Då var det avklarat

Åkte till Alanyum (köpcenter) innan för att fixa Şenays födelsedagspresent. Hon fyller 6 på torsdag och vi ska på kalas på fredag.

Här är Piff & Puff på Alex 3 års kalas 22e sept 2007

Å här på introduktionsdag på skolan 13 sept i år

Nu är dom båda 6 år och har varit kompisar sen dom var 1 år. Det var då jag träffade Şenays mamma (engelska) första gången. Hasan känner hennes man sen många år. Piff & Puff har följts åt. Gått på dagis ihop, spenderat många timmar i lekparken och på stranden tillsammans, älskat och bråkat som syskon. Nu går dom i samma klass i skolan.

Alanyum var det…presenten till Şenay är fixad. Blev ett 104 bitars winks pussel. Hon hade talat om för Alex att hon önskar sig nåt med winks. Jag nämnde detta för Joanne när vi var på hamam men jag är ju mamma till en pojk och en mästare på bakugan och ben 10 men dom där twinks kunde jag inget om. Joanne rättade mig fnissande och sa att dom heter winks. Letade efter en rockring men dom var slut så det fick bli ett pussel.

Inget Alanyum utan ett besök på…

Bollhavet med alla dess bollar och gångar gillar Alex

Medans barnen roar sig på Playland kan vi föräldrar sätta oss och ta nåt att äta och dricka

På ett mysigt ställe a la skolbamba. Finns en hel del små fastfoodställen och faktiskt har dom riktigt god mat. Vi var där tidigt, redan vid 11 tiden så inte mycket folk hade kommit. Mardrömmen är att åka dit en söndag när det är dåligt väder. Kaos!

Vi satte oss för att äta lite och Hasan tog något jag aldrig sett. En toast som kallades Ayvarlık om jag inte minns fel. Det är allt i den toasten. Korv, majonäs, gröna ärtor, pommes, salt gurka, ketchup…

Smakade lite men njäe, inget jag kommer köpa själv.

Sen gjorde vi nåt häftigt men det återkommer jag med…

This entry was posted in Familjeliv, Strandliv/Poolbad/Lek & Bus. Bookmark the permalink.

11 Responses to Då var det avklarat

 1. Hebbe says:

  Nja,vit och vit,,ute var det vitt,,men inne,kan bli ett par glas rött,tror jag visst,säkert.Haé Kram.

 2. Hebbe says:

  Ja han kom med många fina monologer,Ester är kanske den bästa,,men även Olga..Men nu får dom roligt i himlen.Haé Kram.

 3. Hebbe says:

  Nej du,,det där med dimman på lördagarna har jag vuxit ifrån,,det var inte så kul.Haé Kram.

 4. Hebbe says:

  Ja du,vi festar om på dom 15 kvadratmetrarna,bjuder in en orkester och sen dansar vi på den yta som blir över.Haé Kram.

 5. Marie-Louise says:

  Dom var sig lika från det första fotot 🙂 underbart. Vilka minnen dom ska ha tillsammans.
  Ja det där med att leta leksaker är en konst. Jag kan bara tänka mig vad hemskt det måste vara på det där stället på en söndag, jag tror jag hade gjort som du och åkt en tidig förmiddag 🙂 /Kram

 6. Emma says:

  Alanyum kafeterian! Vi at dar nagra ganger 2008 var det val och arligt talat var det ingen hit. Kunde dom inte ha ordnat med lite fönster kanske? Visserligen finns inte sa mycket att se man anda liksom.

  Oooh, nagot liknande blev halvt upptryckt i min mun en gang. Hörs nastan ut som Yengen som ats flitigt har i Trabzon aven om det inte ar det.

  Jag nastan avundas Alex och Şenay! Tank att ha en van fran att man ar sa liten och fortfarande vara vanner nu! Hoppas det haller i sig aven i tonaren, 🙂

 7. Sita says:

  Oj vilket ställe. Finns ju allt för en familj. Kramar

 8. Jenfan75 says:

  Är Alanyum som Leo´s lekland??

 9. Pia F says:

  Så roligt att de fortfarande är kompisar tänk vad roligt om det fortsätter upp i tonåren. jag har en barndomskompis kvar och hon är guld värd. Alanyum, ligger det ute i Oba där Neco bor?

  • Sand mellan tårna says:

   Ja jag hoppas oxå dom kommer hänga ihop. Säkert kommer det perioder där dom itne kommer umgås men dom kommer nog ändå alltid vara nära varandra. Ja det ligger ute i Oba.

 10. Ama de casa says:

  Snart ar dom 20 och gifta 🙂

Kommentera