Så där gott folk…

…då har jag nog fått ordning på bloggen igen. Vet inte vad som hände men när jag gick över till egen wp kan man ju ändra lite inställningar. Jag har inte ändrat särskilt mycket men vet att jag ändrade i inläggsnamnen…innan var det nummer i adressen (standard) när ett inlägg visas. Jag ändrade så att rubriken syns istf ett nummer bara. Detta gjorde jag första dagarna och det har ju funkar bra tills nu. Fick svar av supporten att ändra i permalänkarna till default som jag antog var det ursprungliga vilket jag gjorde och vips så funkade det igen. Så nu får det vara så. Nu ska ni kunna både läsa mina inlägg och kommentera igen vilket jag oxå vet inte funkat. Tycker inte om när det går troll i mina saker, tur supporten är så hjälpsam.

Alex har varit i skolan idag igen. Hasan åkte vid 6 imorse så när jag ringde och sa att jag måste ha bilen för att köra Alex får jag till svar att den är på verkstaden så det får bli jeep. Ok, inga problem. Vi skulle bli hämtade runt 9 och jag tog för givet att det var någon av grabbarna som skulle köra oss. Döm om min förvåning när det är min egen karl som sitter vid ratten,

Än är undrens tid inte förbi. Han körde riktigt bra och var så försiktig. Var ju tvungen att tala om detta samtidigt som jag påpekade att han kör jeepen bättre än bilen då han blivit för kaxig i trafiken ju mer säker han blivit. Han körde bättre som nybörjare. Vet inte om han fattade piken. Aja, bara att han kör annat än scooter eller buggybilarna är ett stort steg. Tog ju honom 1 år efter att han tagit körkortet innan han körde bilen men jag kör fortfarande bättre än honom men så har jag ju haft mitt körkort och kört ca 20 år längre än honom. Han säger t om själv att jag är grymt duktig på att köra och det hör inte till vanligheterna att han säger sådant. Han vill gärna vara bäst i allt men har väl insett att han mött sin överman i vissa fall.

Vet inte om ni såg i inlägget från igår. Bilden från klassrummet. Längst bak har dom skåp och när vi kom i morse hade barnen fått namnlappar på sina skåp. Här är Alex skåp. Klass 1B går han i. När jag gick i skolan gick jag i A klassen. Vet inte om dom har här som dom hade när jag gick i skolan. A & B klasser upp till högstadiet då flera skolor gick samman och vi då hade A-D. Just nu har dom iaf bara A-B på Alex skola i småklasserna.

Alex berättade även att det kommit 6 helt nya barn till klassen som inte gick på skolan alls förra året. Sen vet vi 2 flickor som droppat av och börjat på kommunal skola.

Idag har dom precis som igår först ätit frukost sen lekt, målat…dom hade varit ute med sbk läraren (idrott) och lekt. Roligt tyckte Alex.

När vi kom för att hämta Alex hade Joanne inte kommit så jag lovade Senay att vi stannar tills hon kommer så hon slapp vänta själv. Något hon blev glad över. Hon och Alex gick ut och lekte i väntan på Jo som kom några minuter senare bara.

This entry was posted in Alex skola, Bloggvärlden. Bookmark the permalink.

13 Responses to Så där gott folk…

 1. Marie-Louise says:

  Å vad bra, nu kan man kommentera igen 🙂
  Dom där diskussionerna med wii känner jag igen. Barnen vill något på morgonen men sen efter skolan så är det så mycket annat som pockar på deras uppmärksamhet, tills de ska gå och sova. Då minns dom plötsligt vad man kanske i ett svagt ögonblick lovade på morgonen. Men jag håller med, WII är roligt 🙂 /Kram

 2. Roggan says:

  Inte dumt med egen chaufför. Har varit inne hos dig innan ett par gånger idag men då gick det inte att lämna kommentar.

 3. Stattinskan says:

  I morse satt jag och svor här inne. Det gick inte att kommentera ett enda inlägg. Skönt att det har rättat till sig nu 🙂

 4. Fina Frun says:

  Försökt att kommentra innan, men det gick inte…
  sv: har du jobbat i hamnen? då kanske du känner igen dig när du ser bilderna?
  Ja, vi bor på Eriksberg, men skall snart flytta härifrån. Håller på att bygga hus…

  Vad härligt ni verkar ha det i solen! Jag är inte alls avundsjuk, när regnet öser ner här idag…
  Kram 🙂

 5. Sofiya says:

  sv: Tack 😀 älskar sandalerna!
  Yes, det blir både Istanbul och Sverige. Har lite resfeber faktiskt 😛 Jag vet inte när jag kommer tillbaka, det beror helt på hur det blir i Sverige med jobb och hur jag själv känner när jag är där. Det kan bli allt från 2 veckor till 2 månader…
  Haha ja det kanske är dags att ses faktiskt. Har aldrig sett dig heller. Jag stötte på Hasan på stranden förra veckan, han tyckte jag skulle komma och fika på kontoret. Nu innan jag åker hinner jag nog inte, men när jag kommer tillbaka får vi styra upp nått 😉

 6. Sofiya says:

  Jag hoppas jag står ut ;P
  Absolut, det fixar vi tycker jag. Haha jaa, chocolate house ;D

 7. Ama de casa says:

  Nu kan jag kommentera igen men jag har glömt vad jag tänkte skriva 😉

 8. Ama de casa says:

  Skönt att det ordnade upp sig i alla fall!

 9. Roggan says:

  Skam den som ger sig. Skönt att det fixade sig.

 10. Sita says:

  När jag var liten o gick i småskolan hade vi oxå bara A-B. Men vi var nog 30 i en klass. Kram

 11. Carola says:

  Det var ”modigt” gjort av Hasan att erkänna ;))..det är inte många karlar som fixar det inte..hihi..
  Ja själv har jag alltid gått i B..oavsett vilken skola eller stad jag bott i..men ungarna de har gått/går i I-J (grabben) och G-H (dotra)…blev väl en babyboom där mellan 90-96..så det är många klasser…ändå är de bortåt 30 st i varje klass..tror de var närmare 35 i grabbens klass när han gick i högstadiet..skrämmande…en annan gick i en klass med 12 elever!..(mellanstadiet)..34 totalt på hela skolan..var det kalas bidde hela skolan bjuden..;))

 12. Pia F says:

  Vi har bott i en liten by ( 800 inv) när våra barn växte upp. I skolan hade man A och B klasser, B var skolskjutsbarnen. Hasan blir modigare och modigare.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja han har blivit riktigt modig och duktig. När vi skulle parkera på skolan idag var det knöfullt. Det är trångt ute vid skolan och nu fanns noll plats så vi hade fått parkera bra långt bort. När vi är på väg att köra vidare för att parkera säger Hasan…äsch varför bryr jag mig…vi har en jeep och så kör han upp för en 30 cm hög kant och parkerar på en avsats 😀

Kommentera