Nej, jag pratar fortfarande inte tyska

Det finns en liten frukt och grönt butik alldeles i närheten av kontoret. Jag handlar där ganska ofta om det bara är lite jag behöver.

Den ägs av en äldre man och hans fru. Ibland jobbar sonen där (45+) och varje gång jag handlat av honom blev priserna av någon anledning alltid det dubbla tills jag en dag lackade ur och sprang och skvallrade för Hasan som snabbt följde med och skällde ut honom. Efter det betalar jag samma pris som vilken turk som helst.

Den äldre mannen är lite vimsig eller det är han väl egentligen inte men han ser ut som att han är det och jo…lite är han nog. Jätte go och trevlig men han envisas med att prata tyska med mig och har gjort i alla dessa månader jag gått dit. Han känner ju igen mig sen länge men det spelar ingen roll att jag ofta pratar både på engelska och turkiska med honom. Han envisas med tyska. Har sagt flera gånger att jag kan inte tyska. Då nickar han och fortsätter prata tyska med mig. Kan inte blir arg på honom för han är så söt och som sagt, nog lite vimsig.

Idag var jag där och köpte frukt. Han stod och vägde varorna och slog in på sin miniräknare samtidigt som han pladdrar lite tyska med mig. Jag svarade inte för för det första förstod jag inte vad han sa och för det andra vet han att jag inte kan tyska.

Efter en stund tittat han på mig och säger nåt som lät som aawwwrrhhh. Jag höjde ögonbrynen och såg antagligen ut som ett frågetecken och sa…ursäkta.

Aawwrrhhh bitte schön.

Fattade fortfarande inte så jag bad honom ta det på turkiska eller engelska. Det hör inte till vanligheterna att jag behöver be någon ta det på turkiska utan snarare engelska när jag inte hänger med.

Yedi lira svarade han då.

Då va det 7 lira han sagt men inte fasen var det på tyska för det hade jag nog kunna förstått iallafall. Jag gav honom pengar och sa än en gång att jag pratar inte tyska. Då skrattar han kluckande och säger…

– German yok, türkçe evet. (typ..tyska inte, turkiska ja)

Där fick han själv in en blandning av engelska och turkiska. Jag nickade sen sa vi hej då. Kan dock lova att nästa gång jag är där och handlar kommer han prata tyska med mig…

This entry was posted in Tokigt, Roligt & Knäppt. Bookmark the permalink.

10 Responses to Nej, jag pratar fortfarande inte tyska

 1. Ama de casa says:

  Hahaha! Jag kan nästan se den söte lille mannen framför mig. Kan du inte ta ett smygkort på honom nästa gång, eller ännu bättre – lite dolda kameran?
  😀

 2. Ama de casa says:

  Ja, med film alltså Dolda kameran med rörliga bilder 😀

 3. Sita says:

  Tokiga gubbe. Han minns nog väl att du inte kan o vill jäklas med dej. Kram

 4. Trebarnsmaam.se says:

  Hihi, påminner mig om en farbror som jag hälsat och påtaget med till och från i snart 20 år, men som aldrig kommer ihåg vad jag heter. Oftast får jag heta Elleonor eller Stina.

 5. maria says:

  charmig pappa men oförskämd son som tar ut högre priser…
  ha det fint !
  kramen

 6. Katrin says:

  Hahhaaaa…ja du finns inte mycket o säga. De är som de är…
  Jag får oxå mycket kommentarer på tyska o…hahahaa…finska.
  Knäppskallar finns det gott om lite här o var 🙂

 7. Roggan says:

  Måste vara kul för dig att handla där. Du går dit med ett tänkande varje gång tyska eller turkiska.

 8. Ingela says:

  Låter ungefär som min mamma, Hi hi! God dag yxskaft…

Kommentera