Påfyllt och knökfullt

Jag och Hasan gjorde en gemensam insatts och åkte till tisdagsbasaren innan i förmiddags. Denna är vid fiskmarknaden och varje tisdag har dom stor marknad där. Det säljs allt från frukt och grönt till kläder och krimskrams. Fortfarande så varmt ute så att gå och strosa och kolla kläder mm går bort. Man vill bara handla det som står på inköpslistan och sen försvinna därifrån. På vintern är det dock mysigt att gå där och strosa.

Stora meloner.

Dom här små röda frukterna har jag sett flera gånger men aldrig brytt mig om. Har aldrig smakat dom heller. Hasan tyckte jag skulle smaka en vilket jag gjorde och fy för den lede va sura dom var. Värre än att dricka 1 liter ren färskpressad citron. Tror jag grinade illa en kvart efter att jag smakat och torr i munnen blev man. Riktigt sträv, som sandpapper. Frågade Hasan om man verkligen äter dom som dom är och det sa han att det gör man. Kanske kan man även göra nåt med dom. Jag överlåter dock det till andra.

Nu fick vi iaf handlat rejält. Knökat med frukt o grönt i kylen och passade även på att köpa kött, köttfärs, kyckling, fisk när vi ändå var där så nu är även frysen knökfull.

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

15 Responses to Påfyllt och knökfullt

 1. charlotte says:

  hur varmt har ni det på víntern eg?

 2. Stattinskan says:

  Låtsades inte om orden ”det är fortfarande för varmt” 😉 Annars gillade jag inlägget, haha

 3. Pia F says:

  Helt underbart med allt grönt och all frukt.Varje gång jag går där önskar jag att jag bodde i Alanya så att jag kunde handla en massa frukt och grönt med hem. Men ,men önske- tänkande. Kan kanske få min gubbe att hyra en lägenhet för en månad eller två när vi går i pension, vilket för min del dröjer. så än så länge får jag njuta av dina fina bilder. halva resan är ju att drömma, eller? 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det är färgsprakande vackert och när det inte är så varmt är det mysigt att gå och strosa på marknaderna.
   Absolut att halva resan (nöjet) är att drömma och en dag kan ni säkert göra slag i saken och stanna en längre tid.

 4. kaffehörnan says:

  Wow vilka bilder
  Detta hade passat mig perfekt, tänk bara gå o plocka lite gott här o där
  Jag blir salig
  Kram från mig

 5. Fina Frun says:

  vad var det för frukt, vet du vad den heter?
  ser ut som en härlig marknad, så mycket fina frukter!

 6. Hebbe says:

  Hejsan Kina,det beror nog på att jag bor vid ostkusten,innåt landet är det kallare,,men det blåser en rätt så kall vind..Rackarns vad det var snyggt upplagt på marknaden,,vad var det för frukt du åt,,den ser ju läcker ut på bild…Haé Kram.

 7. Emma says:

  Jag har val varit har sedan sista dagen pa Ramazan och innan dess var vi i kemer i 10 dagar. Jag vet inte nar ska aka, för det ar en massa trubbel med biljetterna och kort och tjaffs sa jag vet faktist inte hur jag ska ta mig hem…

 8. catrin says:

  O vilka härliga bilder, de får mej att längta ändå mer till Alanya. Letar sista minuten men det är inte lätt i år. Får väl fortsätta drömma o längta. Ha det gott!

 9. Sofiya says:

  Känns rätt pissigt att handla frukt och grönsaker här skit dyrt när man är van att springa runt på bazarerna o handla till mindre än halva priset :/

 10. Laura says:

  Härliga bilder! Jag har aldrig sett de där frukterna förut (de röda), men Ahmet höll med dig om att de är jättesura.. 😛

 11. Ia says:

  Skrattar gott när jag läser om de små röda….jag fick smaka en sån ett år när vi var nere i A och jag hade inte kunnat beskriva det bättre själv!!! Till saken hör att jag nästan tycker att apelsiner är sura 😛

 12. Monika says:

  De röda frukterna, kan det vara kirmizi erik? Det kryllar ju av olika plommonsorter. Har du smakat de gröna? De är också lite syrliga. Eller mycket beroende på ens smaklökar…

Kommentera