En stilla undran

Sitter på balkongen och har det gott när jag hör…prassel prassel. Inget konstigt med det. Grannkärringen brukar ha en plastpåse i ett tunnt rep hängande utanför vår balkong. Denna använder hon för att skicka ner och hala upp saker. Att hon skulle gå ner och sen upp 4 våningar är inte att tänka på. Ofta står barnbarnet nere och gapar om att få något och med tanke på att det är det 11-12 åriga barnbarnet som styr i den familjen gör alla som hon säger och saker skickas ner eller skolväskan halas upp.

Tillbaka till prasslet. Även om jag vet att det är hennes påse som flyger i vinden och prasslar vänder jag blicken ditåt och vad skådar mina blå??

En påsa ja men inte vilken påse som helst utan en H & M påse.

Hur i hela friden har hon fått tag i den? H&M finns inte ens i Turkiet och med tanke på att hon kommer utanför dörren max 1 timme i månaden finns inte en chans att hon skulle hunnit eller orkat ta sig utanför Turkiets gränser och in på en H&M. Dessutom är kläderna på H&M allt annat än hennes stil.

Jag behövde dock inte fundera länge innan jag visste hur hon fått tag i den. När mamma och mormor var här hade vi blöta badkläder i den. När vi hängt upp dom på på tork blev påsen kvarglömd på balkonggolvet och blåste sen ner på marken och det är där hon eller troligtvis någon annan i hennes familj (gubben, dottern, sonen eller barnbarnet) plockat upp den.

Nu hänger inte hennes påse så långt ner på vår balkong men ofta ofta gör den det och av någon mycket oförklarlig och märklig anledning går repet alltid av. Hon lär sig aldrig heller att hon kanske ska dra upp påsen hela vägen till sig. Hon uffar och ojar sig bara varje gång det hänt, sätter i ett nytt rep och glömmer det lika snabbt som hon varje dag glömmer att vi inte vill att hon ska skaka sina mattor över vår balkong.

This entry was posted in Grannar. Bookmark the permalink.

8 Responses to En stilla undran

 1. Fina Frun says:

  skumma grannar du har!

 2. Fina Frun says:

  bra att du säger till när det inte funkar på bloggen, det har varit och är en del strul på amelia-bloggen…
  dock, är det inget problem nu, när jag försöker komma åt min blogg. Hoppas det funkar för dig med 🙂

 3. Emma says:

  Tack sa mycket. Det ar förstas bade och att jag ar kvar, men det ar lite ackligt nar det ınte funkar OM nagot skulle handa, vad gör man da lıksom?

  Att köpa visa ar ınget problem om det skulle behövas… Jag har den bla boken och har gjort det förut, men da kan jag nog saga hejda till mitt jobb och hur bra ar det. Som sagt, bade plus och minus.

  Ha en fin dag!

 4. Roggan says:

  Kan inte vara något vidare med såna grannar.

 5. Sita says:

  Hon verkar vara en gumma som jag skulle bli tokig på. Kram

 6. Sofiya says:

  Haha 😛 ja undra vart hon fick H&M påsen ifrån.. Jag brukade faktiskt oxå hissa ner en påse tll supermarketen neranför mig, jag är extremt lat, jag har tom hiss..

 7. Pia F says:

  Hon verkar något speciell din ”grannkärring”. Hade en gång en förälder på förskolan som sa: att släktingar och grannar får man på köpet, vänner väljer man. Ligger kanske något i det, åtminstonde grannar! 😀

Kommentera