Allt på en gång

Blev det idag. Som ni kanske sett har jag flyttat lite och ändå inte. Jag bestämde mig för att byta domänleverantör då den nya har betydligt bättre pris + att jag där kan ladda ner ”egen wordpress” så jag valde att köpa webbhotell här. Betalar mindre i månaden nu med både egen domän och webhotell än vad jag gjorde innan när jag hade bara domän. Iom att jag redan hade domän flyttade jag bara över den vilket inte var så bara. Det skulle mailas hit och dit, lämnas koder här och där…

Detta tog några dagar och helt plötsligt idag hade domänen flyttat över till nya webbhotellets servrar. Vet inte om jag fattade fel eller fick fel information när jag skulle skaffa webbhotellet men jag fattade det som att jag kunde greja med nya bloggen och sen flytta domänen men det gick inte och egentligen är det ju ganska solklart att det inte går. Man kan ju inte ha en fungerande domän samtidigt som man jobbar i samma på ett annat ställe. Så det var nog jag som fattade fel.

Så snabb kontakt med supporten hur jag kommer igång direkt. Tänkte att det är väl inten match att ladda ner wordpress och sen bara böja blogga där. Så enkelt var det inte. Jo att ladda ner gick smärtfritt sen skulle ju zipfilerna sparas och öppnas, det skulle ändras mysql tjosan hit och annat dit i massa koder. Sen skulle allt laddas upp med ftp som jag aldrig arbetat med. Läskunnig är jag ju men när allt är på turkiska blir det genast svårt men supporten på one.com är suveräna. Dom har chatsupport så man får hjälp direkt så en tjej där lotsade mig fram hela vägen. 

Så när det wordpress var installerat kunde jag börja blogga och greja direkt med design mm men jag väljer att inte börja blogga där riktigt än. WordPress är nämligen så smart att man kan exportera inlägg med kommentarer och allt, sparar i en fil på datorn sen till nya bloggen kan man importera samma fil och vips så har man alla inlägg från sin/sina andra woldpressbloggar på den nya 😀

Jag har exporterad alla mina inlägg från mina wp bloggar men tänkte att när jag ändå är på gång ska jag kopiera och lägga över lite gamla inlägg från metrobloggen.

Ja, så detta har ju tagit typ hela dan. Jag bestämde mig för att när Alex ändå bara vill vara ”hemma” idag och gå runt med vänner och samla godis (Han och Umut åkte ner på kontoret sen. Godiset var väl slut här i området) kan jag passa på att städa. Hann dammsuga och svabba golven sen började blogg/domän…grejen.

Mellan där under hela dan har det knackat på dörren och glada finklädda barn står utanför och önskar mig iyi bayramlar och har svårt att välja godis ur skålen. Dom vänder och vrider på bitarna som alla är inslagna i papper. Jag står och hoppar och undrar om supporttjejen tror jag dött (vi var i kontakt över tre timmar totalt).

Det var min dag det. Nu ska jag leka med min son som kom hem för en liten stund sedan sen kopiera inlägg när han somnat.

This entry was posted in Bloggvärlden. Bookmark the permalink.

10 Responses to Allt på en gång

 1. Hebbe says:

  Hej du,,f-n va jag blev brydd när du inte fanns där som vanligt.
  Ser nu varför,,OK…
  Nej då ingen risk att Frasse hamnar under,,han har redan varit överallt där arbete pågår och klarat sig..Haé Kram.

 2. Sofiya says:

  sv: ja jag gör egna smycken. började med de i våras och de har säljts i nåra butiker här. just nu bara en butik. ska fixa lite bilder och lägga upp 🙂

 3. Pia Fredriksson says:

  Oj, vad du verkar kunna mycket om datorer. Jag har köpt en ny lap top och har problem att fixa ,men det ordnar sig så småningom.Har en man som inte är så intresserad av det tekniska . Som väl är har jag en son och en dotter som får lotsa mig rätt. Ibland är barnen guld värda!!! 😀

 4. Ama de casa says:

  Länken från ditt mail (WP) funkar inte. Jag måste gå via sandmellan… Är du svårflirtad, eller? För min del var det bättre när jag kom in via sandmellan…
  🙂

 5. Yvonne says:

  Kommer jag att hitta dej här??? Kram!

Kommentera