Fått fixat en del

När vi lämnat Alex på skolan stack vi och fixade en del presenter till Alex som ju fyller år nästa vecka. Vi var och beställde tårta samt köpte lite smått till barnen som kommer på kalaset. Kommer köra på ett tema detta året. Mer avslöjar jag inte.

En tanke slog mig när vi kom till skolan…

Nu kommer han hädanefter inte gå in här…

…där han gick in förra året då han gick på förskolan. Nä, nu ska han gå in här…

…genom ingången där alla stora skolbarn går och där man kommer in i entrén.

Han kommer heller inte ha servicetjejen från bussen med sig. Hon kommer inte följa honom till klassrummet längre, inte heller hämta honom där vid dagens slut. Han kommer själv få leta upp sin servicebuss men han vet att det är nummer 12 och skulle han irra bort sig kommer han ingenstans. Hela skolområdet är ju inhängnat och vid utgångarna finns en vaktkur med minst en vakt så barnen kan inte bara smita ut och busschauffören och servicetjejen skulle aldrig åka om inte alla barn var med på bussarna. Dom har inte bara barnens namn i bussarna utan även bild på barnen, föräldrarnas namn samt bilder på oss. Säkerhet som Fort Knox. Däremot kommer servicetjejen fortfarande hämta och lämna honom vid dörren hemma om vi så vill men jag kommer nog göra som jag gjorde förra året. Följa med honom ner och lämna samt möta på em.

Inne i entrén får dom sen gå en trappa upp…

Där uppe på första våningen ligger ettornas och tvåornas klassrum…

Där finns stora ytor att springa på. Något Alex och kompisarna utnyttjade i väntan på resten.

En titt in i klassrummet…

Trevlig utsikt har dom…

Där kommer fröken oxå…uppklädd till tänderna. Kolla klackarna…

När vi hämtade honom hade vi med oss alla böcker och annat som jag ställde i hans skåp…

Lilla väskan för teckningar fick en egen plats…

Idag hade dom målat av sina kroppar på stort papper samt skrivit vad dom tycker om…

På Alex stod det bl a dator, musik, fotboll, kyckling sen mammas och pappas namn samt kanske varifrån dom är (födda?) för det står även Sverige på Alex.

Borde ju inte kännas konstigt längre. Jag menar…jag har haft 6 år på mig att vänja mig vid att min bebis växer och blir större hela tiden men jag kan inte fatta att min bebis ska börja skolan på måndag, första klass. 

Ingen liten bebis längre…

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

30 Responses to Fått fixat en del

 1. Roggan says:

  Härliga bilder du visade.

 2. sofia says:

  oj, så stor redan!! Min börjar nästa år….känns lite nervöst faktiskt! Men skolan ser ju jätte fin ut!! kram

  • Sand mellan tårna says:

   Ja så stor redan…fattar inte vart tiden tar vägen. Va? Börjar din ”lille” nästa år?? Han var ju jätte liten när vi hittade varandra på fb. Är det så länge sedan? Då fattar du hur stora våra ”parisbarn” är…”Min” store pluggar i Singapor nu…
   Snart får vi ut pensionen 😉

 3. Sita says:

  Nej o min första bebis har fyllt 40 år. Tyckte det var i förra veckan jag fick henne. Kram

 4. Bettan/Caligo says:

  Vilken fin skola, ordning och reda bra med stora utrymmen där barnen kan springa och leka.
  Ja, Alex har blivit stor, alla åldrar är fina fast när dom är små bebisar är det naturligtvis lättare att bestämma över dom, inga långa diskutioner, men det kan jag tycka är lite av en personlighet att sitta och diskutera. Kan även passa på att fråga om du blir vår jeepvärd till våren? Du har lite tid på dig att öva. Ha en skön fredagskväll.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja skolan är superfin och som du skriver har dom stora utrymmen samt fina lekparker på området. Visst har alla åldrar sin tjusning och nu är det riktigt roligt att sitta och diskutera med honom. Kan t om tycka dom mindre roliga diskussionerna vi har och fighterna har sin tjusning. Man ser ju verkligen hans personlighet på alla plan.
   Haha…nja…är ni inte rädda om livet så visst kan jag köra men jag tror det är bättre jag överlåter det till våra proffsiga chaufförer 🙂

