Undrar om vi kommer få skäll?

Alex har inte bara engelska läxa över helgen utan även skrivning. Alex kämpar med dessa f**bannade skrivstils bokstäver. Han blir arg, ledsen och frustrerad för att det inte går. Pratade med Joanne igår på kalaset om detta att dom har skrivstil. Hon tycker som jag…helt vansinnigt och talade om att Senay is really struggeling och hon hade pratat med en annan mamma som sagt samma. När jag visade Hasan vad dom ska göra under helgen skakade han bara på huvudet när han såg hur dom ska skriva…

Kolla A:et i Ata eller T:et i Talat och första lilla a:et i Talat. Inte ens jag kan skriva ett sånt A som i Ata. Hur 17 kan dom begära att 6 åringar som precis ska lära sig skriva ska kunna det????? En del barn har ju precis lärt sig hålla pennan rätt och bara att få till något genom att inte hålla pennan med hela handen är ju en konst i sig. Ser ni första lilla a:et i Talat. Där har hon gjort den lilla snitsen framför som binder ihop a:et i skrivstil. Ja ni fattar vad jag menar va? Bara den lilla ”svansen” där ställer ju till det. Jag och Hasan pratade om hur svårt det är för barnen och bestämde att Alex ska få öva på att skriva bokstäverna textat först sen gå över mer i skrivstil men utan dessa f**bannade snitsar. Jag tycker inte det viktiga är hur dom skriver…skrivstil eller textat utan det viktiga tycker jag är att dom skriver bokstäverna  och lär sig dom sen hur dom gör det spelar inte så stor roll. Sånt tycker jag man kan ta längre fram isf.

Så nu får vi väl se om vi får bannor för att vi låter honom göra så men vi har faktiskt tänkt åka till skolan och prata med dom om vår Sverige resa i vinter och i samma veva ta upp detta. Tror Joanne redan varit på dom om det. Vet iaf att hon varit på dom om det här med att dom har läxor redan.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

14 Responses to Undrar om vi kommer få skäll?

 1. Sita says:

  Hejsan vännen. Sådana bokstäver fick jag lära mej. Ingen skriver så längre. Kram

 2. Fina Frun says:

  För det första är det fel med läxor över helgen! För det andra så är det innte riktigt klokt att sexåringar ska behöva skriva de där krumelurerna! (håller med, inte ens jag kan det)
  Du har också helt rätt i att – när man är sex år, är det viktigaste ATT man skriver och tycker det är roligt, inte ens stavning ska anmärkas på.

  usch vilka läskiga spindlar ni har som både bits och hoppar! ”Min” spindel var en fredlig sådan 😉

 3. Linda says:

  Ne det tycker jag är lite väl tidigt att lära sig…tror vi gjorde de i kanske trean i skolan men varför ska man kunna det. Jag skriver aldrig skrivstil, vem gör?! Visst kan man ha en kort genom gång av det men inte i så tidig ålder när man struggle med vanlig skrivning.

 4. Lena says:

  Oj oj skrivstil ? Minns inte ens att mina barn som är 22 och 25 behövde skriva denna stil ! Säger som du bara de kan skriva och kan bokstäverna. Hoppas ni hinner något roligt i helgen och inte bara läxor……Här ska det göras stan med höstshopping sen Björn Skifs show ikväll , kul ! / Lena

  • Sand mellan tårna says:

   Nä, finns väl ingen idag som skriver så. Inte ens fröken har ju skrivit riktigt så i meddelandena till oss.
   Jadå…Alex är iväg med sin pappa nu så annat än läxor finns det tid för.
   Ha så trevligt på Björn Skifs 🙂

 5. Aurora says:

  Jag var en av de sista som fick lära mig skriva på detta viset. De året efter mig gjorde inte det. Så där ligger de i lä i Turkiet. Drygt 40 år efter oss. Kram

 6. Marie-Louise says:

  Usch det där ser ut som ”gammeldags” skrivstil tycker jag. Lite som min mormor skulle lära sig i skolan, vem skriver så nu undrar jag.
  Trevlig helg. /Kram

 7. Stattinskan says:

  Varför har de läxor över helgen? Vi vuxna tar ju inte med oss jobbet hem när vi är lediga! Skrivstilen ser ut som den jag fick lära mig som 6-åring. Nu har den ju förenklats och det tycker jag att Turkisk skola också skulle göra. Stackars lilla Alex, förstår hans frustration!

 8. catrin says:

  Förstår verkligen inte att dom har läxor över helgen när de är 6 år o inte heller denna skrivstil.Det är bra att ni som föräldrar tar upp det med skolan för det ska vara roligt att skriva för dom. Ha en bra helg.!

  • Sand mellan tårna says:

   Nä läxor över helgen ska dom ju inte ha men det är nog skrivstilen jag stör mig mest på 😉

 9. Pia F says:

  Du kan tala om för fröken att en sex åring inte är så motoriskt utvecklad att de klarar av alla de snirklar som boken visar. Man brukade inte skriva så förrän i andra eller tredje klass och då var man åtta eller nio år. Det är ungefär som att sätta ett hopprep i handen på en tre -fyra åring och säga veva. Dom kan inte, de slår upp och ner med repet men kan ej veva.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det är ju det…dom har inte den motoriken och som jag skrev har en del precis lärt sig hålla pennan rätt.

 10. Emma says:

  Gud, saklart att det ar viktigast att dom skriver! Sedan kommer alla ALLA att utveckla en personlig handstil. Min farmor skrev sadar, hon ar 90 ar gammal! Haller tummarna för att det blir ordning pa det dar!

  Trakigt med gratt vader ja! Nu regnar det och ar alltsa ett typisk Trabzonvader, med andra ord gar varenda karl runt och svar och ar sura bara pagrund av vadret medans kvinnorna knapprar varktabletter.

  Ha en trevlig lördag! Kram!

 11. Laura says:

  Jag tycker precis som du, viktigare att barnen lär sig bokstäverna och att skriva normalt först förrän de startar med skrivstil (något som jag personligen tycker att är lite onödigt överhuvudtaget). Som betalande föräldrar så har ni ju all rätt att kritisera deras system!

  Nej, jag vet inte hur länge jag kommer att stanna i Finland.. Igen. 😛 Så fort som Ahmet hittar ett jobb så flyttar jag tillbaks, men vi kan inte bo hos hans föräldrar och bli försörjda av dem i evighet…

  Kram!

Kommentera