Hur vill du…

…ha ditt kokta ägg?

Skulle gärna vilja bjuda er alla på frukost men det är jag i ärlighetens namn alldeles för lat för…

Nä, anledningen till att jag undrar är att det finns ju mängder av varianter på hur folk vill ha sitt kokta ägg. En del vill ha det jätte löst, så både gulan och vitan nästan rinner, en del lös gula, hård vita, andra lite kletig gula bara, sen finns det dom som vill ha det stenhårt…

På ägget då…det finns dom som inte vill ha något alls på, en del vill ha salt, andra kaviar, har hört några som gillar med smör…

Jag vill ha mitt kokt så att vitan är hård, gulan lite kletig. Absolut inte helt lös men inte heller stenhård gula. På vill jag ha kaviar. Finns inte det så blir jag sur…men kan ta bara salt då.

Alex vill ha det väldigt välkokt. Gulan ska liksom rulla ur ägget men det får inte vara så välkokt att det blir grönt sen ska det skalas och delas  och läggas på en tallrik. På ska han ha salt och svartpeppar?!?

This entry was posted in Alex, Allt & Inget. Bookmark the permalink.

22 Responses to Hur vill du…

 1. Sofiya says:

  sv: nu funkar länken 🙂
  ja usch för såna falska människor. det är tragiskt men sant!

 2. Laura says:

  Jag är nog mer som Alex då, jag vill också ha mitt hårdkokt (men inte grönt, usch!) och salt på. Svartpeppar har jag aldrig testat, jag måste göra det nästa gång! Jag brukar inte äta så mycket ägg på morgonen men någon gång då och då. Man håller sig mätt på ägg ganska länge!

  Ha en fin dag!

  kram!

 3. Tina says:

  Bra att du också har röstat! När du skriver om ägg så vill jag ha dem som du, med lite kletig gula och hård vita. Jag äter dem gärna på en knäckemacka med kaviar på! Fick en leverans kaviar och knäckebröd idag så gissa vem som ska äta något gott ikväll!? 😉

 4. Hebbe says:

  Hej du,,jag vill nog ha dom rätt lika som du..med lite salt..
  Nu kan du läsa om den förädlade strömmingen inne hos mig..
  Haé Kram.

 5. Hebbe says:

  Jo då dimman lättade och det har blivit varmt runt 20 grader..
  Haé Kram.

 6. Marie-Louise says:

  Jag vill ha mitt med kokt vita och lös gula, gärna rinnande gula och med kaviar på. Om jag inte ska göra en äggmacka för då vill jag ha hårdkokt rakt igenom med kaviar på. Jag tycker inte att det räcker med bara salt 🙁 då blir jag lite sur.

  Svartpeppar på det var annorlunda 🙂

 7. Ama de casa says:

  Gulan ska vara kletig på gränsen till lös. Sen salt på. Om det inte ska vara på mackan då, då är det hårdkokt och kaviar som gäller 🙂

 8. Sita says:

  Ska jag äta ägg till frukost så vill jag ha vitan hård o gulan rinnande. Men ska det vara på macka så ska gulan oxå vara hård. Ibland med salt o ibl med kaviar. Kram

 9. Vivi says:

  Jeg vil ha mitt med hard hvite og litt bløt plomme, og litt salt, takk!
  Smilende egg, heter det i Norge 🙂

 10. Pia F says:

  Tack, mitt ägg ska vara ungefär som ditt. Till hårdkokt ägg på smörgås är det gott med kaviar.

 11. Rickard says:

  Stekt på ena sidan, men om det är den kokade varianten som är på tapeten så gäller löskokt, så kaviaren har en möjlighet att sjunka ner en bit i gulan.

  Fru och son föredrar den hårda varianten men utan svartpeppar.

  🙂

Kommentera