 5. Katrin says:

  Fick jag en stor tår i ögat….
  ….när du skrev det där sista.
  Ja nu är det dax för Alex och nästa år är det Maya´s tur. Kommer säkert få en tår i ögat då med ;-)…..hua vad åren har gått fort.
  Kramar till er o trevlig helg 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Ja du…förra året när han började förskolan och vi varit på invigningen var det jag som gick med simmiga blöta ögon därifrån. Vill inte ens veta hur det blir på måndag…*snyft*
   Ja och snart är det Mayas tur…tänkt så små dom var när vi åkte till Cypern eller skulle åka haha… 😉

   • Katrin says:

    Ja du…..
    ….tiden från då o nu har verkligen flugit iväg. Ja den resan…den resan ställde verkligen till det.
    Synd…vi som hade sååå kul o var så sugna på o komma iväg.
    Blev platt fall o pannkaka av allt.
    Och här är jag o vet inte vad det ska bli med allt. Bara Fatih hade ett ordentligt jobb därnere så man kunde leva på så skulle vi kunna flytta på en gång. Är sååå pålitlig när det gäller jobb o vill så mycket men träffar alltid idioter som förstör o ljuger. Nåja…vad göra??
    Lycka till på måndag o tårarna är ju ändå av lycka <3<3<3

 6. Aurora says:

  det är verkligen inte ngn bebis längre. Men vi som följt dig ett tag ser ju att han växt till sig. Men han är alllt bra lik sig i utseendet. Kram

 7. Sofiya says:

  sv: Hihi varsågod. Nej jag förstår det. Och jag passar på så länge jag kan. Inte vet man när man ska bli mamma ju 😛
  Vi var verkligen på topp igår. Haha, kan nog kanske ha varit så att jag filmade för att komma ihåg kvällen, haha. Eirin kollade på ena videon och sa ”Vaaa? kom den här låten, det kommer inte jag ihåg.” ;P

 8. Hebbe says:

  Hej Kina,,den skolan önskar jag funnits här hemma,verkar vara en skola som vi bara kan drömma om.Klart du ska bli hungrig,det blev jag oxå..Haé Kram.

 9. Hebbe says:

  Jo den är testad och vi vet att den funkar,,så nu får den jobba i lugn och ro över vintern fram till maj nästa år..Haé Kram.

 10. Hebbe says:

  Ja du,det var en olycka på jobbet 2001,jag fastnade med armen i en transportskruv,men tack vare snabb hjälp och en fantastisk kirurg på Akademiska sjukhuset i uppsala,så blev det bestående handikappet bara avsaknad av känsel i två fingrar samt rörligheten i dom två,,tummen och pekfingret,sen är muskeln i underarmen borta så jag är ingen armbrytare längre..Haé Kram.

 11. Hebbe says:

  Det kan du lita på,,jag ska mysa och snoza så mycket jag hinner..Haé Kram.

 12. Lena says:

  SÅ fin skola han går i! Han är ett riktigt charmtroll sonen er. Och ja du det går så fort så fort så njut av dagarna med sonen även om hmmm de är lite ilsk då å då! Kan inte fatta att min egna son redan är sambo, förlovad och mor hans inte är viktigast! Lena

 13. Laura says:

  Ser jättefint ut i Alex skola! Barn växer så fort, det är bara vi som inte blir äldre.. 😉 Ahmets syster jobbar på konkurrentskolan Öhep koleji i Alanya. 🙂

 14. Sofiya says:

  sv: Ja gud vilken resfeber jag har börjat få… :S Jag har bott själv nu, men lägenheten står inte på mig, så när ja åker kommer han som den står på bo här. och när jag kommer tillbaka vill jag hitta nytt, för mkt problem här.. :/

