Panik Panik Panik

Asså, jag vet inget släkte i hela världen som är så hundrädda som turkar. Det kan komma en liten råtta till hund (Paris Hilton hund) och dom skriker så dom blir blå och lägger benen på ryggen fortare än du hinner säga suck.

Alex, hans kompis Umut och massa barn var ute och lekte nu ikväll. Dom var lite överallt ungarna och rätt vad det är blir det världens panik och jag hör barn ropa till höger och vänster….köpek gelior aaaahhhhhh! (det kommer en hund)

Jag tittar ut men ser ingen hund…Det jag däremot ser är…

Ett gäng ungar i en av våra jeepar. Grannkärringens barnbarn är hon som sitter på däcket längst bak.

 Vad hittar vi här uppe då?? Vilka har tagit sin tillflykt hit??

 Alex och Umut samt en mamma och två små barn till.

 Vad ser jag på baksidan av huset??

Två barn till som klättrat upp på ett stängsel och krampaktigt håller sig kvar.

Det var värsta paniken och inte blev det ju bättre av att grannkärringen gapade att barnen inte skulle röra sig ur fläcken. Var hunden var någonstans såg jag fortfarande inte. Umuts mamma och pappa stod på balkongen och jag förstod att hunden var där för det lät som hans pappa försökte sjasa bort den. Dom har själva tre hundar i sin inhägnade trädgård. Vildhunden ville inte alls ge sig av. Barnen i jeepen samlade mod och hoppade ur. Sprang in på baksidan av huset mot ingången. kommer hunden…

Den sprang inte efter barnen utan irrade mest runt en stund runt jeepen. Umuts pappa ropade till Alex och Umut att absolut inte gå därifrån där dom var. Nä, det lovade dom. Aldrig har jag väl sett min son så still på samma ställe så länge.

Umuts pappa går ut tillsammans med en annan man och försöker sjasa bort hunden. Då kommer en bil och hunden springer ut mitt framför den så bilen fick tvärnita. Vet inte om det såg väldigt dåligt, röda ögon hade den iaf eller om den bara var allmänt förvirrad. Efter det begav den sig iaf iväg en bra bit från vårt område Jag såg den springa på gatan upp mot borgen. Den ena av killarna som hängde i stängslet grät förtvivlat. Jag ropade till honom…Berkay…köpek gitti. (Berkay (han heter så)…hunden är borta). Han hulkade och vågade ändå inte gå ner. Då ropade ett par andra mammor från ett annat hus bakom att den är borta så då gick han ner och sprang hem.

Alla barnen gick ut och lekte igen. Då kommer hunden tillbaka och vips så satt det ungar i jeepen. Umuts mamma och pappa tog in Alex och Umut till sig. Jag stod på balkongen och kollade. Då kommer en tysk turist, äldre man gående med en barnvagn. Hunden springer upp bredvid honom och här tror man ju nu det ska komma något riktigt hemskt med tanke på all panik men sorry folks…

Hunden gör ingenting. Den svansar lite runt mannen och vände sedan om. Det kommer två turister till gående med en luftmadrass under armen (inte en enda turk finns att hitta på gatan) Hunden springer fram till dom och svansar runt lite sen går ha vidare. Jag tittar mot Umuts balkong där barnen är med Umuts föräldrar och säger till Alex att hunden är inte särskilt farlig. Struntar man i den gör den inget. Umuts föräldrar log och pappan gjorde tummen upp till mig antagligen för att visa att läget är ok. Jag blev inte särskilt uppstressad av detta med hunden utan tyckte alla överdrev vilket dom gjorde. Dom skapar panik och triggar varandra. Oftst är dessa gathundar helt ofarliga så länge man inte gör något. Klart som fan att hunden börjar jaga dig om du skriker och springer. Den tror ju du vill leka eller så ser den ett hot men bryr du dig inte om den så bryr den sig inte om dig. Sen ska väl erkännas att jag inte gärna går fram till gathundarna utan jag har en jäkla respekt för dom men jag skriker inte heller och lägger benen på ryggen.

Det slutade iaf med att alla barn började leka ute igen men alla var i närheten av ett ställe man snabbt kunde klättra upp på. En trappa, jeepen, en balkong…

This entry was posted in Tokigt, Roligt & Knäppt, Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

13 Responses to Panik Panik Panik

 1. Laura says:

  Haha, vad komiskt du lyckats beskriva hela situationen! 🙂 Jag har också respekt för gathundarna, men de är ju oftast väldigt vana vid människor och gör knappast något..

 2. charlotte says:

  ja respekt har jag för dem också men jag åär tillräckligt smart för att inte skrika eller springa

 3. Sita says:

  Det var som när dotter o måg var nere vid hotellet där dom hade färgade banor. En morgon när dom var ute o gick så kom en bil o stannade. Släppte ut 9 små valpar o åkte igen. Gud så söta dom var. Kramar

 4. Hebbe says:

  Hejsan,,ja tiden rusar när man har skoj,,och det har du haft ser jag i din hundberättelse,,
  Ja det kommer mer bilder sen..Haé Kram.

 5. Yvonne says:

  Är vildhundarna mycket farliga hos er? Har inte kunnat komma in till dej innan.Fick att jag skulle ge ett lösen.Tack för all din omtanke och kramarnu när jag har varit sjuk.Kram!

 6. Marie-Louise says:

  Ja snacka om att trigga igång varandra. /Kram

 7. Fina Frun says:

  Vilken reaktion? Är det vanligt att gatuhundarna är agressiva, kanske? Eller har sjukdomar?

 8. Fenixmona says:

  Godmorgon! Gick inte att kommentera hos fig igår, men idag är det okay här igen.
  Så det finns gatuhundar, hundar utan ägare. Vi har ju trott att det kanske är så, men då fått höra att det inte finns sådana hundar i Side. Jag antar att det inte är någon skillnad på Alanya och Side. Kramiz

 9. Ama de casa says:

  Nog ska man ha respekt för gathundarna men man behöver ju inte få panik…

  Väldigt bra berättat – jag ser hela bilden framför mig (ja, alltså bilderna mellan dom som du har lagt in här) 🙂

 10. Pia F says:

  Respektfullt avstånd,tror jag att jag hållit, men som du säger det verkar rent hysteriskt. Är man rädd för att hundarna kan ha rabies, kan det vara så???

  • Sand mellan tårna says:

   Nej rabies är nog inte det dom tänker på men barn här får lära sig från det dom är nyfödda att hundar, alla hundar är farliga så dom har det med modersmjölken.

 11. diana says:

  Jag skulle bli helt paralyserad jag. Livrädd för främmande lösspringande hundar.

 12. Emma says:

  Inte konstigt att turkarna fortsatter vara radda för hundar da man man lar upp sina barn att dom att dom ar farliga utan att nagot egentlig hant!

  Har i Trabzon ar man inte sa radd för hundarna, dock sa ar det nog bara har jag hört att ‘hundar ger manniskor cancer’ tyvarr kunde jag ınte halla tyst och diskuterade mot svarmor och berattade att det inte alls ar fel pa hundarna utan snarare rester efter Tjernobyl som spökar. Gaah.

  (Marks det att jag ar hundmanniska?)

Kommentera