Vad mycket roligare det blir med lite fantasi

Att göra läxor tycker Alex är sådär kul. Han tycker (precis som jag) att har man varit i skolan en hel dag och övat massor på att skriva ska man väl inte behöva göra det hemma sen oxå. Tycka vad man vill men nu är det så att ett par gånger i veckan har dom läxor med skrivövning och dom ska göras. Ibland under vilda protester för det är så just nu att allt ska bestämmas själv. Hade han fått göra det hade han varken duschat, tvättat håret eller borstat tänderna, bytt kalsonger eller strumpor kanske inte ens hoppat ur pyjamasen på flera veckor så bestämma allt själv får han inte.

Normalt ska han göra läxorna innan han får gå ut och leka men ett vulkanutbrott till direkt efter att ett lagt sig är mer än jag klarar av så han fick leka först och ta läxan sen. Var beredd på att det skulle komma knorrande om läxan och mycket riktigt, den skulle minsann inte göras.

Tvång funkar inte, Tjat funkar inte, Hot funkar inte…Vad gör man? Jo man tar till alla medel…t om spelar apa anka själv. Ni vet alla vem Anki är va? Den söta lilla ankan i Anki och Pytte.

Alex har denna ankan som gosedjur. En tung tjock sak som vi tramsat oss mycket med genom åren och nu fick hon ställa upp igen. Jag smög in på hans rum och hämtade Anki sen gick jag in till honom i vardagsrummet och pratade men ”Ankiröst” (som väl ingen kan förutom Pytte men ja…). Anki frågade vad han gör. Hon dök på hans läxbok och böjade bläddra. Hon tog en penna och började kludda i hans bok för hon ville oxå skriva (jag suddade och hoppas inte fröken ser vad Anki gjort). Nu började Alex bli nyfiken.

Han började med att banna henne för att hon kluddat i hans bok men talade om för henne att om hon vill lära sig skriva så kan han visa. Anki hoppade upp och ner av förtjusning. Alex gav henne papper och en penna. Hon är väldigt lik Alex för pennan hon fick passade inte så den hivade hon iväg ut över golvet och Alex fnissade samtidigt som han sa med skarp röst…Anki då! Hon dök ner i pennlådan och rafsade runt. Alex sa än en gång med skarp röst…Anki, lugna dig så ska jag hjälpa dig hitta en annan penna.

Jag bara satt där och tittade på Alex och tänkte…jag vet precis hur du har det…

Anki fick en penna hon var nöjd med sen började Alex skriva och hon skrev likadant. Han förklarade noga och visade sakta hur hon skulle skriva. Han talade om vad bokstaven heter och hur den låter. Vad mycket roligare en läxa kan bli med lite fantasi och en mamma som är glad att inte folk ser henne.

Roliga är oxå att Alex vet att det är jag som är Anki och pratar men ändå är det som att jag inte finns. Det är han och Anki som gör detta.

 

This entry was posted in Alex, Alex skola, Sagt av Alex, Tokigt, Roligt & Knäppt. Bookmark the permalink.

18 Responses to Vad mycket roligare det blir med lite fantasi

 1. Emma says:

  Först och framst, Anki och Pytte ar hetl underbara. Speciellt Anki da 😛

  Sedan skit i om folk skulle se dig 😀 Det ar sa mycket battre att göra sadar an att börja braka för da blir det ju anne varre nasta gang. Tummen upp för Karina och Anki 🙂

 2. Emma says:

  Bitvis hjalpte det, men sedan tog det stopp. Och komentaren fran pappa knuffade mig aningens bakat. Min mamma ar nog den enda som riktigt förstar nar det kommer till min familj, och samtidigt den enda som faktist sager samma sak som du man bara inte vander ryggen till och glömmer. Dock sa pratar inte mina föraldrar med varandra da min pappa vagrar tala med min mamma. Sa idiotiskt och jag har sagt till honom att det inte funkar men han lyssnar inte utan slar bara ifran sig.

