Veckorna rusar förbi

Fredag igen och sista skoldagen denna veckan. Känns som igår vi stod på skolan och det var invigning. Alex tycker det är super roligt i skolan och trivs kanon bra. Igår hade dom spelat fotboll mot andra klassen och hans klass vann med 5-0. Gissa om han var stolt.

Samma dag som kalaset var kommer Alex hem. Jag tar hans väska för att vi snabbt ska kunna kuta upp och byta kläder och sticka ner på stranden för kalasande. När jag tar väskan är den tung som om han hade tegelstenar i den. Nej var min första tanke…inte läxor. Läxor är ok men i onsdags fanns liksom ingen tid för det. Kalas sen visste jag att efter det blir det bara raka vägen hem för bad, lite mat och natti natti. Fick lite panik men när vi kommer upp och jag öppnar väskan ser jag att det är resterande böcker av dom vi inte hade fått. Dessa skulle endast plastas in. Något jag gjorde igår morse. Så nu är den biten klar.

Det var bara 10 st och inte 11 som saknades som jag först räknat det till. 4 engelska böcker (alla med tillhörande cd skiva) och resten matte, turkiska (skriva) mm.

I väskan låg även en jätte söt ”kontaktbok” där föräldrar och fröken kan hålla kontakten när det är något.

Inte hade vi sådana när jag gick i skolan. Kommer ihåg att vi hade ett vanligt A5 linjerat block.

Ska vi ta lite väder oxå…

Varmt Varmt Varmt har vi det och så här såg det ut på 2ans strand igår…

Parasol överallt och det är inte helt vanligt i slutet på september. Jag brukar inte behöva ligga under parasol i september utan brukar tycka det är ganska behagligt i solen men igår låg jag under parasol och flämtade. Kl 19.30 igår kväll hade vi fortfarande 30 grader och det har varit så varmt inatt. Just nu 26,8. Har aldrig varit med om en så här varm september (slutet). Två timmar stod vi ut på stranden igår sen orkade vi inte mer.

God morgon!

This entry was posted in Alex skola, Besök från Sverige, Strandliv/Poolbad/Lek & Bus. Bookmark the permalink.

10 Responses to Veckorna rusar förbi

 1. Hebbe says:

  Mors,,ja 13 grader är bra,,men jag byter gärna grader med dig..Haé Kram.

 2. Hebbe says:

  Mors,Tack,det är det som gör att det är kul att göra bildspelen,,bloggkamraternas kommentarer menar jag,,Höst brukar ge fina bilder..Haé Kram.

 3. Yvonne says:

  Morn morn på dej! Ja veckorna går fort.CD till Engelskan Ja tänk vad tekniken har gått framåt även i skolorna.Ha en bra fredag! Kram!

 4. Lena says:

  Så härligt det ser ut med bra väder! Här hemma är det dis ,regn och inte så många plusgrader längre. Ser fram emot att få ligga på stranden imorgon i Alanya även om det får bli under parasoll! Kanske får ta en tur till hamam innan dess…….Väskan är packad ska bara jobba lite nu på fm sen är blir det att ta sig till Arlanda/ Lena

 5. Therese says:

  heheh ja man får väl njuta nu när Milyan tycker min röst är vacker haha om ett par år
  lär han nog inte tycka det.. 🙂

  ÄR det fortfarande så varmt där nere???
  skicka hit lite av värmen för här är det kallt 🙁

  Kram

 6. Sita says:

  När jag gick i skolan så var det dålig kontakt mellan fröken o mamma. Var det något särskilt så skulle det tas upp på en åhörardag som vi hade en per termin. Då fick dom komma o sitta i skolsalen o lyssna på oss. Kramar

 7. Pia F says:

  Så går vardagen sin gilla gång även för er i Turkland.Jag har en envis bronkit som inte vill ge med sig och kommer inte utanför dörren (hostar för mycket), men det är varmt och gott här också ca 16 grader i solen.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja nu är vardagen här eller lite annat nu när mamma och mormor är här men nästa vecka är man inne i ekorrhjulet igen.
   16 grader är ju helt ok men fy vad jobbigt med din hosta. Hoppas du blir bättre snart.

 8. Roggan says:

  Så skulle jag vilja haft det nu.

Kommentera