Problem

Upptäckte igår kväll att det var problem med min blogg. Satt och kopierade över lite inlägg från metrobloggen och skulle klicka ”visa inlägg”. Kom upp felsida att det inte fanns. Såg ju att jag lagt in det rätt och det var sparat. Lägger in ett nytt och klickar ”visa inlägg”. Samma där…Börjar då kolla igenom sidorna på bloggen. Då kommer det upp en felsidan på Alla inlägg efter dom dom ligger på första sidan. Fattar ingenting men har mailat supporten så får vi se om dom kan reda ut det. Inläggen finns ju, dom syns bara inte. Hm?

Torsdag idag och även idag ska vi iväg till skolan ett par timmar. Solen är på väg upp, himlen är blå, 24,5 grader. Det är så skönt på kvällar, nätter och mornar nu. Luften är frisk och skön. Dagarna är fortfarande varma och man söker helst upp skugga.

Ett par mornar/kvällar har jag och Alex haft små fighter. Så fort han kommer upp och vi är alldeles nyvakna frågar han om vi kan spela wii. Jag säger att vi kan spela om en stund, att vi  jag måste vakna lite till först. Sen piper han ut och leker med kompisarna eller åker med Hasan till kontoret. Kommer hem…bad, mat, tv sen är det läggdax. Just när det är läggdax frågar han om vi kan spela wii. Han blir skogstokig när jag säger att det är läggdax.

– Du säger nej på morronen för att du måste vakna. Du säger nej på kvällen för då ska jag sova. Du spelar aldrig med mig.

– Men snälla Alex…du får ju vara hemma då.

– Åhhh åååå!

I tisdags kväll efter ett sånt här tjafs tummade vi på att efter skolan igår skulle vi åka raka vägen hem och spela wii. När vi kommer hem är grannen på sin balkong och Alex frågar mig.

Får jag spela wii med Umut istället?

– Ja, klart du får men då vet du hur det kan bli.

– Ja, det gör inget.

– Ok…

Han ropar på Umut som får komma in till oss om en timme så jag och Alex sätter oss ändå för att spela. Vi hinner väl inte mer än starta spelet så knackar det på dörren så står Umut där. Alex och Umut kan inte riktigt det där med tider så det var väl 1 minut och inte 1 timme tills Umut fick komma. Bara för mig att lämna över remoten.

Dom är här inne hela eftermiddagen, spelar wii, leker, pysslar…Vid 17.30 går dom ut och Alex får stanna ute en timme. Han nämnde inte ens wii när han kom upp. Jag spelar gärna med honom men inte 30 min efter att jag vaknat och inte när det är nattning. Däremellan kan vi spela men då vore det ju trevligt om han kunde hålla sig hemma nångång. Jag tycker nämligen det är urkul att spela wii.

Här sitter dom och pysslar med ”pulverfärger”. Det finns mallar med bilder och nummer på. Varje nummer har en färg. Numrena sitter på lappar som man drar bort och under är det klister sen strör man pulverfärgen där lapparna suttit. 

Som med alla barn (tror jag) i deras ålder är något kul en stund sen tröttnar dom och vill hitta på annat så dom blev inte ens halvfärdiga med sina bilder. Dom får väl fortsätta idag…

God morgon!

This entry was posted in Bloggvärlden, Sagt av Alex, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

5 Responses to Problem

 1. Ama de casa says:

  Jag spelade wii för första gången i somras. Det var jättekul och ganska jobbigt också 🙂

 2. Katrin says:

  Vad är detta wii för något spel???

  • Sand mellan tårna says:

   Nintendo wii…ett spel du kopplar till tv´n och som du sen använder en fjärrkontroll till och spelar med. Spelet läser av dina rörelser så spelar du t ex bowling gör du som på riktigt men du har inget klot utan fjärrkontrollen. Du vet vad det är…har säkert sett det massor av gånger. Jätte poppis bland både vuxna och barn. Du har säkert hört talas om guitar hero? Googla bilder så hittar du massor och poletten kommer trilla ner 😀

 3. Pia F says:

  Har aldrig spelat wii men hört att det är jätteroligt.

Kommentera