  Saklart ar detta en av dem stora anledningarna att jag flyttade fran sverige till norge, aven om tanken pa att flytta tillbaka finns mest pga Cihans visa. Kanske var det dumt att ‘fly’ nar jag val gjorde det men gjort ar gjort. Ibland tror jag att enda sattet att ga vidare i detta med min pappa ar att helt enkelt aldrig namna det igen. det jag gjorde förresten, för att ‘framkalla’ det som hande var att saga att jag inte tyckte om henne, med tillsammans med min syster.

  Ibland funderar jag ocksa pa, om jag kanske rent av behöver möta henne igen. Och pa nagotvis bara fa closure. Men kanske det bara ar nagot som sker pa tv dar man lyckas fa in den ratt kommentaren för att sedan ga rakryggad dairfran?

 3. Emma says:

  jag och min syster pratade om detta pa telefon för ett tag sedan, och hon menade att det var dags att ga vidare, det finns inget mer att göra at och visst har hon ratt pa ett satt. Men kanslan finns ju dar trots allt. Pappa blev som sagt arg pch anklagade mig, och , efterhand kom ett mejl dar det stod att vi borde glömma det som skett. Undertecknat med hans namn istallet för pappa.

  Ibland kanns det bara sa skrattretande och vissa dagar skrattar jag at det. Mer sadana dagar, tror jag pa.

 4. Linda says:

  Hahaha va påhittig du är! Ja det gäller att inte få det att kännas som läxor och det verkar ju har gjort susen!

 5. oooow, vad sött! det kanske funkar sen när man tröttnat på att tjata hjäl sig.. 😛

 6. Pia F says:

  Du kanske kan starta någon form av dockteater för barn nere på stranden. Det är väl en bra ide! du verkar till att ha gåvan.

 7. Marie-Louise says:

  Suveränt, vilken grej. Heja dig!!! Du fick ju Alex att tycka det där med läxa var kanske riktigt roligt, i alla fall idag 🙂 /Kram

 8. Sita says:

  God morgon. Ja vilka knep vi mammor får ta till ibland. Ha det gott. Kramar

 9. Fina Frun says:

  Hahaha du är så härlig. Och jag kan trösta dig med att din och min son tycks vara väldigt lika och dessutom fastna för samma tricks 😉
  Hejja dig!

 10. catrin says:

  Vilken underbar mamma du är, tålamodig, påhittig,förstående o alltid tid för din goa son. Som förälder får man stå ut med många utbrott under åren men du kommer fixa alla det är jag säker på. Ha enbra dag o hälsa ”Anki”.

  • Sand mellan tårna says:

   Tack vilka fina ord men ingen är perfekt. Ibland brister mitt tålamod oxå och jag skriker kanske lite för högt emellanåt.
   En bra dag till dig med. Anki hälsar tillbaka…hon sitter här och muttrar för att inte Alex är hemme 😉

 11. Mamma says:

  Hahaha…. Bra gjort! Tänk vad Anki gjort nytta under årens lopp. Blir kanske ett vinnande koncept i fortsättningen – Anki måste ju också lära sig skriva.
  Men överdriver du inte Alex utbrott lite? Min ögonsten kan ju inte få såna 🙂
  Puss o Kram! Och bamsekram till Alex! Ha en bra dag!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja eller hur mamma…Anki har räddat oss många gånger och du kan ju oxå det här med att vara Anki 🙂
   Nope…jag överdriver inte. Du hade blivit mörkrädd om du sett utbrottet igår…
   Puss o Kram på dig med!

 12. Monika says:

  Vad glad jag blev av att läsa detta inlägg! Vilken finurlig idé att göra så som du gjorde!

 13. jessica says:

  Ha, ha, ha!!! Jag hade verkligen velat se dig!!
  Vilken underbar idé!!!!! Tyvärr är nog mina barn för stora för Anki, men jag ska fasenimej prova (fast med ett annat djur…)

Kommentera