Tandfen och Hinderbana

God morgon!

Det tar på krafterna att ha besök. När mamma och mormor åkt, Alex nattats satt jag och Hasan och surrade på balkongen en stund sen gjorde vi lite lätt att käka. Halv 10 gäspade jag mig igenom samtalet så det var bara att krypa ner i sängen. Läste nog två rader i min bok sen sov jag.

Fick en fråga igår eller två rättare sagt om tandfen i Turkiet. Stattinskan hade funderingar på var hon betalar skatt. Med tanke på hur svårt det är att få arbetstillstånd mm här tror jag hon jobbar svart. ;-)Sen undrade vår vän B om Turkiet har samma tradition som vi med att tandfen kommer. Jag hade ingen aning men då Alex hade sin kompis Umut här bad jag Alex fråga honom hur dom gör här. Umut talade om att här slänger han upp sina tappade tänder på hustaket. Frågade sen Hasan om det är så eller om det är en tradition bara inom Umuts familj. Hasan kom inte riktigt ihåg men sa att han trodde det är så här i Turkiet.

Alex konstaterade snabbt att tandfen är ju mycket bättre. Man får behålla sina tänder och man får pengar.

Att gå till stranden kan vara rena hinderbanan. Man får gå omvägar…om man inte vill bli helt blöt vill säga. Flera gånger har vi råkat ut för detta.

I parken till beach nr två är ofta vattenspridarna på som hela tiden förflyttar sig. Här har vi ett hinder…

Inte heller här kan vi gå om vi inte vill ha en dusch…

Nästan lika bra att ta av sig kläderna i parken och gå i bikini ner.

Att det behövs vattnas är helt klart men måste det göras på dagtid? Hade det inte varit smidigare att göra det på natten?

This entry was posted in Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

13 Responses to Tandfen och Hinderbana

 1. Stattinskan says:

  Haha, det vet väl ALLA??? … att tandfen kommer genom spisfläkten? Väl? ;-D Jag undrar vad tandfefacket hade sagt om man kastat tänderna på taket? Vågar inte tänka på det!
  Märkligt att man vattnar på dagen. Bränner man inte sönder gräset då?
  Gomorron vännen 🙂

 2. Hebbe says:

  Mors,,Ja visst är det bäst med Tandfén,som Alex tycker..Håller med,natten skulle passa bättre för bevattning..Ja tur att vi kunde jobba under tak..Haé Kram.

 3. Hebbe says:

  Mors,,då blir det jul innan du och din mamma träffas igen,,men tiden går ju fort,det är ju inte så jädrans långt kvar dit.Haé Kram.

 4. Bettan/Caligo says:

  Då vet vi hur tandfeen fungerar i Turkiet,bor uppe på taken,tur att tandfeen var på semester i Turkiet när Alex tappa sin tand så han fick sin slant, hon betalar väl skatt i Sverige.
  Godmorgon

 5. Sita says:

  God morgon. Ja killen din börjar bli stor. Haft barn o barnbarn här hela helgen så jag har läst bloggar lite dåligt med. Ska ringa idag o fråga om proverna. Magen är så där, nu börjar gubben oxå. Kram

 6. Fina Frun says:

  Ta på bikinin och spring genom vattenspridarna!

 7. Yvonne says:

  Morn morn! men det är bara att ta bikini på sig och tvål i handen så har du morgonbestyren avklarade.Kram!

 8. Marie-Louise says:

  Vad spännande att dom kastar upp sina tappade tänder på taket. Jag undrar verkligen varför, det måste ju ha någon mening och betydelse. Men jag håller med Alex, tandfen är mycket bättre 🙂

 9. Pia F says:

  Det hade varit både smidigare och klokare att göra det på natten, då solen bränner på grässtrået. här i Sverige får man lära sig att man vattnar inte i solen.Ibland känns det som om vi är för kloka (BrorDuktig) 😀

 10. Sofiya says:

  sv: Ja, Shopping ska det bli massor av 🙂 och jag försöker sysselsätta mig hela tiden, annars får jag panik hära. 😛

 11. Roggan says:

  Inte ska man vattna när solen står på. Att tandfen kan skilja på sitt sätt att jobba mellan länderna.

Kommentera