Bajamaja för hundar

Titta, dom har satt ut bajamajor för hundar…

Detta tycker jag är jätte bra. Ja inte bajamaja då för det fattar ni väl alla att det inte är utan en papperskorg för hundbajspåsar men det bästa är och detta visste jag skulle komma då en svensk väninna här berättade det för mig. Ställen där kommunen sätter ut vattenplatser till herrelösa hundar. Dom är ju oxå väldigt törstiga när det är så varmt och behöver vätska lika mycket som vi men dom kan inte tala om det. Så att det finns sådana här platser nu lite överallt tycker jag är kanon. Frågan är bara om det finns någon ansvarig för att det finns vatten och att det är rent? Det som fanns var inte rent och i den högra rektangulära lådan låg cigarettfimpar…

Denna var placerad i parken vid 2ans strand. I denna parken finns även en dricksfontän men denna för hundarna var placerad allt annat än nära denna fontänen. Hade jag fått bestämma då hade jag placerat denna bredvid fontänen och på så sätt kunde förbipasserande lätt kunna byta och hälla upp fräscht vatten till djuren.

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

17 Responses to Bajamaja för hundar

 1. Sara Yilmaz says:

  Det var detta jag var på möte om med borgmästaren i Alanya (med djurvänner) Vi hamnade i tidningar och på alanya nyheterna ..Hehe,lyckades hålla mig undan kamerorna dock.Detta var vårt första möte,de lovade dessa.Samt stora reklam affischer om att sätta ut en kopp vatten utanför dörren under sommaren.Vi ska ha ett till möte,denna gång om att bli sponsrade av kommunen för sterilisering för herrelösa djur.
  Nåja,det är en god start på vägen att dessa kom ut på olika platser tillslut!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja men det var det jag menade med att en väninna till mig berättat. Denna väninna är du 😀
   Detta är en super bra grej, likaså sterilisering. Jätte bra grej att uppmana folk att sätta ut vatten. Vi gör det och har alltid gjort, även mat men vi har mest katter men dom behöver ju oxå…

 2. Sita says:

  Men det är ju tur att något händer där nere oxå för djuren. Hoppas det sköts bra oxå. Kramar

 3. Sofiya says:

  haha ja såg den där igår 😛

 4. Rickard says:

  Kissar i skålen och det stora i den andra byttan…eller hur funkar det där?

  Sk*tsamma väldresserade hundar verkar ni i alla fall ha hos er;-)

 5. Sara Yilmaz says:

  Exakt,och jag håller med dig om att hade de satt den nära fontänen hade det vart lättare för folk att se till att hållas den med rent vatten.men som sagt,bättre än inget =) Har dock inte sett reklam affischerna än :((( Hoppas de oxå kommer att sättas upp..

  • Sand mellan tårna says:

   Har inte heller sett några affischer…å andra sidan brukar jag inte läsa dom 😉
   Nämn detta nästa gång ni ses om att sätta nära fontäner.

 6. Gun-Britt says:

  Hej, upptäckte att jag kommenterat på ett inlägg du skrev maj 2010. Tack för svar. Har tipsat min kompis om din blogg, så ska ta ett snack med henne oxå. Jag var nere förra året sept och vi missade varandra men jag träffade din man, om du kommer ihåg? Var lite försiktig man vill ju inte tränga sig på. Synd att jag missade jeepsafari på kvällen. Ha det så gott

  • Sand mellan tårna says:

   Aha var det dig jag pratade med i telefon? Du var på stranden och min man ringde mig och sa att en bloggläsare var där? Jag var nere dan efter. Tror inte du dök upp den dan. Du hittade inte mig iaf och min man sa att han inte såg dig. Själv visste jag ju inte vad jag skulle spana efter då jag inte visste hur du såg ut (om det nu var du den gången jag tänker på) 😉
   Nästa gång får du inte vara så försiktig. Dyk på bara om du ser oss 😉 Det har andra bloggläsare gjort. En av dom är idag en av mina nära vänner här 🙂

   • Gun-Britt says:

    Japp, det var jag. Vi hade några utflykter inplanerade 2:a veckan, så när vi var på stranden var inte du där. Nä du, nästa gång blir du inte av med mig hi hi. Nu kommer jag följa din blogg. Har varit i Alanya ett flertal gången första 1987, såg ju nu när jag var nere hur stan hade förändrats. Kände inte igen mig för 5 öre. Vi badade haman vid moskéen innan hamnen,baderskorna går inte att jämföra med dom i dag det var riktiga madamer. Ha dt fortsatt gott

    • Sand mellan tårna says:

     Ja men då kommer jag ihåg rätt fast vi missade varandra. Då ser jag fram emot att ses nästa gång du dyker upp. Till dess hörs vi här på bloggen 🙂
     Trevlig kväll!

 7. Ama de casa says:

  Jättebra initiativ!

  Här har vi inte så många herrelösa hundar, men desto fler katter. Det är privatpersoner som går runt och ser till att dessa katter får mat och rent vatten. Rätt vad det är så minskar beståndet, gissar att dom antingen tas omhand till hem för herrelösa djur, eller skjuts av. Tror mest på det senare faktiskt. Men det är i alla fall bättre än att låta dom bli alltför många. Då finns det inte tillräckligt med välgörare för att dom ska må bra.

 8. Jättebra med dom, men håller med om att det borde finnas vatten i närheten så att det går att hjälpa till lättare…
  Men åt andra sidan så har man oftast en vattenflaska i handen som turist och då kan man ju bjuda lite =)
  Det är ju inte så dyrt med vatten…
  Ha det så bra.
  Kram M

 9. Laura says:

  Super! Ett steg åt rätt håll i alla fall! 🙂

 10. Pia F says:

  Klokt att någon tänker på djuren. tycker faktiskt inte att jag sett så många herrelösa hundar i Alanya, då är det värre i Grekland.

  • Sand mellan tårna says:

   Det finns ju här men jag håller med dig. Tycker inte heller man ser så många. Finns några som håller till på stranden som man ”känner”. Dom är ju bars så snälla och fina. Tycker detta dom gjort är toppen. Inte lätt för djuren att hitta vatten i denna torkan och saltvatten kan dom ju inte dricka.

Kommentera