Hjälp! Jag kommer inte ut! Dörren är spärrad av en fikus!

Ovädret som skulle komma in under eftermiddagen igår hade minsann ingen brådska. Det växlade mellan helgrått och sol. Precis innan Alex skulle nattas ser jag den kolsvarta kvällshimlen lysas upp av blixtar. Vi satt en stund och kollade på fyrverkeriet. Vi hörde inget muller och vi såg att blixtarna låg liksom på andra sidan bergen. Där förflyttade dom sig sen från öster till väster för att slutligen nå hit runt midnatt. Blåste som tusan och regnet öste ner. Åskan däremot gjorde inte så mycket väsen av sig och jag tror inte det höll i så länge. Jag somnade iaf och behövde inte dra ut kontakter då vi varit förutseende och gjort det redan tidigare.

Blev väckta kl 06 av vår kära katt som kom och pratade och var så kelen. Försökte somna om men det gick inte så lite innan halv 7 gick jag upp och gjorde kaffe. Det var så varmt inne då vi stängt i stort sett alla dörrar och fönster pga av blåsten.  Balkongdörren i sovrummet hade jag slängt upp och nu var det dörren i vardagsrummets tur men den är spärrad av en fikus.  

Vår stora benjaminfikus har blåst omkull och lagt sig mot dörren. Fick gå ut genom köksbalkongdörren och ta bort den.

Inget regn nu, gatorna börjar torka upp, helt vinstilla, ganska behagligt ute med men munkjackan är på. Vet inte hur många grader det är då vår temometer blåst i golvet så den visar inga siffror men tippar på att det är 20-22.  Nu börjar det ljusna så smått men himlen är inte blå, bara…

…grå!

God morgon!

This entry was posted in Väder. Bookmark the permalink.

12 Responses to Hjälp! Jag kommer inte ut! Dörren är spärrad av en fikus!

 1. Aurora says:

  Morn. Ser ut att komma mer oväder. Men ni har ju det varmt och skönt trots allt. Kram

 2. Yvonne says:

  Morn morn! Det var tur att det var den slags fikus som låg framför dörren;).Du måste ha sovit hårt !…………Jag köpte bang sen biggan visade den i sin blogg.Och det medlet år superbra!Ha en bra fredag!Kram!

 3. Hebbe says:

  Mors,,Ja då får du dubbelgratta honom..Hoppas vädret bättrar sig och att himlen blir blå igen.
  Här är det grått,regnet hänger i luften..Haé Kram.

 4. pia says:

  ja nu regnar det men inte så mycket, bara lite smått:)
  Vilken tid tror du vi åker idag till kalaset? ska vi åka eran bil eller hur gör vi?

 5. Stattinskan says:

  Oj vad jag tycker synd om dig i ditt oväder *ler elakt* … sedan höll jag på garva ihjäl mig när jag kom till Eniro varje gång jag tryckte på dina markerade ord… spelar du oss ett spratt? ;-D Gomorron du underbara!

 6. Fina Frun says:

  kidnappad av en fikus! Hahaha…
  Hoppas ovädret drar bort

 7. Emma says:

  Hahaha, ramlade typ av stolen nar jag sag din rubrik. 😀

  Hastar ar faktisk viktiga djur, med tanke pa vilken terapi dom ger sjuka som friska (alla kan rida!) och man mar bra av det! Introducerade C för det som först menade att det var fjanigt men nu vill han garna vara cowboy och DA förstod han varför jag aldrig haft behov för alkohol. ‘This is better then being drunk’ var en av kommentarerna. Dessutom lar man sig ansvar, haller igang och ja… mar bra! tack, Hon var verkligen det. Insidan ocksa, av nagon anledning gjorde hon allt för mig…

 8. jeanette says:

  Ja fy vilket väder det vart i natt, i morse fick jag plocka tillbehörigheter runt hela poolen, men tror bestämt att det är solen jag ser bakom hustoppen :). God morgon!

 9. Camilla says:

  Då verkar det som att vi hade mer åska här i Oba. Trodde först ovädret hade dragit förbi och somnade för att sedan vakna av ett par häftiga åskknallar som skakade hela byggnaden. fast det var bara ett par stycken sådana, sedan lugnade det ner sig. Nu skiner solen igen och det verkar bli en fin dag!

 10. gomorron 😛
  fyfasen, men du fick iaf sova gott utan o bli väckt av nå muller?
  hum, jag tror de blir en pojk denna gånghen också. min karl, och resten av världen, tror att dt är en flicka. 🙂

 11. Sofiya says:

  Vädret inatt var inte dåligt förstog jag. Pratade med en kompis där vid 3 tiden (4 hos er) och han sa vilket jävla väder det var. Men jag kan tycka det är lite mysigt ibland ;P
  sv: Ja att träffa gamla vänner är underbart, speciellt såna som stått en rätt nära. Haha oj 😛 nej ett år, gud! Jag hade nog gått under 😉 hihi. Va kul 🙂 recept kan du få. jag kan skriva det sen 🙂

 12. Marie-Louise says:

  Vilken himmel. Och vilket väder ni haft. /Kram

Kommentera