Slitas på ett tag till

Att köpa skor/sandaler till Alex har aldrig varit lätt. Inte många modeller som passar hans fötter. Han har ganska breda fötter och alla sandaler i skoaffärer vi tittat på här är på tok för smala och hårda för hans fötter. Nu dessutom sen ett par år när liten herre har en egen vilja som är mycket bestämd är det ännu svårare att hitta passande skor. Han sätter foten i en sko och kan på 1 sekund avgöra om den är bra eller inte.

Timberland och Nike har varit sandaler han alltid kunnat ha. Dom är bredare framtill. Timberland sandaler har mamma köpt med från Sverige till honom. I våras kom hon med 3e paret. Dom såg inte riktigt ut som dom brukar men jaja tänkte vi. Dom har väl bara ändrat modell och hon köpte dom i samma butik som hon alltid gjort.

Efter bara en vecka sprack sulan framtill på insidan. Gissa om jag blev förvånad då Timberland sandaler alltid har varit av super kvalité. Han har använt dom andra nästan dagligen och dom har åkt in i tvättmaskinen säkert 100 gånger och aldrig några problem förrän nu. På detta paret var även innersulan lite hårdare än på dom andra.

Det var ingen stor spricka så jag tänkte att han får väl ha dom och leka i så länge dom håller. Han hade två par ”leksandaler” till från förra året som fortfarande passade. Här behövs många skor/sandaler då minst ett par alltid är i tvättmaskinen.

Hittade ett par tunna adidas sandaler här som passade hans fot. Iom att dom var så tunna är dom perfekta att ha inne på skolan. Hittade även ett par GAP i Paris som även dom passade hans fötter. Så lite fler märken vet vi nu finns.

I alla fall…dom spruckna sandalerna var jag på väg att slänga förra veckan då sulan även släppt framtill på båda skorna men så tänkte jag…Nä, vi kollar om en skomakare kan limma. I Sverige hade jag dyngat dom direkt och inte ens tänkt tanken skomakare men dom gjorde det på ett par gymnastikskor till Alex en gång och dom höll flera månader till att leka i. Så vi lämnade in sandalerna. Fick tillbaka dom dan efter. Hem kom dom idag. Dom pausade på kontoret några dar. Han har limmat dom och det ser kanon ut så dom kommer nog hålla att leka i säsongen ut och skulle dom inte göra det har vi inte lagt ut en förmögenhet. 2 lira (10 sek) kostade det att få dom limmade.

Här är dom och här ser ni var han limmat sprickan samt framtill vid tåspetsarna men det syns kanske inte så bra på bilden.

Här är den andra modellen han haft innan. Sulan är tjockare samt mjukare och lite ”bubblig” medans den andra är platt och lite hårdare. Dom på sista bilden ser ju helt ok ut och dom har han ändå haft sen förra våren i maj sen hela sommaren varvat med andra, även hösten, nu i våras, somras och nu in på hösten. Det kallar jag kvalité. Han hade kunnat ha dom säkert ett år till om dom bara passat men nu har han precis växt ur dom så dom får skickas vidare till lämpligt barn.

Blev ett långt inlägg för att komma till saken som tanken från början bara var att det är billigt att få skor fixade här…

This entry was posted in Alex. Bookmark the permalink.

16 Responses to Slitas på ett tag till

 1. Sita says:

  Jag har haft problem med mina flickor i uppväxten. Dom har mina höga vrister. Kram

 2. Hebbe says:

  Jaha har dom börjat tumma på kvaliteten oxå..Ja hoppas dom får en bra vecka i Grekland.Haé Kram.

 3. Pia F says:

  Vet själv hur svårt det är att hitta skor som sitter bra. Skönt att ni hittat fler modeller, det måste vara lika svårt att hitta skor till en bred fot som det är till en smal och platt fot.

 4. Aurora says:

  Här är det tvärt om . Smala och tunna fötter så man halkar runt i skorna.Ha det gott

 5. Fenixmona says:

  Måste ha varit ett sk ”måndagsexemplar…Fast det var himla billigt hos skomakaren! Kramiz

 6. Stattinskan says:

  Vi hade samma problem till sonen. Vi fick inte tag på ett par skor som passade förrän han var två år 🙂
  Egentligen skulle man utnyttja skomakaren mer. Jag har en på hörnan där jag bor. Har flera skor som bara behöver klackas om och sedan skulle de va som nya. Oftast är det billigt här hemma också 🙂
  Gomorron

 7. maria says:

  det var en bra ide att limma dem och billigt blev det 🙂
  svårt att hitta bra skor ibland och speciellt om man har breda fötter..

  ha det bäst !
  kram

 8. Ama de casa says:

  Trist när nya grejer går sönder så där…
  Borde ju egentligen reklammeras!

Kommentera