Frågor och Svar

Jag får en del frågor i kommentarerna och har den som frågar en egen blogg svarar jag där annars här. Ibland återkommer samma frågor så jag tänkte jag lägger in lite frågor och svar här så kan alla se…

Om gathundarna:

Är det vanligt att gatuhundarna är agressiva, kanske?

Nej, dom brukar inte vara det. Tycker tvärtom att dom är väldigt lugna. Så länge man inte gör dom något bryr dom sig inte. Många av dom kan vara riktigt kärvänliga.

Vi har ju trott att det kanske är så, men då fått höra att det inte finns sådana hundar i Side. Jag antar att det inte är någon skillnad på Alanya och Side?

Säkert inte någon skillnad. Finns säkert gathundar i Side oxå men kanske inte lika många. Dom flesta man ser här är öronmärkta av kommunen så en viss koll hålls på dom.

Om Alex skola:

Eftersom det är mindre tjejer i klasserna undrar jag om det inte är allmän skolplikt i turkiet?

Jo visst är det skolplikt. Varför det är mindre antal tjejer på Alex skola kan jag inte svara på. Kanske har dom flesta som har råd att sätta i privatskola pojkar eller kanske väljer dom att låta just pojkarna gå i privatskola framför flickorna. Sorligt men sant har jag faktiskt hört om dom som har flera barn, både pojkar och flickor. Pojkarna får gå i privatskola medans dom sätter flickorna i kommunal även om dom har råd att sätta båda i privat.

Hur mycket kostar privat skolan per år??

Alex skola kostar 11.500 lira (ca 57.500 sek) /läsår upp till högstadiet sen får man oftast rabatt. Hur mycket beror på när man betalar för ett nytt läsår. Ju tidigare man betalar desto högre rabatt.

Till vilken ålder går dom i skolan?

På Alex skola kan dom gå till dom är 18 år.

Skolan är helt enkelt tjusig! Det är väl privat, eller hur? Internationell?

Ja, den är privat men inte internationell. Det är en turkisk skola men det går många både helutländska och mixade (med en utländsk förälder och en turkisk) barn där sen börjar dom med engelska i tidigt ålder. Redan i dom allra minsta 4 års grupperna som är en mix av förskola/dagis.

Lite blandat:

Stilig grabb – lik morsan?

Tackar! Ja mycket 😀

Förrästen, vad lagar du för mat där nere i Turkiet? Svenskt eller en salig blandning

En salig blandning. Blir en del svenskt så svenskt man nu kan göra det. Ofta får man byta ut ingredienser eller ersätta t ex creme fraishe med yoghurt. Lite trixande hit och dit. Sen blir det en del turkiskt och en hel massa nya rätter som bara kommit till.

Hur gör ni med spraket med Alex? Talar han svenska med dig eller turkiska?

Han talar enbart svenska med mig.

Sådär…det var det men har ni fler frågor är det bara att fråga på.

This entry was posted in Alex skola, Frågor & Svar. Bookmark the permalink.

10 Responses to Frågor och Svar

 1. Sofiya says:

  sv: Ja, asså jag blev fan chockad. Men det är ren avundsjuka. Men hur pallar folk? Haha guuud! Dom kanske ska bry sig lite mer om sitt eget liv… 😛

 2. Emma says:

  Fraga pa! det ar bara kul 🙂 Min och Cihans historia kan bli ratt lang, mycket för att jag minns alla detaljer, och om du vill sa fınns den under en egen kategori 🙂 Men vi traffades i Alanya 2007, jag var först inte alls ıntresserad men han gavbara ınte upp. Tillslut, av nagon anledning (efter 6 veckor) slappnade jag av och han kröp innanför mitt skinn. Kort efter pa… sa körde vi fran alanya till Trabzon och jag traffade allt fran syster till mamma till farmor och faster.

  Han jobbade da som DJ i Oba, pa det lilla stallet Summeright om du kanner till det? Bakom Memos… typ. Nu jobbar han som DJ har i Trabzon, pga att jag ınte orkade med alanya och turismen langre faktist och jag bad honom antingen flytta hem, eller sa skulle det med tiden ta slut. sa har ar vi nu 🙂 Han har jobbat har i 2 ar och jag kommer hit sa ofta jag kan och vi tittar pa visum.

  Det har varit 3 ganska tuffa ar, min familj, hans familj, alanyabrak och skitsnack men det faktum att han valde att stanna har, istallet för att följa med kompisarna till alanya, nagot han gjort i 8 ar betyder val nagot!

  Det gar ratt vilt till har… Och det ar nastan för mycket action för lilla mig ibland men idag sa kandes det lite battre och jag kunde som sagt skamta om det. lant svar nu, men jag hamrar pa och har svart att sluta ‘prata’ haha 🙂 Hur hamnade du i alanya?

 3. Roggan says:

  Härligt att få svar på lite frågor.

 4. Sofiya says:

  sv: VAAA?! 😀 Ja H&M i Alanya, tack!! Men Istanbul är en bra början iaf. Internetshopping älskar jag och så kan man ju unna sig en weekend till Istanbul för att shoppa på H&M 😉

 5. Susanne P says:

  Det var kul att få lite svar på några frågor.
  Men vilken irriterande grannkärring du har!!! Men du får ju snart komma hem till Sverige på lite semester och ladda upp! ;))
  Kram

 6. Emma says:

  Jag tycker anda att dın blogg speglar att du har en vanlig vardag och just darför kanns ınte ‘ditt’ alanya som det jag kanner till. Jag ar ınte typen som dricker mycket eller festar men innan jag traffade Cihan var jag och min kompis ute 6 dar i veckan i 2 manader. Jag blev less helt enkelt. Sommaren efterat jobbade C fortfarande kvar i Alanya och vi bodde med hans kompisar och jag ville bara spy pa den livsstilen. Och ju mer turkiska man förstar ju ackligare blev bara allt…

  Men som jag sa, det verkar som vi inte ens levt i samma stad sa ni har gjort det bra!

 7. Fina Frun says:

  Jag hoppas att det fungerar bättre att komma in och kmmentera på min blogg nu? Ska påpeka problemet för Amelia – frustrerande!!!

 8. Laura says:

  Det är inte så långt från byn till Istanbul, ungefär lika långt som från Alanya till Antalya.. Det är 15 km till närmsta större stad, Izmit och Adapazari, men det mesta finns här. Egentligen är det inte en riktig by, för det bor mer än 5000 människor här året om, men det är inte en stad heller.. 😛

  Nja, vi var mer ute efter ett all inclusive-hotell nära till stranden, men de flesta var fullbokade. Vi skulle även ha kunnat följa med Ahmets pappa till Alanya och bott gratis hos Ahmets syster som bor där, men nu blev det så här istället..

 9. Fenixmona says:

  Så blev det då packat o klart även denna gång! Vi drar iväg! Kramiz

 10. Sita says:

  God morgon. Jag har en till. Har Alex pappa lärt sej Svenska? Sv. Jag ska bara smaka en liten sked o se hur det går för magen. Inte en stor tallrik. Kram

Kommentera