Modigt, Vågat och Blött

Idag var vi så modiga att vi begav oss till stranden. Länge sedan vi var där nu. Till sällskap hade vi…

…lille Emir och hans mamma Pia som finns lite i bakgrunden och Alex såklart…

…Jakob och Evin med mamma Anki.

Det var stora

Ja ni fattar va? Stora vågor!

Något barnen tyckte var super kul…

Räckte dock att hålla sig i vattenbrynet. Det tyckte dom flesta som var på stranden men det fanns en del våghalsar som gav sig ut. Sen ser man dom kämpa med att komma in.

Mycket roligt hade dom tre vildarna! Vi mammor stod beredda att rycka ut och fånga upp dom om så skulle behövas. Stod och småpratade och småfnissade åt sådana som lagt sig i sanden för nära vattenbrynet och fått allt genomdränkt av en våg. Skulle vi inte gjort…

Anki bjöd barnen på glass och Alex tappade halva sin i sanden så jag följde med honom upp för att köpa en ny. När vi kommer ner ser jag inte var vi sitter eller jo, det gör jag men ingen är där och sakerna ligger utspridda överallt…

Hahaha…när vi var uppe och köpte glass kom en jätte våg och sköljde över dom andra samt alla saker. Allt blev dyngsurt!  Tur man har mobil, kamera mm skyddat i plastpåse eller fodral. Man har ju varit med om detta förr och är rutinerad. Tydligen inte tillräckligt rutinerad för att ha tänkt när vi stod och fnissade åt dom andra som blivit dränkta…Aha, vågen kom ända upp till dom. Ok vi sitter 5 meter bakom men den kan ju komma till oss oxå. Nej…så långt tänkte vi inte utan flinade bara åt dom fårskallarna. Ni ser ju på min lilla ritning hur långt upp vi satt i förhållande till vattenbrynet och då är det ändå en lång sluttning ner till vattnet och ni ser hur långt upp vattnet gick. Emir såg lite chockad ut och hela han var blöt och full med sand både i ansikte och hår. Vågen hade ju skjutsat iväg honom oxå i sin framfart så Pia fick fånga honom i farten. Han väger ju inte så mycket och inte bara det, det är ju så j*la kraft i vågorna. Vi kunde dock inte låta bli att skratta. Vi gick där och skrattade medans vi samlade upp våra saker. En sandal här, ett paket våtservetter där, ett linne där borta och sandleksaker i ett spår på rad, blytunga sandiga handdukar…

Här har vi precis samlat ihop det mesta av sakerna och flyttat långt upp på stranden.

Här ligger några av badlakanen och mitt linne. Jag satte på mig mina shorts när vi gick och köpte glass och tur var väl det så jag hade något torrt att ta på mig. Hände upp lite kläder i parasollet, lade ut handdukarna i sanden för att få lite torrt men dom var så genomblöta så dom blev inte ens i närheten av torrt. Gick inte ens att skaka av dom sanden. Stannade nån halvtimme till sen tog vi vårt blöta pick och pack och begav oss iväg för lunch…

…på Tadim.

Alex och Jakob spelar nintendo ds i väntan på maten.

This entry was posted in Strandliv/Poolbad/Lek & Bus, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

12 Responses to Modigt, Vågat och Blött

 1. Sofiya says:

  dom är modiga, jag vågar inte (!) bada när det är såna vågor 😛
  sv: haha ja, skulle vara rätt skönt om det funkade med antibiotika.

 2. pia says:

  haha, ja det var ingen liten våg som kom över oss inte!! stackars min son, han var helt förskräckt..t om hans napp försvann ju ngnstans:P–tur man har flera hemma då..hihi..mn tack för trevligt sällskap idag, vi gör om det i veckan..kanske imorn om inte jag ska till tandläkarn(beror på vad jag får för tid):)
  Kram

 3. Ama de casa says:

  Hahaha! Skrattar bäst som skrattar sist 😀

  sv: Jomendu… Måsskitmarinerad tomatsås låter ju inte så dumt! 😉

 4. Sita says:

  Går aldrig i sådana vågor en gång till, höll ju på att drunkna när vi var nere. Kram

 5. Roggan says:

  Vilka härliga och underbara bilder.

 6. Maria Cerci says:

  Åh vilka härliga bilder:) Ni ser ut att ha haft en skön dag bland alla vågor. Här i Stockholm är det regnigt och grått:P. Turkiet förlorade mot USA i basketen, tyvärr:)

 7. Marie-Louise says:

  Vilken dramatik ni fick idag… Men det såg mysigt ut ändå, här hemma har det nästan bara regnat idag så stora vågor och en sandstrand skulle inte vara helt fel. /Kram

 8. Susanne P says:

  Jag blir lite full i skratt när jag ser stranden och vågorna….
  Kommer ihåg en av gångerna vi var till Turkiet och jag låg vid vatten brynet och det kom en våg. Jag skrattade för det var så roligt och när jag reste mej upp var min bikini full med småsten och grus 🙂

 9. För härliga bilder…
  Saknar och längtar =(… men snart så är det inte långt kvar… =)
  Kram M

 10. Laura says:

  Skrattar bäst som skrattar sist! 🙂 Vad bra att du hade skyddat telefonen och kameran i alla fall!

 11. Pia F says:

  Oh, vad skönt det ser ut. Hände oss en gång på Gran Kanaria, vi tänkte så dumma människorna är, varför lägger dom sig så långt bort från vattnet ???? Idag har vi också rutin. 🙂

Kommentera