Höga tankar om mig

Har suttit och letat flygbiljetter till Sverige i vinter. Då Alex nu går i skolan och man här inte firar jul och därmed inte har något jullov kan vi inte ta ut honom ur skolan för länge. Hade tänkt åka bara en vecka men kom på att mitt pass går ut i maj nästa år och då är vi inte i Sverige så ska jag fixa det får det bli mer än en vecka då det tar ca 1v (5 arbetsdagar) att få det och iom julhelgen är det en hel del helgdagar. Kollade upp hur det är att fixa på ambassaden här men det tar både längre tid och är tre gånger så dyrt samt att det blir ett himla flängande till Ankara så det gick bort. Tänkte då att vi kan åka en vecka vid jul och sen två veckor när Alex har vinterlov i slutet på jan/början på feb men det går nog oxå bort.

Har bokat t & r med turkish airlines direkt Antalya-Gbg/Gbg-Ant. Får byta i Istanbul men slipper väntetider och framför allt slipper vi checka ut och in bagage igen. 7500:- gick biljetterna på för mig och Alex och det var det billigaste jag kunde hitta om vi inte vill ha övernattningar på flygplatser och det vill vi inte. Fanns ju till Köpenhamn mm men då ska man ha anslutning och det är inte lätt att få när man landar 01 på natten så för att vara bekväma tog vi dessa. Hade vi stannat i Sverige längre hade vi kunnat tagit lite bökigare flygväg men nu vill vi fram så fort det bara går.

Två veckor blir det. Åker den 11e dec och kommer hem den 26e.  Så nyår får firas här för första gången men hellre det än jul.

Alex har ju en paketkalender varje år men då den är i Sverige får jag försöka trixa till något här dom 11 första dagarna. Mailade mamma och frågade om hon kan fixa paket från den 12-24e och fick till svar…

Visst fixar jag adventskalendern och jag kan ju beställa och skicka ner som du kan brodera 😀

Det hinner du säkert till den 1e…

Hon har verkligen höga tankar om mig min käre mor. Som om jag skulle hinna fixa en sådan här till den förste december?

(Denna fina har min mamma gjort)

Men det är klart…hon skrev inte till vilket år jag nog skulle hinna fast jag tror hon menade i år men det kan jag förtränga…

This entry was posted in Flyger & Far. Bookmark the permalink.

18 Responses to Höga tankar om mig

 1. jeanette says:

  Hi, hi!!! Vad söt din mamma är 🙂 Du får ligga i… det är bara att joina turktanterna.

 2. Linda Ararat says:

  Men Karina då, du som är hemafru ska väll hinna fixa en sådan fin kallender till Alex innan den 1/12 ;)))) det är ju 3 månader dit. Kram på dig

  • Sand mellan tårna says:

   Vet du hur lite tid 3 månader är??? 😉 Å förresten är det snart första oktober vilket betyder bara 2 månader…kört!
   Kram Kram!

 3. nettan says:

  oj den e så fin har letat runt efter möster,,, hm o den här såg skurken nu o gissa trots feber skriker ungen tomten har flygplan,,,, så jag får leta efter det där mönstret alltså,,

  • Sand mellan tårna says:

   haha ja just det…skurken är galen i flygplan 😉
   Mamma beställde det på nätet men fråga mig inte var. Kan fråga henne eller om du mamma läser detta kanske skriva här var du beställde.

 4. charlotte says:

  haha min mamma skulle aldreig komma med den ideen eftersom jag inte kan brodera. tack för upplysningen. inlägget ligger ute4 nu

 5. Emma says:

  Mmm… sa kan man uttrycka det. Kan saga att jag saknar en VANLİG toalett nu för det ar mndre trevigt med alaturkan.

  Eller, sa later jag bli att ata helt enkelt. Det tror jag ar det basta aven om jag tuggar i mig lite bulgur med lahana nu. ar se hur lange det stannar kvar…

  Det var ju ratt sött av din mamma anda 🙂 men… vi ar ınte vara mammor 🙂

 6. Sita says:

  Klart att du fixar den till min födelsedag. Toppen, det vill jag se. Kram

 7. Hebbe says:

  Hejsan,,då blir det nästan en blixtvisit i år..Men vadå,,den fixar du väl till,,en vecka för planet en vecka för husen,,sen en siffra i timmen,,klart.
  Ja visst är dom gosiga när dom är små,,dom är ju gosiga när dom blir större oxå.Haé Kram.

 8. Sofiya says:

  Haha, sätt igång, du hinner 😉

 9. Pia F says:

  Vilken fin adventskalender. Snällt av din mamma att vilja skicka ner en som du kan brodera!!
  Du och grannkärringen kan väl ha syjunta, hon går ju aldrig ut, så då hinner du bli klar till den 1:e december. 😀

  • Sand mellan tårna says:

   Ja den är jtte fin och mamma slet länge med den, Hon kommer (nog) inte skicka ner så jag kan brodera. Hon driver med mig 😉
   PAHHH jag och grannkrärringen, syjunta…ja det skulle vara nåt det haha.

 10. Mamma says:

  Men Gumman då…………Med alla dessa glada tillrop måste du väl ändå kunna få till en mysig broderad kalender 🙂
  Tyvärr kommer jag inte ihåg var jag köpte den. Minnet du vet……………
  Puss o Kram!

  • Sand mellan tårna says:

   Haha nä jag lovar…det går inte. Kan ju knappt sy i en knapp. Hur ska jag då kunna brodera? Men du vet…Jag kan vara ganska fyndig så jag ska nog komma på nåt…nåt som inte har med nål och tråd att göra 😀
   Puss o Kram!

 11. nettan says:

  har ju kollat för typ en månad sen efter kalendrar men inte sett den där …. då hade den ju vart beställd hehe har man något val med en flyggalen skurk…….. nu hittade jag den genom google så nu kommer den snart på posten får se om jag hinner få den klar då har inte broderat på minst 20 år,, men jag har ju mina nätter o pyssla på.. nu blir detju då extra jakt på paketinnehåll… hm,, men det kommer bli julsaker

  • Sand mellan tårna says:

   Ja vad bra att du hittade den…thank god for google 😉 Mamma kom ju inte ihåg. Är ju några år sedan hon gjorde den. Lycka till! Själv sitter jag och spånar på vad jag kan hitta på för det finns inte på världskartan att jag grejar att brodera. Inget tålamod för det…

 12. Norea says:

  Panduro har en enklare variant här http://www.pandurohobby.se/pan/IboxServlet?p=IXS790&OPT=GET&AID=450823,
  Inga korstygn iaf…

  Här är en som man lätt fixar själv o hänger på en bild tex http://www.muntramyran.se/index.php?main_page=product_info&cPath=75&products_id=246
  en idé kanske?

Kommentera