Med kameran i högsta hugg…

…men inte kommer ni få se några bilder för det för den jag skulle fotografera är lite blyg och försvinner bara undan hela tiden.

Veckan innan mamma och mormor kom skulle jag en dag ta ut bestick ur besticklådan. När jag öppnar den ser jag något som snabbt pilar över alla besticken. En ödla, 5 cm lång, ljusbeige…ganska söt men shit vad rädd jag blev. Är inte van att ha saker springande i våra kökslådor. Hämtade kameran men när jag kom tillbaka hade den försvunnit ner bakom. Försökte hitta den men den hade gömt sig väl.

Några dar senare ser jag något som snabbt försvinner in bakom tvättmaskinen. Misstänkte att det var ödlan.

Nu står jag och sorterar tvätt ur smutskorgen. I tvättkorgen på en handduk hänger lilla ödlan och dinglar. Viftar ner den i badkaret och kutar som en jehu för att hämta kameran. Lagom till jag kommer tillbaka in i badrummet ser jag svanstippen försvinna in bakom tvättmaskinen.

Får väl lägga mig på golvet på vänta så jag ser när den kommer ut. Frågan är bara om jag har det tålamodet? Konstaterat att nej det har jag inte…men en dag ska jag nog fånga den på bild för den verkar bosatt sig här…

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

3 Responses to Med kameran i högsta hugg…

 1. Hebbe says:

  Hejsan,,ja tiden rusar fram,snart är du i Sverige igen,,men du får väl jaga ödla tills dess.
  Haé Kram.

 2. ha ha ha inte lätt med sådana snabba rackare.
  Tycker att dom är ganska söta. och dessutom käkar dom insekter =)
  Ha det så bra.
  Kram M

 3. Laura says:

  Visst kan ödlor vara söta men jag föredrar dem i naturen och inte inomhus. 😛

Kommentera