Nu var det klart…Nu återstår resten *pust*

Åkte iväg med långa listan

…vi fått från Alex skola. Väl i bokhandeln lämnade vi fram listan till en tjej som jobbar där och frågade om hon kunde plocka ihop detta. Inga problem, jag har plockat ihop flera sådana här under veckan från Bahçeşehir svarade hon, Va bra tyckte vi som då gick och satte oss och käkade brunch på Çitirim.

När vi kom tillbaka till bokhandeln var allt klart. Fick byta ut en del grejor som pennskrin och låta Alex välja själv samt lite annat. Färg på saxen kunde absolut inte vara röd utan den skulle bytas till en blå. Ett rosa block…Tsss går ju inte för sig.

Tre stora påsar kom vi ut med…

Vad var det då i dom?

Jo detta…

Mycket småplock…

…som glitter, suddgummi, namnlappar, klister, lim…

Mycket tacksam mot tjejen som plockade ihop detta åt oss. Hade vi varit tvugna att göra detta själva kunde det slutat hur illa som helst.

Nu ska det sättas namnlappar på alla pennor (en och en), böcker, burkar, plastmappar, lim, klister, pennskrin, lera, fingerfärg…

Jag som tyckte det var jobbigt förra året kan ju nu säga att det där var ingenting mot detta. Känns som det är lika bra jag sätter igång snaras möjligt om jag ska bli klar med allt till skolstarten.

130 lira fattigare blev vi (ca 650 sek) så det slutade på den totalsumma jag tippade på. Böcker, skoluniform och detta vi köpte idag gick på 5000 sek så av dom 17.500 vi fick i rabatt på årsavgiften kan vi då dra av 5000 sek och landar på 13.500. Inte en fy skam rabatt det heller men det gäller till varje år att lägga på extra för allt material och kläder.

Undrar om dom kommunala skolorna måste köpa lika mycket? Vet att dom behöver köpa uniformer men inte resten som böcker och allt annat. Måste dom det är det inte så billigt att gå i kommunal skola heller och jag vet att dom även betalar en liten årsavgift. Dock inte i närheten av vad vi betalar för en privat.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

6 Responses to Nu var det klart…Nu återstår resten *pust*

 1. Sita says:

  Oj så mycket saker. Måste kosta multum. Kramar

 2. Ama de casa says:

  Jösses vad med grejer!
  Ingen lätt lapp det där… 🙂

 3. Marie-Louise says:

  Vad med grejer 🙂 verkar som ganska roligt skolmaterial ändå. /Kram

 4. Pia F says:

  Förra året när Alex började på skolan var vi i Alanya. Hasan pratade så stolt om Alex och hur duktig han var och att han skulle börja i privat skola. Jag har fått intrycket av det som du skrivit om skolan att den verkar mycket bra. Sen är det ju mycket pengar som man skall upp med på en gång. Tänk vilken start han får.

Kommentera