Glatt återseende

Nu är vi hemkomna från skolan och det var ett glatt återseende för barnen. Dom hade rena rama kramkalaset och inga blyga miner här inte. Dom började leka direkt dom flesta av dom.

På väg…

…men först ge katterna mat utanför.

Förväntansfull liten herre…

Skolan är sig lik…

Även den vackra omgivningen…

Piff & Puff (Alex och Senay)…

…hamnade även detta året i samma klass annars har dom ändrat om lite i klasserna. Kadir Emir som varit en liten bråkstake har blivit flyttad till andra klassen, något vi blev mycket glada av att se. Hoppas det går bättre för honom där och att han lugnat ner sig. Mohammed Emir…en av Alex och Senays bästa kompisar i klassen från förra året är kvar. Tyvärr har Seihra (stavning?) en flicka som ingick i det ”gänget” hamnat i andra klassen. Lite synd, dom fyra samt en annan kille hade så himla roligt tillsammans och höll ihop i vått och torrt. Den andra killen vet jag inte i vilken klass han hamnat. Har glömt fråga Alex. Dom är 22 stycken i Alex klass nu…14 killar och 8 tjejer. Samma uppdelning i andra klassen. Väldigt få tjejer men så är det överlag på skolan.

Vi föräldrar blev iväg skickade och barnen fick gå in i klassrummet. Där Alex genast satte sig bredvid…

…Mohammed Emir. 3 flickor (varav en från andra klassen) till sitter framför pojkarna här samt Senay som inte satt sig. Fler hade inte kommit men dom droppade in efter hand. Killen i glasögon är helt ny.

Jag och Joanne pratade med en engelsk kvinna som jobbar på skolan (gift med en turk som oxå jobbar på skolan, två tonårsbarn som går på skolan). Hon är ansvarig för engelskan kan man säga och hon är så exalterad inför detta året. Dom kommer ha lite mindre engelska än förra året. Detta för att fler ”vanliga” ämnen ska in i schemat men dom kommer ha engelska halvdar på måndagar, onsdagar och fredagar vilket ändå är mycket. Hon berättade att dom kommer få en helamerikansk lärarinna i engelskan samt en turkisk som bott i england och pratar brittisk engelska. Jag blev lite nyfiken på denna amerikanska och frågade hur det kommer sig att dom tar in en amerikanska? Brittisk engelska är ju ganska olik amerikansk engelska. Hon svarade att detta är för att dom ska få även amerikansk engelska just för att det är olikt brittisk engelska. Super häftigt tycker jag. Då kanske Alex kan sluta rätta mig som han gjorde förra året när jag sa något på engelska som innehöll ordet ”bath” och jag uttalade det amerikanskt, ungefär ”bäth”. Då säger Alex…

– Mamma, på skolan säger vi inte bäth vi säger baa a th.

Så det var det…imorn ska dom dit igen. Idag hade dom målat, lekt, sjungt…lite lära-känna-varandra. Dom flesta känner ju varandra men det är en del nya barn och en de har ju bytt klass, samt träffa lärare, nya klassrummet mm mm.

Deras sbk (idrottslärare) var så söt. Han kom fram till Alex och lyfter upp honom i luften, surrar runt honom och kramar och pussar honom på kinderna. Frågade hur det var med honom och om hans sommarlov. Så himla gulligt. Träffade även Miss Pelin, ena engelska fröken från förra året och det var roligt att prata lite med henne igen. Deras nya ”huvudfröken” Zeynep verkar supergullig. Känns som det kommer bli ett bra år även detta år.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

12 Responses to Glatt återseende

 1. Katrin says:

  Oh vad kul….
  ….med både nytt o gammalt. Alex ser ut som han vunnit på lotto….sååå glad o förväntansfull. Ja det blir nog ett kanonår igen…den skolan verkar sååå bra.
  Ha det gott o hälsa till den lille förstaklassaren 😉
  Kram kram….

  • Sand mellan tårna says:

   Ja vi är så nöjda med skolan. Känns i hela kroppen att vi gjorde ett bra val förra året.
   Ska hälsa honom och hälsa du din lilla skrutta.
   kram!

 2. Fina Frun says:

  Låter bra det! Och vilken fin skola! Ser ut som ett cirkustält utifrån… nästan 🙂 stilig grabb – lik morsan?

 3. Va härligt med skolstart!! Kan tro han gillade det sötnosen 😉
  SV: ja fasen, det var det otäckaste av allt att jag tappade all känsel och kunde inte prata…hakan o läpparna var helt borta och det stack. Tydligen vanligt när man andas för häftigt och har vätskebrist.
  Äckligt, men nu ska jag äta nyttig mat istället för att ”tro på soppor” 😉
  kram

 4. Sofiya says:

  sv: Haha är det sant? Är det hon med mattan eller? 😛

 5. Sita says:

  Hejsan. Ja skolstarten är något speciell se om någon sluta o om någon kommer ny. Imorgon börjar vardagen för mej med. Bossen ringde o fråga, o jag lovade att komma o prova imorgon. Magen tålde maten, ingen toa färd sen halv 8 i morse. Kramar

 6. Roggan says:

  Så härligt det ser ut. Förstår att han trivs där. Fina bilder som vanligt.

 7. Sofiya says:

  Haha… o det är ju hennes problem om hon inte hämtar det 😛

 8. Ama de casa says:

  Skoj att han är så förväntansfull, och det tror jag det – det verkar ju vara en superbra skola ni har hittat till honom 🙂

 9. charlotte says:

  efterssom det är mindre tjejer i klasserna undrar jag om det inte är allmän skolplikt i turkiet?

 10. Tim Anna Bubba says:

  Riktigt bra t-shirt! 😉

  • Sand mellan tårna says:

   Haha ja det kunde man ju tänka att ni reagerade på den. Inköpt på GAP i Paris om Tim vill ha en likadan så vet han vart han ska åka 😉
   Kram på er!

Kommentera