Kommer bli succé

Alex hade önskan om köttbullar till middag idag men det känns som det inte var så länge sedan vi hade det så jag pep ut på internet och kikade efter tips på lite annorlunda recept på köttbullar/pannbiff…

Hittade ett recept som lät gott och har precis gjort det. Då Alex gillar köttbullar mer än pannbiff även om det bara är storleken som skiljer som kan vara ack så viktig gjorde jag små pannbiffar eller stora köttbullar. Var ju tvungen att provsmaka direkt en var klar och wow så gott. Det kommer bli succé tror jag! 

Här har ni receptet

6 port

550 gram nötfärs (Dum mängd måste jag säga. Jag använde 500gr)

1 ägg

2 msk smör el margarin (jag använde riktigt smör)

4 vitlöksklyftor (jag hade väl 6 st)

1/2 röd paprika (jag tog en hel modell mindre)

0,5 dl kalvfond (jag fick använda buljong då jag inte hittat fond här)

4 msk paprikapulver (då jag använde den starka pulbibern här tog jag inte 4 msk)

1 tsk salt

4 krm svartpeppar

4 droppar ”stänk” tabasco

1 dl ströbröd

2 dl mjölk

1-2 dl grädde

Finhacka paprikan och vitlöken. Fräs mjuk i stekpanna och tillsätt fonden plus samtliga kryddor och låt sjuda ett par minuter. Blanda färsen med ströbröd, mjölk och ägg. Tippa i krydd/paprikablandningen och rör om väl. Forma biffar och bryn dom i fett på båda sidor. Lägg biffarna i en ugnsfast form. Skölj ur stekpannan med vatten och häll det över biffarna. Slå över grädde efter behov. Stek biffarna färdiga i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Serveras med kokt eller stekt potatis och grönsaker.

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

14 Responses to Kommer bli succé

 1. Marie-Louise says:

  Det där såg mycket gott ut 🙂 det kommer nog bli uppskattat tror jag.

 2. Fina Frun says:

  Mmmm det ska testas!
  Ja, vi är nog få som fortfarande har telefon med sladd 😉
  Men eftersom barnen utsätts för så mycket strålning ändå, via mobiler och annat, så tyckte jag det var viktigt att ha en vanlig telefon hemma, som de måste anv. när de pratar länge med kompisarna.

 3. Emma says:

  Aaah. Jag tror jag maste prova för det lat gott!

  Det ar den dar hemfarden du vet. Man vet att man bırde men bara tanken tar kal pa mig ochn ar jag nu fann en biljett sa kanske jag maste ta den.

  Jag stressar upp mig latt ınför sadant har… typ extremt. Dumt men sa ar det…

 4. Sofiya says:

  Det där såg riktigt gott ut! Måste testa det nån gång 🙂

 5. Roggan says:

  Det såg verkligen gott ut. Jag har ajvar i och formfranska istället för ströbröd i mina.

 6. Stattinskan says:

  Vad kul, det ska jag också prova … Det är det fina med bloggeriet, man hittar görgoa personer (som du) och dessutom inspiration till nya goa grejor 😉

 7. Hebbe says:

  Hej du,,jag knycker ditt recept rakt av bara..såg gott ut,,blir ju så saftigt när det får gå färdigt i ugnen,,Jaha inte var du någon älskare av radhusbiff ser jag,,men jag tycker det smakar rätt så bra..Haé Kramen.

 8. Laura says:

  Det ser väldigt gott ut!

  Ja, hon hade vandrat hela vägen från Paris och hon lär vandra i några månader till ännu innan hon når fram till Palestina.. 🙂 Hoppas bara att allt går bra för det är ju inte så jättesäkert att vandra längs med motorvägarna i Turkiet och Mellanöstern som en ensam kvinna… :S

  Landskapet här vid sjön påminner ganska mycket om Finland, men naturen och växtligheten är ju självklart annorlunda och så höga berg har vi inte heller. 🙂

  Ja, jag hörde om att H&M ska öppna en butik i Istanbul redan i våras så jag ser självklart fram emot det! Äntligen! 😀 Docks så har jag ju köpt H&M-kläder i åratal på marknaderna till en bråkdel av butikspriserna, och det kommer jag nog att fortsätta med även i framtiden. 🙂

  kram!

 9. Johanna says:

  Mums, såg gott ut – måste provas. Åter i kalla Sverige efter en härlig varm vecka i Alanya. Såg dig aldrig på stranden, så det blev bara en ”balkonghälsning” ; ) Må så gott!

  • Sand mellan tårna says:

   Nä, vi var på 2an alla dar vi var nere men så himla kul att du såg mig och gav dig till känna. Jätte roligt!

 10. Therese says:

  oh de såg så himla gott ut de vill ja laga imorgon
  kan du skicka över receptet till min mail tro? man kan inte kopiera och orkar inte skriva av det hehe lat tjej 🙂
  KRAM

 11. Pia F says:

  Låter och ser gott ut. Men du måste mena 2 dl mjölk där du har skrivit mjöl? Detta recept tänker jag prova.

 12. Hebbe says:

  Hej jag knycker ditt recept kallar det för Kinas Supergoda Pannbiffar,,om jag får för dig vill jag lägga ut det i min sidokolumn,där jag har recepten.Säg ifrån om du inte vill att jag gör så..
  Haé Kramen.

Kommentera