Värsta matbloggen

Kan man tro att man hamnat på för här kommer ännu ett recept på något nytt jag testade laga idag och som blev kanon gott.

Innan jag flyttade hit visste jag knappt hur en aubergine såg ut, hade nog inte ens smakat det och än mindre lagat något med det. När jag sen smakade det här tyckte jag det var gott men det tog länge innan jag fattade vad man kunde göra med den här grönsaken. Som sagt…jag testade ett nytt recept idag…

4 port

3 auberginer (ca 1 kg)

1 gul lök

5 pressade vitlöksklyftor (jag hade nog det dubbla. Vi älskar alla vitlök)

1 msk smör

1 burk krossade tomater (jag använde färska och hackade fint + lite tomatsås/puré)

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

4 ägg

Creme fraiche eller naturell yoghurt

Nagga auberginerna med gaffel. Grilla i mitten av ugnen 20-30 min tills dom är mjuka. Skrapa ur köttet och hacka fint. (Jag var bekväm och som alltid när jag lagar man ska det gå fort och lätt så jag skalade auberginerna och skar sen i cm stora bitar som jag sen delade på 4. Fräste dom sen mjuka med lök o vitlök samt lite lite vatten och tomatsås) Skala och hacka löken. Bryn lök och vitlök i en stekpanna. Tillsätt aubergine, krossade tomater, salt och peppar. (Gör ni som jag gjorde så vänta med tomaterna till slutet då dom blir alldeles för mosiga annars om dom ska steka med auberginerna hela tiden) Låt koka ihop under omrörning. Knäck ner äggen i pannan och rör försiktigt om så att äggen går sönder, stelnar  och blandas med det andra.

Servera med creme fraishe eller yoghurt, bröd och lite grönt.

Dom vita skivorna ni ser är rädisor. Här är dom stora som äpplen och inte alls lika starka som dom vi är vana vid i Sverige. Super gott med salt på. Något Alex sitter och knaprar på nu. Han har en fredagsmys godisskål med svenskt blandgodis bredvid sig i soffan och en liten tallrik skivad rädisa och det är rädisorna som går åt först.

Persilja var en annan grej jag inte gillade förr. Kunde absolut inte äta det bara så som det ligger på tallriken. Även den är som ni ser mycket större än den vi är vana vid. Efter att ha provat då och då började jag gilla det och nu älskar jag persilja.

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

8 Responses to Värsta matbloggen

 1. Emma says:

  🙂 ja hon ar ratt söt! Tyvarr har jag bara traffat henne 2 ganger, men jag och min syster ar ratt lika sa annu har hon alltid kant mig pa ett vis.

  Jag drömmer skumt mycket, konstiga grejer och beroende pa sinnestamning sa kan det vara ratt ackliga grejor och flera ganger har jag nastan vagrat somnat om, haha. Man har nog en ratt livlig fantasi trots allt…

  Tillstallningarna har ar med dunder och brak, klaningar för manga hundra lira och oftast mycket gavor och ja… allt! Hela paket. Det ar ratt ıntressant faktist att se för en som jag som aldrif varit i narheten av nagot sadant tidigare!
  🙂

 2. Sita says:

  Har aldrig provat auberginer. Sen rädisor äter jag inte. Kram

 3. Norea says:

  Senaste veckorna har vissa ord på din blogg varit markerade tex i texten ovan är ordet persilja markerat och länken går till en reklamsajt.
  Varför dessa länkar? Något du själv lagt dit eller som kommer av sig själv?

 4. Sofia says:

  En uppgarderad mheneme helt enkelt, låter underbart! ^^

 5. Pia F says:

  Ser också gott ut. Har faktiskt planerat att jag ska göra dina biffar i morgon, det ska bli spännande.

 6. Sofiya says:

  Samma här. I sverige åt jag typ aldrig aubergine, men i Turkiet äts det mkt, tycker det är jättegott 🙂

Kommentera