Testa Testa och få som han vill

Det är det det mesta går ut på för Alex just nu. I förrgår när jag nattade honom sa han att han ville sova i vår säng. Jag sa som jag brukar att han somnar i sin och vaknar han på natten får han när som helst komma in och lägga sig hos oss. Han gick med på det efter bara lite grymtande.

Han vaknade vid 01 tiden. Ropade på mig och jag går in till honom. Då vill han bara tala om att han nästan trillat ur sängen. Var beredd på att han skulle be att få följa med in och lägga sig hos oss men icke. När han fått sagt vad han ville vände han sig om och somnade. Vid 4 tiden däremot ropar han igen och när jag kommer in till honom talar han om att han vill komma in till oss vilket han fick.

Igår kväll var det lite mer strid och när vi läst saga…

– Jag kan inte sova i min säng

– Varför inte det?

– Nä, jag kan inte det. Jag vill sova hos dig

– Nej, du somnar i din säng sen kan du komma in till oss om du vaknar

– Men åhh…jag har mina ögon öppna *spärrar upp dom*

– Ja, jag ser det. Blunda så ska du se att det går lättare

– Det går inte

Nu börjar han bli ilsk och ligger och snurrar fram och tillbaka, sparkar i väggen.

Om du ligger still ska jag killa dig på ryggen så ska du se att du somnar

– Nä, jag kommer vara vaken hela natten om jag inte får sova hos dig

– Nu är det så här Alex. V har bestämt att du somnar i din säng sen om du vaknar på natten får du gärna komma in till oss.

– Du tvingar mig *med en röst som antyder misshandel*

– Ja, det gör jag

Så fortsätter det så här en stund. Känner mig riktigt hemsk men jag vet att han somnar och sover så gott i sin säng, han gillar sin säng och han testar mig bara. Testar för att se om han får som han vill. När han väl slappnar av tar det inte två minuter sen sover han. Vid 01 tiden ropar han på mig. Jag går in och då sitter han på golvet och talar om att han trillat ur sängen (måste bulla upp med nåt mer under madrassen så den sluttar mer inåt). Han var inte ledsen utan konstaterade det bara. Jag hjälpte honom upp och han somnade direkt. Inget snack om att komma in till oss.  Vid halv 4 ropar han igen och jag går in. Då är han törstig. Ger honom vatten och när han druckit lägger han sig ner och säger…

– Jag kommer in och sover hos dig lite senare *snark*

Nu är det morgon och han snusar fortfarande gott i sin säng.

God morgon!

This entry was posted in Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

9 Responses to Testa Testa och få som han vill

 1. Stattinskan says:

  Jag tycker att du gör helt rätt. Du håller fast vid vad ni har kommit överens om men ger honom ändå utrymme att känna att han har möjligheter om han vaknar på natten. Bra jobbat!
  Det händer ju mycket just där i sex- sjuårsåldern. De testar och kan klura ut hur man kan kringgå saker genom att argumentera.
  När ni är klara med den här fasen, kan du sätta dig tillbakalutad och samla krafter inför den introverta eller bullriga tonårstiden, haha!
  Gomorron du underbara

 2. maria says:

  ha en go dag !
  kram

 3. nettan says:

  gose gubben klart man måste testa ibland,,, och nu med skolsttrt o 6 åring så kommer det ju en sån period både av test o att man kanske ändå villprova sånt som man gjorde nar man var mindre,, att bli stor kan ju kännas lite läskigt i den här åldern också samtidigt som älskar det,

  den lille skurken kör varje kväll med ,,, jag måste inte sova när vi går o lägger sig o jag säger bara nejvi måste inte sova vi kan bara ha lite mysa isängen tid o de gillar han kurar in sig med sin gosekude o när nära o somnar fortare än förut.

 4. Yvonne says:

  Jag känner igen det testande Men du gör helt rätt som håller fast vid vad du sagt Vilket gör att han kan lita på dej i alla andra situationer.Jag går på Engelska för att hålla hjärnan igång.Ha en bra tisdag! Kram!

 5. Fina Frun says:

  Haha, söt han är. Det gäller att stå på sig, annars hittar han bara ngt annat att testa gräns på 😉

 6. Pia F says:

  Såå rätt gjort! Du är jätteduktig, håller fast vid er överenskommelse, men lovar ändå att han får komma när han vaknar. Trilla inte dit, det är precis som du säger, Alex testar gränserna för att se om det går. Och går det då en gång, så går det flera. Han är smart din Alex, men överlistad av mamma.Håll ut. Snart tröttnar han och hittar något annat. 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Tack 🙂 Jag vet ju att han bara testar. Inte så att han mår dåligt av att sova i sin säng. Tvärtom sover vi alla bättre när vi slipper ligga och knö men visst känner jag mig hemsk som nekar honom.
   Haha…ja det kommer nya saker hela tiden…

 7. Sofiya says:

  Envis! det där känner jag igen (a)

Kommentera