Urk, blä, usch och fy så skitig

Nyss hemkommer från underbart hamam och god lunch i trevligt sällskap. Har inte varit på hamam sen i mitten på juni tror jag det var och jisses så skitig jag var. Nu är jag dock ren och fin igen…som ny faktiskt men så blev jag skrubbad så det sved i skinnet oxå.

Vi hade tur och det var inte mycket folk när vi kom. Faktiskt var det bara vi tre när vi skulle bli skrubbade. Började med vanlig bastu sen dusch, ångbastu och sist ångbastu med eucalyptus och efter det bubbelbad sen skrubb. Vi blev alla skrubbade och skrubbade och skrubbade. När vi kom till tvålmassagen blev vi tvättade sen fick vi sån underbar massage där. Dom brukar alltid massera lite i samband med att dom tvättar men nu fick vi alla en lång rejäl massage. Helt underbart och betydligt bättre än den vanliga massagen vi fick sen.

Jag brukar alltid säga att det spelar ingen roll när dom frågar om jag vill ha en kvinnlig eller manlig massör. Brukar få kvinnlig men har senaste gångerna fått manlig och dom är lite klena. Vågar inte ta i så idag när dom frågade svarade jag att jag vill ha en kvinnlig. Fick en liten flicksnärta på max 20 år som inte kunde massera. 15 sek på varje ben sen tog hon iofs i ok på rygg/axlar men hon var en besvikelse. Så nästa gång dom frågar ska jag säga kvinnlig men peka ut vem av dom jag vill ha för jag vet exakt vilka två som är grymma på att massera. Två medelålders damer, den ena lite knubbig och den andra pinnsmal men j*lar vad hon kan massera. Avslutade med lermask i ansiktet.

Vi var som vanligt på Grand Alanya

Här går man in

Ner för några trappor så kommer man till kassan

Damernas omklädningsrum

Bubbelpoolen

Här kan man sitta och ta något att dricka i väntan på massagen eller att lermasken ska torka

Eller här om man hellre vill det.

Ingen bild på skrubb/tvättrum och dom olika bastuna. Kände mig inte helt bekväm att gå in dit och fota. Folk är ju inte nakna men man vet aldrig om dom tar illa upp. Kanske nästa gång.

Efter hamam blev det lunch på Tadim och en svalkande god…

This entry was posted in Äta ute/Fika, Lyxhustruliv, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

14 Responses to Urk, blä, usch och fy så skitig

 1. Sofiya says:

  Va gott med en svalkande Efes 😀
  sv: Ja usch, så läskigt :/ Nej det är ju det som är grejer, kommer verkligen ihåg att jag dubbelkollade dörren, så den var inte öppen.. Jag fattar verkligen inte :S :S

 2. Roggan says:

  Måste kännas härligt efter en sån massage.

 3. Sofiya says:

  sv: Verkligen! Samma med mig. Folk är så nyfikna och spanar som fan på bloggen. Så bryr sig gör dom ju 😛

 4. Catarina says:

  Ja nu är vi rena o lena som barnrumpor… så skönt det var. Märks verkligen att säsongen går mot sitt slut och att det börjar lugna ner sig rejält… så lite folk som det var idag, det var länge sedan det var så lugnt… men det är ju det som gör att man blir riktigt ompysslad… så skönt när de verkligen har tid att skrubba o massera odentligt.
  Tack för idag o vi hörs o ses snart igen! :))

  • Sand mellan tårna says:

   Tack själv! Nu får vi se till att få lite rutin på det här för så här skitig vill jag inte blir igen 😉

 5. ooowwwh.. är du i turkiet nu? eller var är detta nånstans? 😛
  tack så mycket! ja jag hoppas att det går vägen idag. sist jag kollade så hade jag 102 unika besökare, det är ju mer än hälften.- hehe 😛

  jag vill också ha massa massaage 😛
  så jäkla gött… mmmh..

 6. Sofiya says:

  sv: Nej faktiskt inte 😛 Den är köpt på cypen.

 7. Sita says:

  Vad jag måste vara smutsig då som inte varit på det sen sem 2008. Kram

 8. catrin says:

  o vad härlig det låter med hamam. Jag går var gång jag är i Alanya men till hamaet vi migros o vatten landet. De är bra där men ibland lite klen massage. Får prova grand nästa semester. Efesen skulle oxå sitta fint. Njut av värmen i dag skrapade vi bilrutor här i södra svedala.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja hamam är en lyx man borde ge sig själv oftare. Har aldrig testat det vid Migros. Har gått till Grand Alanya flera år och gillar det stället. Kom lite regn här innan i kväll men fortfarande 27,4 grader så vi fryser inte eller det ska väl erkännas att jag bytte linnet mot en av Hasans t-shirtar för en stund sedan.

 9. Hebbe says:

  Hejsan,,Jaha in som en gammal skitig en och ut som en vacker nyponros,,inte illa..
  Ja visst är hösten fin med alla fina färger i naturen..Haé Kramen

 10. Emma says:

  Hej 🙂

  har försökt kommentera hos dig flera ganger men det funkar aldrig, sa nu kanske? 🙂 Först, vem vet, du kanske klarar den dar kalendern galant! Man vet aldrig!

  Har provat uppdatera inlaggen men ibland maste man skriva in blogg adressen i adress faltet och skippa bloglovin och dessa sidor för att det ska funka. Dumma internet, och jag haller med dar, det ar ackligt hur mycket man behöver det, speciellt nar det ınte vill funka!

 11. Pia F says:

  Finns det något ljuvligare än att bada hamam? sist jag var i Alanya ville jag gå dit där du var men de kunde inte ta emot oss när vi ville, så vi gick tll Cleopatras i stället, du vet på hörnet efter guldsmedsaffären två gator ifrån där du var. Först ligger Elite restaurang sedan den restaurangen på hörnan som har pick-up service, glömmer jämnt vad den heter (Sedir?) och därefter kommer guldsmedsaffären och hamamet. Har varit där två gånger men tycker inte att de är bra. Så nästa gång blir det Grand Alanya. bokar ni eller går ni bara dit?

  • Sand mellan tårna says:

   Ja Sedir heter restaurangen och jag vet vilket hamam du menar. Har aldrig varit där. Vi går bara dit, brukar gå på förmiddagarna vid 10-11 tiden.

Kommentera