Fetaost fyllda tomater

Satt och pratade med tjejerna idag om fetaost. Hur gott det är i sallad mm. Mailade över ett recept jag hade på en rätt med fetaost och kyckling till en av tjejerna. Kom sen på att jag har ju ett recept till med fetaost som är super gott till bl a grillat eller som starter så jag lägger in det oxå när jag ändå har fetaost i huvudet…

4 stora tomater

50 gr fetaost

2 msk hackad lök

1 tsk oregano

Skär av locket på tomaterna och gröp ur innanmätet. Hacka det fasta tomatköttet och blanda med osten, den hackade löken och oregano. lägg fyllningen i tomaterna och lägg på locket. Grilla över glöd eller 10-15 min i ugnen.

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

12 Responses to Fetaost fyllda tomater

 1. Roggan says:

  Det ska jag testa, älskar tomater.

 2. Sita says:

  Nej fetaost är inget för mej, enda gången jag äter det är i raggmunk o då är den smulad. Kram

 3. Susanne P says:

  Det lät jättegott!
  Men Tupperweregrejor behövs väl alltid, plus lite extra skåp!!?? 😉
  Kram

 4. Fina Frun says:

  vad gott det låter, måste jag prova ngn gång 🙂

 5. kaffehörnan says:

  Förr åt jag inte fetaost, men nu gillar jag det
  Gonatt o sov gott

 6. Lotta J says:

  tjipptjollavipp!!
  Appropå recept så kanske du kan lägga upp alt maila recpt på ”dolmas”?? Köpte nämligen blad på Willy´s häromdagen 🙂 🙂 ÄÄÄÄlskar dom där gröna GOOOOODA!!!
  Ha det så bra, kram,kram!!
  hälsa mamma förresten, visst e hon på ingående nu i dagarna?

  • Sand mellan tårna says:

   Hm? Jo något sånt recept har jag nog någonstans. Har gjort sarma (vinbladsdolmar) en gång i hela mitt liv och det var så knökigt och bökigt så det gör jag nog inte om 😉 Hittar jag det så lägger jag in här eller mailar dig.
   Kram!
   (mamma och mormor kommer inatt, ska hälsa och mamma hälsar säkert tillbaka)

 7. Fenixmona says:

  Å´så gott! Jag gillar fetaost men det gör tyvärr inte gubben! Kramiz!

 8. Ama de casa says:

  Lät ju väldans gott det där 🙂

 9. Pia F says:

  Låter gott,ska jag prova!

Kommentera