 15. Susanne P says:

  De växer så fort att man inte hinner blinka!
  Men vilken fin skola! Stora ytor, rent, ljust och fräscht!
  Vad du var morsk (modig) som tordes köra bil i Turkiet…jag vill minnas att de kör som ”biltjyvar” där ;))
  Kram

 16. Nina says:

  Vilken fräsch skola…jämfört med många skolor här i Sverige som inte renoveras eller fräschas upp alls…
  Han är ju stora killen nu Alex…å han är ju så söt i sin tuffa frisyr… =)
  Önskar all lycka för Alex i sin nya skola å hoppas han får lära sig mycket och får ha en riktigt rolig tid i skolan =)

 17. Fina Frun says:

  vad fin skolan ser ut. blir spännande att se vilket tema ni väljer till kalaset…

 18. charlotte says:

  vilken fin skola. där måste han trivas bra

 19. Ama de casa says:

  Huvudentrén minsann för stora grabben! Skolan ser så fin ut 🙂
  Skönt med säkerheten också.
  Fast hur tusan orkar fröken gå i dom skorna hela dan? Hon tar nog fram foppatofflorna när lektionerna börjar 😉

 20. Ruth i Virginia says:

  Jag kommer ihåg min småskole-lärarinna, fröken Elsa Sandstedt. Långa kjolar och knut i nacken. – En teckningslektion skulle vi rita en morot (MOROT!). Jag fick den inte att se ut som en morot och fick lov att sudda ut den och börja om. Till slut blev det hål i papperet och både suddgummi och tårar. Det tog kål på min eventuella konstnärstalang for good. Det var 1935!

  Skolan är helt enkelt tjusig! Det är väl privat, eller hur? Internationell? I vilket språk undervisar dom? Min son är lärare vid en internationell skola i Saigon och där är allt på engelska.

  • Sand mellan tårna says:

   Nä men fy vilken elak fröken! Jag kommer ihåg när jag gick i första klass och vi hade högläsning en gång. Det var min tur att läsa och jag började läsa. Fröken rättade mig och talade om att jag läste på fel sida och talade om sidnumret för mig igen. Jag tittade och hade rätt sidnummer. Jag började läsa igen…Fröken talar om att jag har fortfarande fel sida uppe i boken och ska ha den sidan. Jag tittar och har just den sidan uppe. Jag börjar läsa och fröken stoppar mig och suckar matt och talar än en gång om att jag läser på fel sida i boken. Ja men stammade jag…
   Fröken kommer ner från katedern och fram till mig för att antagligen visa mig rätt sida. Döm om hennes förvåning när jag hade rätt sida men det stod fel i min bok. Fy, jag tyckte det var hemskt men blev oerhört lättad när jag sen förstod att det itne var jag som gjorde fel utan det var fel tryckt i min bok 🙂

   Ja, skolan är privat men inte internationell. Det är en turkisk skola men det går ganska många både helutländska barn och ”mixbarn” med en turkisk förälder där.

 21. Pia F says:

  Kan känna känslan,imorgon står där en hel hop med barn och föräldrar på skolgården.Alla med ”pirr” i magen.Barnen fulla av förväntan och föräldrar som förundras över att deras barn redan blivit så stora. Det är alltid föräldrarna som har det tuffast, barnen ger sig gärna ut på nya äventyr. En ny resa börjar nu! Skolan ser otroligt fin ut om man jämför med många svenska skolor. Kram till både dig och Alex imorgon.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja jag kommer ihåg förra årets skolinvigning. Cheezes vilket baluns för att vara en skolstart. Jag rös och hade alldeles tåriga ögon. Det var mäktigt. (finns inlägg från det, 24-25 sept 2009 la jag nog in det om du vill se) Ska bli kul att se vad det blir imorn.
   Kram på dig med!

Kommentera