Det förstår ni ju själva

Det kommer inte gå…finns inte en chans!

Vaddå undrar ni? Jo att jag ska hinna få en sådan här klar…

…till 1a december detta året. Så mycket färger och så mycket broderier och brydderier. Ja, ni kommer förstå…

Alex kommer hem och jag ser detta på hans sportshorts…

Oh no…ett hål. Värsta mardrömmen för en icke sykunnig förälder. Bestämmer mig ändå för att försöka laga det. Är ju inte så stort och shortsen är ju helt nya.

Då kör vi…

Först ska man ju hitta en tråd som passar och det hade vi såklart ingen. Fick bli en blå som gick lite åt det röda hållet. Får ju försöka sy enbart på insidan så inte tråden syns. Satte mig bekvämt tillrätta på balkongen och började sy.

Så här många minuter…

…och x antal mindre vackra ord senare var det klart.

Tada!! Klart men nu förstår ni nog varför det inte finns en chans att jag klarar brodera en paketkalender till den 1a december. 2 månader kvar men så skulle mamma då skicka ner allt material vilket skulle ta minst 1-2 veckor vilket betyder att jag skulle ha 1,5 månad på mig….tsss.

Men som om inte det var nog så såg jag när han hoppade ur skolbussen vad som hänt med hans skolväska…

Jaha??? Vad gör jag nu???

Så här…

Tada!!

Imorn är det jag som åker till skolan och köper en ny väska åt honom.

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

20 Responses to Det förstår ni ju själva

 1. hahaha! smarta lösningar det där. jag hade gjort exakt likadant, och sen köpt en ny. det är rä’tt kul att sy, men man ska ju få tummen UR, också…
  har du en turkisk man med då? eller är ni svenskar som bara pofftjoff bestämde er för att bo där? 😉

  jodå, jag tror nog att du hinner sy en såndär jultomtekalender. Om du gör lite vaaarje dag framför teven ska du se att det går. .) pöss

 2. Roggan says:

  Nöden har ingen lag. Lagningen på shortsen blev ju bra.

 3. Susanne P says:

  Jamen du KAN ju sy!!! 😀
  Mycket bättre än jag i.a.f!!
  Åhhhh…vilken längtan jag fick till Turkiet nu…Med alla dina bilder av hamam, värmen & kall öl!
  Här var det riktigt fint idag: myren var frusen i morse när vi tog vår morgonpromenad, jag & hundarna men senare på dagen blev det riktigt varmt, ca 9+ grader!
  Sv. ha, ha jag förstår: nöff, nöff!
  Kram

 4. haha ja då får du göra nåt annat helt enkelt, som du säger. 🙂 firar man jul där nere annars? 🙂
  jao sidvisningarna är ju skitmånga, men det är unika besökare jag ska slå rekodet med 200 med. 😛
  jag hoppas innerligt att det ska gå vägen. hade 196 igår, det saknades bara 4 stycken!
  så nu har jag ca 140, bara 60 kvar nu. pöss!

 5. Emma says:

  Vem vet, kanske du klarar de galant? 🙂

 6. Marie-Louise says:

  Hahaha så härligt att se, det är alltså inte bara jag som är urdålig på att sy. Här hemma får maken sy 😉 Men kan du inte få lilla mamma att brodera och sen skicka ner allt när det är färdigt broderat 😀 /Kram

 7. Sita says:

  Det finns något som heter textillim. Har lagat många kläder här. Kram

 8. Veiken says:

  Smussla undan allt material och köp en färdigsydd! Jag är lika duktig som du att sy 😉

 9. Pia F says:

  Du kan ju sy! 😀 Här hos oss finns det märke av olika slag som man kan stryka på. Hål fixade på 5 röda sekunder. Kanske det finns sånt i Turkland också.

  • Sand mellan tårna says:

   Nä det finns garanterat inte här. Namnlapparna jag stryker i Alex kläder är köpta i Sverige (beställt på internet). Ska beställa nya sådana och då samtidigt passa på att kolla sådana lagningslappar. Annars kanske såna man använder till cykeldäck eller luftmadrasser funkar lika bra 😉

   • Pia F says:

    Du kan ju prova, jag menar med lagningslappar till cyklar. Måste finnas någon som syr och lagar saker nere på Damlatas?? de ska ju också leva! Blir säkrt billigare än att köpa nytt.

    • Sand mellan tårna says:

     Ja asbolut att man kan lämna in till skräddare. Dom gör det och det kostar inte mycket men jag skulle skämmas ihjäl att komma dit med en sån liten sak som ett hål mindre än en enkrona 😉
     Väskan däremot måste han ha en ny. Denna är sen förra året och plasten på insidan har börjat släppa oxå så varje dag trillar små blå plastbitar ut så fort jag tar upp något ur hans väska. Även ena ryggbandet börjar släppa så det får bli en ny.

 10. Lotta J says:

  Brodera är inte min grej heller,, men lärde mej sticka förra vintern,,tack till youtube!!! *asgarv*
  två fina mössor blev det iaf 😀 kanske finns det ngn broderi-film om du har tur 😉
  Anyway så minns jag att min mamma fixade en paketkalender åt mej när jag var lite på det fina 70-talet. rodera hade hon väl inte tid med kan jag tro men hade ett annat bra sätt… Hon hittade en julig och fin bild som hon sedan klippte ut i ”filt”-tyg, limmade upp på nån tygklädd skiva. Sedan på med lite fina mässing-ringar att knyta fast paketen i 😀 Förresten gjorde hon en barbapapa-tavla åt mej åxå! *fniss*
  Retro är ball!!! (å det är säkerhetsnålar åxå 😀 )

  • Sand mellan tårna says:

   *asg* Google och YT det är grejer det. Jag har faktiskt både kunnat sticka och virka. inte bra men jag kunde men kan nog inte det längre. tror t om jag gjorde en tröja. Blev mer hål i den än den var hel, sned och vind men oj så stolt jag var.
   Jag hade oxå en sån kalender som en släkting gjorde till mig. Den skulle Alex fått tänkte vi men vi hittade den inte så därför gjorde mamma en ny. Det din mamma var ju smart. Ska jag spåna på 🙂
   Kram!

 11. vincent är 16 månader gammal. det lyckades idag! 😀 wiiih!

 12. kaffehörnan says:

  Gokväll girl
  Hade du ej fixat en ny, så hade du fått köra igång alla tjejerna, så hade dom fått jobba

 13. Fina Frun says:

  snyggt räddat!
  Eftersom du är en av mina favoritbloggare, så skickar jag en award till dig. Hoppas det är okej?
  Kram 🙂
  (kolla in på bloggen imorgon, då publicerar jag den)

 14. Carola says:

  Du kan ju sy!..en annan ser knappt skillnad på knappnål o synål…hahaha…nä men nästan iaf..brodera, sticka o virka e nemas problemas..det älskar jag att göra..men sy med nål o tråd o laga saker nä….det kan jag inte..*L*..

  Pst….måste bara kläcka ur mig….dunderkär…hihi…hittat min nallebjörn nu jag..*L*..

 15. Sofiya says:

  Hahaha 😀 Du sydde ju jätte bra. Och säkerhetsnålar funkar alltid 😉

 16. Laura says:

  Haha, bra lösning på problemet med skolväskan! Hoppas att den nya väskan inte går sönder lika lätt! 🙂

Kommentera