Knäckt koden

Alex har nu knäckt koden och sakta men säkert läser han fler och fler ord. Satt en stund igår kväll innan han skulle lägga sig. Jag skrev och han läste…

Dessa läste han igår. En del hur lätt som helst, andra lite knivigare. Han ljudar och gör det långsamt vilket ju är helt rätt men då får han inte ihop ordet men så säger jag att han ska ljuda långsamt några gånger och sen säga det snabbare för varje gång. När han då gör det hör han ju ordet och det klickar. Han blev nästan lite förvånad när jag sa till honom…Alex, du läser. Han kunde inte riktigt tro det men blev sen så stolt och så glad att han slog klackarna i taket här hemma. Goa unge!

Idag på morgonen skrev jag ord och han skulle skriva likadant. Vi struntar i den där skrivstilen och titta så fint det går…

Stora bokstäver kan han skriva så det är dom små vi övar mer på därav bl a Alex med litet a sen har det blivit iom denna f**bannade skrivstil att hans a´n blir lite som ett stort Q så vi övar på ord med bokstaven a just nu. Här är a´na riktigt fina när han får texta.

Jag har fått en läxa att göra under dan. Jag ska skriva ord på ett papper som han sen ska läsa…

This entry was posted in Alex, Alex skola. Bookmark the permalink.

9 Responses to Knäckt koden

 1. Yvonne says:

  Morn morn! Det är härligt när de knäcker koden till läsning.En helt ny värld öppnas för dom.Ha en bra dag! Kram!

 2. Sussi says:

  Så nu får mamma läxa också 😉
  Vad kul nu när han kan läsa själv. Förstår att både mamma och son blir stolta då 🙂

  Sv. Det är en tjejmiddag med prickigt tema jag ska på..

  Ha en bra dag

 3. Roggan says:

  Härligt när barnen börja lära sig läsa.

 4. Marie-Louise says:

  Vilken trevlig läxa du har fått, det där minns jag när mina tjejer höll på med, så roligt. Grattis till Alex som nu knäckt läskoden 🙂
  Det där med skrivstilen verkar göra mer skada än nytta, har du/ni pratat med fröken om det? Ni var väl fler som hade reagerat i klassen har jag för mig. /Kram

 5. Fina Frun says:

  Vad roligt 🙂
  Bra att du lär honom svenska! Han kan nu alltså eng, turkiska och svenska? Toppen!

 6. Emma says:

  Sa Duktig han ar!

  Ja, det var hemskt. jag tror aldrig jag gratit sa mycket i mitt liv, eller iaf inte pa det sattet. 🙁

 7. Pia F says:

  Säg grattis till Alex från mig. Nu får han läsa godnattsagorna för er! 😀

 8. Laura says:

  Duktiga Alex! Hur gick det, pratade ni med lärarinnan om skrivstilen? Ahmets systerson Ceyhun som är lika gammal som Alex har också börjat skolan i höst och jag snackade lite med hans föräldrar om det här med att barnen måste lära sig skrivstil redan på första klass. Tydligen så var det inte så förut i turkiska skolor men det är något EU-direktiv som har gjort att skrivstilen infördes i de turkiska skolorna för ca 10 år sedan… Så om Turkiet vill komma med i EU så måste barnen lära sig skrivstil. 😛 Ceyhuns föräldrar tyckte precis som du och jag att det är helt idiotiskt att så små barn ska lära sig att skriva skrivstil innan de ens kan bokstäverna ordentligt!

Kommentera