Svängar, böjar och snitsar…tjusigt ska det vara

Har precis suttit med Alex nu när han gjort sin läxa som är skrivning. Öva på att skriva bokstäver och korta ord.

Han hade samma igår och herre gud. Dom skriver ju skrivstil. Jag kommer ihåg att vi fick lära oss det i skolan när vi lärde oss skriva men så fort man kunde skriva har inte jag skrivit skrivstil iaf. Det övergavs snabbt. Lär dom sig skrivstil i Sverige oxå nu för tiden? Det är ju skit svårt så när jag ska skriva för att visa Alex får jag verkligen anstänga mig. Sen blir jag irriterad för det är krokar och snitsiga svängar på alla stora bokstäver och det krånglar ju verkligen till det för barnen. När Alex skulle skriva L som ni kan se på bilden hur det ser ut där blev det jätte svårt för honom med alla tjusiga svängar. Vanligt L, sånt vanligt ni ser här (LLLLLLLLL) har han ju kunnat skriva sen flera år tillbaka när han lärde sig skriva Alex. Känns som jag får lära mig på nytt. Tycker faktiskt inte ens skrivstil är särskilt fint, inte särskilt lätt att läsa heller. Ibland när fröken skriver i lilla ”kommunikationsboken” kan inte ens Hasan läsa då hon skriver sån skrivstil.

Nä, framför raka stilrena bokstäver i skrivning…

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

13 Responses to Svängar, böjar och snitsar…tjusigt ska det vara

 1. skriver fröknen såna där doktors-kråkor då? 😛

  jag tycker det är rätt lätt att läsa skrivstil, men då ska det vara runda bokstäver som ör rätt ihopsatta och tydliga 😛
  inge ränneskita än iaf, men det kankse kommer ? eller så blir det bara noprmalkt, istället för hård mage… hehe. märks!

 2. Emma says:

  Vad? Visst larde vi oss skrivstil men det var ju nar vi kunde alfabetet! Typ i andra klass och det var ju som sagt , ett bra tag sedan… Konstigt!

 3. Pia F says:

  Nej, vad jag vet så finns inte skrivstil på schemat längre hos oss. men jag tror att du ska vara glad hos oss finns det ingen som vårdar stilen längre och barnen stavar framför allt mycket sämre. Sen är det som du säger mycket lättare och snyggare om man kan texta snyggt.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja stava ska dom ju lära sig men jag tycker så som dom ska skriva bokstäverna nu så krånglar det bara till det för dom. Alex kan skriva massa bokstäver om han får skriva textat sen när han måste skriva skrivstil så blir det super rörigt. Skrivstil känns så förlegat.

 4. Fina Frun says:

  Tack snälla du! Får hålla tummarna att fler röstar 🙂

  Emil hade en kul läxa idag, att göra chokladbollar! Bra va? blir god fika till ikväll 😉

 5. Veiken says:

  Oj, det är ju sånt jag lärde mig för 100 år sedan. Lycka till, säger jag till Alex! Krama om honom från mig…..

 6. Anna says:

  Här i Ljungby har de skrivstil. Båda mina tjejer har fått lära sig det och spytt galla över det. Den läraren Lovisa hade tidigare var ju helt sjukt noga med skrivstilen…..nu använder de INTE skrivstil någon av dem….

  • Sand mellan tårna says:

   Haha förstår att dom spyr över det. Ser inget bra med det alls. Krånglar bara till det för barnen. Aja…förr eller senare hittar alla sitt sätt att skriva.

 7. Emma says:

  Jag har tagit ngt jag fann har, en massa paracetmol sa det brorde val funka. Tack sa mycket 🙂

  All antibiotika vill jag inte ha, börjar jag at massa tabletter fortsatter jag garna med det, och det vill jag inte börja med igen! Bara dumt, da kroppen klarar det mesta sjalv 🙂

  Vet du om man anvander vanlig jast har i turkiet eller om det ar mest torrjast? Torrjasten kanner jag till men har inte sett den andra…

 8. Roggan says:

  Sv: Gick jättebra tror det blev lite över tusen kronor.

 9. charlotte says:

  mina barn har/hade skrivstil. emelie har inte längre då hon är för stor

 10. maria says:

  jag tror det är olika hur det ser ut i landet med skrivstil..själv älskade jag att skriva skrivstil när jag gick i skolan..skrev superfint tycker jag 🙂

  kram

 11. Jenfan75 says:

  Skrivstil?? Ja det fick jag lära mig i skolan men mina barn har inte fått lära sig det…

Kommentera