Elavbrott

Har vi haft några stycken inatt, tre stycken närmare bestämt. Inte för att jag stördes av det, vaknade bara varje gång fläkten stannade sen somnade jag snabbt om. Kan vara något arbete dom utfört. Bra att dom gör det på nätterna så man slipper elavbrott på dan. Måste ändå säga att vi har bara haft två-tre elavbrott sen i våras, april kanske. Ett av dom var för några dagar sen, typ 30 min innan Bolibompa skulle starta men den hann komma tillbaka till det började så Alex var lugn.

Annat var det för 4-5 år sedan. Då hade vi elavbrott flera gånger varje dygn och elen kunde vara borta flera timmar. Nu kommer den oftast tillbaka efter några minuter så det har blivit betydligt bättre. Vet ju inte om det är avbrott dagtid här då vi inte är hemma så mycket på dagarna men dom dagar vi är det har vi klarat oss utan avbrott och kvällarna är det inga problem heller.

Så skönt att slippa dessa avbrott. Man blir ju helt handikappad utan el. Hur många gånger har jag inte hållt på med någon, t ex dammsugit som kräver el och elen försvinner och man tänker…Ok jag startar en maskin tvätt så länge. Eh, nä just det…elen är borta. Ja men då tar jag en kaffe och man går och sätter på vattenkokaren som såklart inte startar. Ok, då sätter jag mig vid datorn så länge. Nä, inte heller det funkar. Tur iaf att vi har gasspis så man kan laga mat och faktiskt koka vatten till en kaffe.

Aja, nu är elen tillbaka och jag sitter med en kaffe på balkongen. Himlen är blå, solen skiner, 27,4 grader.

God morgon!

Jaha…är inte det typiskt då. Precis när jag ska posta detta inlägg försvinner elen (tur det autosparar så jag slipper skriva om allt)

Å nu…nästan två timmar senare är den tillbaka. Så mycket för att vi oftast bara har korta avbrott nu för tiden *morr* Bäst jag skyndar mig att posta inlägget. Vem vet när elen tänker försvinna igen denna dag?!?

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

14 Responses to Elavbrott

 1. Vivi says:

  Ikke lett å gjøre noe uten strøm nei! Godt at dere har gass, det har vi ikke her. Så ingen strøm, ingen moro 😉
  Ha en fin dag i solen!

  • @Vivi: Nä som i Sverige och Norge där man har elspis blir det värre om elen försvinner. Å andra sidan gör den inte det så ofta som tur är. Möjligen på landet.
   Hoppas du oxå har en bra dag. Snart är ni här och jag kan tala om att idag är det jobbigt varmt igen med 33 grader och en luftfuktighet på 68% så det känns väldigt varmt.

 2. Bettan/Caligo says:

  Tur att du fick kaffe innan andra strömavbrottet. Själv har jag precis dammsugit klart sedan blir det en shoppingdag,nya höstgardiner.
  Ang barn skor, gå in på stadium.se internetshop där har du mycket att titta på till hela familjen. Köpte igår Timberland vinter kängor i goretex till ett av mina barnbarn.
  Ha det

  • @Bettan/Caligo: Kul med lite nya gardiner 🙂
   Ja där kan jag kika men kan inte beställa något på internet då han måste prova. Ett märke kan passa i en sandal men inte i t ex vinterkänga. Goretex e super…Här behövs ju sällan tjocka vinterkängor men däremot har jag köpt vanliga gymnastikskor i goretex till honom. Helt suveränt.

 3. Marie-Louise says:

  Typiskt att den försvann precis när du skrev inlägget 🙂

  Ja just elavbrott är skitjobbigt, för precis som du skriver så tänker man att då kan jag göra det och det, men nej det fungerar ju inte för elen är borta. Vi har haft problem med elen i vår lägenhet ganska mycket, dom skulle byta elmätare och grejs i källaren men det blev fel så hade jag en spisplatta igång och ugnen så kunde jag inte använda en platta till för då gick strömmen, nere i källaren. Så vi fick lov att felanmäla det varje gång, helt hopplöst. Men nu har dom fått ordning på det i alla fall peppar peppar….

 4. Hebbe says:

  Hoppsan,,inte kul när strömmen försvinner,,
  Ja det var mer dimma i dag mot i går,,men den är borta nu..
  Haé Kram.

 5. kaffehörnan says:

  Hej du
  Inte kul med avbrott, tur de inte var värre
  Ha de fint
  kram

 6. Vivi says:

  Vi har faktisk hatt sommer i over en uke nå, ca 22 grader hver dag! Indian summer 🙂 Den kom sent men godt i år sommeren. Så det kjennes deilig, rett før vi kommer til den tyrkiske varmen. 33 grader høres nok ut! Gleder oss!

 7. Pia F says:

  Tur att ni har gasspis, då får ni ju iallafall mat. Jag mins en vinterdag på 70-talet när mina barn var små,elen gick,,. ingen mat ingen värme. Vi kurade ihop oss i köket med så många stearinljus vi kunde hitta, tog in ett gammalt spritkök från garaget för att kunna koka lite te. Fem timmar varade det, det var lång tid och eftersom huset var eluppvärmt med direktverkande el var det helt utkylt när strömmen äntligen kom tillbaka. Så visst är man beroende….

  • @Pia F: Å säkert hände det mitt i vinter oxå? Ja man är verkligen beroende av el. Det var dock inte bara vi som drabbades igår. Pratade med tjejerna på lunchen och alla hade haft avbrott.

Kommentera