är en annan sak. Vi har ett eget pussel och där blir det full pott i poängen!

God morgon!

This entry was posted in Alex skola, Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

10 Responses to Ni tycker som jag

 1. Carola says:

  kika in och säger God Morgon..

  Hoppas ni får en härlig dag..
  Stor kram

 2. Fina Frun says:

  God Morgon till er!

  Ja, kan du tro? Jennifer och Carl skall förnya sina löften…

 3. Jenfan75 says:

  Mina gossar går i 6;an nu och det är sängdags klockan 21 varje kväll utom helgerna för att dom skall orka upp så tidigt.
  Man ser på andra ungar att dom orkar ju knappt hålla ögonen öppna på lektionerna.

 4. Stattinskan says:

  Vet du VARFÖR man inte har rutiner i Turkiet (för sina barn) Skulle vara intressant att höra förklaringar på det …
  Kram och gomorron Kina

 5. Yvonne says:

  Morn morn! Jag har haft rutiner när våra pågar växte upp.Och jag ser att de har rutiner med sina barn.Rutiner tycker jag ger trygghet och ramar.Men varför har de inte det i Turkiet skulle vara intressant att veta.Svar:Ja du glömskan drabbar både gamal och ung.Ha en bra dag! Kram!

 6. Roggan says:

  Vad underligt att Turkiska folket inte har rutiner. När det gäller lägg tider måste ju barnen vara trötta dagen efter ?

 7. exakt. men de är ju jättebra då egentligen, då haar ni ju alltid top poäng. hehe 😛
  du förresten, har du ett svenskt tangentbord? 😛 du skriver med åäö menar jag.. eller har du bara en svensk dator allt igenom? 😛
  tanken bara slog mig nu.
  japp, de flesta grejerna jag la ut på tradera har 11 dagar kvar eller mer, så jag hoppas att det blir en jäkla massa bud i sista sekunden 😉

 8. Linda says:

  Ja samma sak är det här, barnen har inte heller samma rutiner här som i Sverige. Här ser man barnen springa och leka ut sent…eller som du säger föräldrar som tar med barnen ut på middag eller kaffe.

 9. Känns ju bra för er som kommer få full pott varje vecka =)
  Men det känns ju märkligt i våran ”värld”… Men det där kanske behövs för att få ordning på dom andra elevernas rutiner.
  HA det så bra.
  Om en vecka så åker jag =)
  Kram M

Kommentera