En kraftig övervikt blir kraftig undervikt

Nu talar jag om mamma och mormors resväskor. Fyllda med godsaker och annat kul till oss.

Ben 10 badlakan och ben 10 drake till Alex sen fick han några skumgummi saker med Bakugan som man skjuter iväg. Riktigt roliga och jag var den enda som till en början iaf fick in tekniken att få iväg dom långt. Min mamma sköt dom på sig själv…

Jag sa till mamma när hon frågade om Alex behöver något i kläväg att det gör han inte. Dom har ju skoluniform här så det behövs inte så mycket. Möjligen en munkjacka sa jag. Det fick han, den gula uppe till vänster och ja…sen kunde hon inte hålla sig utan det blev inte helt oväntat lite mer. 6 tröjor, 3 par byxor och 2 skjortor. Sa även att han behöver en vinterjacka. Om inte här så iaf när vi kommer till Sverige i vinter. Då vi inte stannar så länge vill vi inte ut och jaga jacka direkt och dessutom riskera att alla snygga är slut. Så det blev det en…

Sen slank det visst ner en väst oxå under shoppingrundan. Gummistövlar har han oxå fått nya. Tuffa va?!

Även om han fyller år på onsdag så vet han ju att när dom kommer hit eller vi till Sverige så får han alltid lite presenter direkt så det blev inte bara badlakan, drake och bakugangrejen…även ett gäng…

Böcker och pysselböcker. Ett par böcker till mig oxå.

Kökshanddukar finns inte att få tag på här. har letat som en blå och har köpt med från Sverige. Dom börjar alla sjunga på sista versen så det fick jag 4 nya…

Riktigt snygga tycker jag.

I två omgångar har vi gått med grejor från deras hotell och hit (bara ett par hundra meter mellan) och då har vi ändå inte fått med oss allt.

Godis Godis Godis…ansiktskrämer och ansiktstvätt till mig, Bamseschampo till Alex. 3 stycken som vi kommer kunna ha 3 år med tanke på hur sällan han låter mig tvätta hans hår utan stora strider. Kaviar och lite annat smått och gott.

När detta var uttaget ur deras väskor blev dom tomma. Då kommer ändå Alex födelsedagspresenter försvinna ur väskorna oxå så dom kommer åka hem med skramlande väskor. Ja med tanke på att dom har 7 flaskor sprit kan det komma att skramla rejält. Sa till mamma att dom får väl köpa på sig ett gäng stora strandbadlakan här för att fylla väskorna (dom gillar inte shoppingen här nåt vidare). Då började min mamma fundera allvarligt på om mormors resväska kanske kan gå ner i hennes. Så det skulle hon prova om det går. Snacka om att ha omvända problem. Dom flesta brukar oroa sig för övervikten, här oroar dom sig för undervikten och dom värdefulla flaskorna såklart.

This entry was posted in Besök från Sverige. Bookmark the permalink.

15 Responses to En kraftig övervikt blir kraftig undervikt

 1. Ama de casa says:

  Oj vad med grejer ni fick! Toppenfina saker och goda med 🙂

  Hahaha! Jag försökte ”lura” ryanair en gång. Vi hamstar ju i Sverige och jag försökte spara in en bagageavgift. För att göra det så var vi tvugna att boka två enkelbiljetter (innebär en extra kortavgift). När vi skulle boka återresan låg deras sida nere och vi fick vänta flera dar innan vi kunde få den fixad…
  Efter flera dar, och ena resväskan i den andra, så hade vi säkert sparat… En hundring eller nåt 😉

 2. Susanne P says:

  Ha, ha, ha! Det var en liten omvänd ordning på packningsproblemet! 😉

 3. Det var ett annorlunda problem… =)
  Fina kläder till Alex, kul med lite böcker också och godis m.m.-
  HA det så bra.
  Kram M

 4. Laura says:

  Oj, vad mycket fina saker ni fick! 🙂

  Finns det inget turkiskt som de gillar? Typ godis eller något liknande som de kan fylla väskorna med? Annars är ju badlakan rätt så skrymmande. 🙂 Jag brukar nästan alltid låta bli att ta med mig handdukar eller badlakan då jag reser någonstans och köpa nya på plats istället. 🙂

 5. Fina Frun says:

  oj, oj vad mycket fina saker! När jag bodde i spanien (jag träffade Adam där och Ida är född där) så kommer jag ihåg att det var främst godis jag saknade. Specielt saltlakrits… Det var alltid kul när syrran kom på besök med överraskningar i väskan. Njut av din mamma och mormor nu, kram

 6. Fenixmona says:

  haha…ja, det var en omvänd problematik! Jag ska ha med mig några heldressar hem så jag har löst 20 kg:s övervikt o hoppas att det räcker! kramiz

 7. Stattinskan says:

  Både julafton och födelsedag på samma gång! Blev lite avis där på kökshanddukarna, var har mamsen köpt dem?
  Gomorron 🙂

 8. Sita says:

  God morgon. Jag var orolig när vi skulle hem för övervikt. Kram

 9. Pia F says:

  Jättefina saker. Jag gillar att shoppa både till mig själv och andra, så jag förstår att där slinker ner en massa olika saker som din mamma och mormor tänker: detta blir Alex fin i eller detta gillar nog Alex. Jag tror att om jag en dag blir farmor eller mormor så shoppar jag ihjäl mig. För det är så roligt!!!! Glädjen att få lov att ”skämma bort”. Lite godis kan jag förstå att ni längtar efter. 😀

  • Sand mellan tårna says:

   Ja jag förstår ju mamma att hon älskar att shoppa till honom. Det gör jag med men när han får mer än vad han kan använda i klädväg är det ingen mening med det. har t om fått sätta köpstopp på henne några gånger 😉

 10. Therese says:

  Vad fina grejjer han har fått 🙂 vinter jackan var ju super snygg hehe..
  Och hans skola verkar ju riktigt bra. jag har alltid oroat mig om vi skulle flytta ner till turkiet
  på heltid hur det skulle vara med skolorna men Alex verkar ju verkligen super!
  Hur mycket kostar privat skolan per år??
  KRAM

 11. Marie-Louise says:

  Hihihi ja det var ”lite” presenter det 🙂 härligt. Jag skulle nog säkert göra precis likadant om något av mina barn skulle flytta utomlands och jag skulle ner och hälsa på. jag skulle inte kunna hålla mig 🙂
  Jag såg att du fick i alla fall 1 bok eller 2 🙂 /Kram

 12. Roggan says:

  Måste vara kul att få lite grejer från sitt hemland.

Kommentera