En stor hög…

Nu har vi varit iväg till skolan och köpt böcker samt kläder. När vi först kom dit fick vi sitta ner och få en kort där det skulle signeras på alla ”stationer” vi var på. Där vi fick kortet fick vi en stämpel sen in i ett annat rum för två stämlar till vad dom nu var för. Vidare till ”klädavdelningen” för att välja ut kläder…

Han har en del kvar från förra året och allt passar. En del var ju lite för stort förra året även om vi tog minsta storleken men i år kommer det passa. Fick däremot gå upp i storlek på en del kläder. Han klarade ju sig på det han hade förra året men det va ju ett himla tvättande hela tiden så nu blev det ordentligt med t-shirtar. 3 sport t-shirts så nu har han totalt 6 sådana, 3 vanliga så 5 totalt, 2 par sport shorts (3 totalt), 1 par blå vanliga (3 totalt) och två jogging overaller (4 totalt). Byxor kan han oftast ha två dar i rad men t-shirtarna en halv dag. Dom byter ju efter lunch. Vet inte om dom kommer göra det detta året men…Nu har han iaf så han klarar sig och skulle vi behöva mer kan man när som helst köpa. Långärmade tröjor tog jag inga då han har två som knappt är använda. Behövdes inte i vintras, räckte med t-shirt och munkjackan.

När det va klart fick vi en stämpel och sen gick vi till rummet där böckerna fanns och fick en jätte hög…

 

Några stycken böcker men då saknas det ändå 7 stycken!!!

Men det var inte allt…

Engelska böcker måste dom ju oxå ha och här saknas bara 4 stycken!!!

Även detta året är engelska böckerna från University of Oxford så det är riktigt bra lärobäcker.

En stämpel där och sen vidare till ”kassan” för att lösa ut oss och få kläderna vi valde sen en liten stämpel till och vi var fria att gå.

Böckerna som vi inte fick kommer vi få hemlevererade. Böckerna ska kläs in och namnlappar ska i kläderna så jag har lite att pyssla med. Fick även ett helt A4 blad med saker vi ska skaffa på en bokhandel. Kan ju säga att det är bra att vi fick 30% rabatt på årsavgiften med tanke på att vi nu brände nästan exakt 900 lira (ca 4500:-) på böcker och kläder + det vi ska köpa på bokhandeln så kommer vi väl landa på ca 1000 lira. Så av dom 17.500 sek vi fick i rabatt har skolan nu fått tillbaka nästan 5000 sek.

Fick oxå veta att mån-tis nästa vecka är han ledig sen ons-fre 9,30-12 ska han vara på skolan. Jag kör honom dit och hämtar honom sen på måndagen efter där drar det igång på riktigt. Alex ser fram emot det. Spännande att börja första klass och träffa kompisarna igen. När vi stod och väntade på böckerna stod en annan mamma och mormor/farmor där med tvillingpojkar. Mor/Farmodern som va helturk pratade grymt bra engelska och var så trevlig så vi tjattrade på en stund. Pojkarna ska oxå börja första klass men dom gick inte förra året så dom är nya. Får väl se om fler nya kommer och om någon gammal kanske droppat av.

 

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

24 Responses to En stor hög…

 1. Vad kul det är när du berättar. Detta med ”skoluniform” och köpesböcker och skolavgifter är ju liksom helt annorlunda för mig. Tack för hjälpen med du vet vad!

  • @Trebarnsmamman: Nä skoluniform är man inte van vid från Sverige men det är bra tycker jag. Behöver liksom alsdrig fundera över kläder på morgonen, bara se till att dom är rena 🙂 När jag började gymnasiet vet jag att en del fick köpa sin böcker (inte i grundskolan dock). Berodde på i vilken kommun man bodde. Jag slapp.
   Sv: Ingen hjälp att tala om. Var så lite 🙂

 2. Hebbe says:

  Hoppsan,det kostar att gå i skolan ser jag..
  Nej jag her inte funnit några kriminella i släkten,,mest bönder,några Karoliner med finskt påbrå,Nämdemän finns oxå,sedan några med samisk härkomst..Hittade nyss mammas morfars,farfar och farmor födda 1786 och 1791..så jag jagar vidare,,Haé Kram.

 3. Hebbe says:

  Jo poolpartyt närmar sig,,hoppas innan snön kommer(ler).Haé Kram.

 4. Hebbe says:

  Tackar,,då spar jag innan jag visar den strömmingen.Haé Kram.

 5. Bettan/Caligo says:

  Jag finns kvar, läser och tittar på bilder, men har ej haft tid att sätta mig ner och skriva några rader. Alex börjar ettan oj vad tiden går fort.
  Klart det kostar men han går väl i en toppenskola, vad mycket böcker blir det inte tungt för han att bära eller ligger vissa kvar i skolan?
  Du ska veta att jag längtar, vi som alltid rest på hösten nästan så man blir lite deppad att inte komma iväg.
  Kramis

 6. Sita says:

  Vad mycket som behövs. Men så blir han ju tre språkig oxå. Ha det gott. Kramar

 7. Ama de casa says:

  Så nu ska du bara sätta dig ner och börja brodera små namn på kläderna. Så pyssligt 😉

 8. maria says:

  vad mycket böcker som behövs…tänk egentligen vad det underlättar med uniform. mobbing och avundsjuka skulle garanterat minska..

  ha det gott !
  kramen

  • @maria: Ja jätte mycket böcker. Tror inte ens jag hade så många på gymnasiet ens.
   Absolut…håller med dig ang, skoluniform. Det underlättar både för barnen som slipper bli mobbade och för föräldrarna som slipper höra tjatet om dyra märkeskläder som dom säkert mer än gärna vill köpa till sina barn men inte har råd.

 9. Hebbe says:

  Ja tur att jag fick nya skridskor i julas,,utifall..Haé Kram.

 10. Stattinskan says:

  JAg tycker det är bra med ”skoluniform”, det minskar på utanförskapet. Men jisses vad med böcker. Hur ska de hinna plöja igenom allt detta under året?

  • @Stattinskan: Tycker oxå det är toppen med uniform. Dels för som du skriver, dels att slippa klädproblem varje morgon.
   Haha, ja du…det ska bli intressant att se. Särskilt med tanke på att dom ska ha totalt 11 böcker till…

 11. Hebbe says:

  Jodå jag ska leta upp lite info om surströmming..Kramen.

 12. Marie-Louise says:

  Ja det är dyrt med skolböcker, men här hemma är vi ju inte precis vana att behöva köpa skolböcker till barnen. Vad bortskämda vi är egentligen. Är det skoluniform han ska ha?

  • @Marie-Louise: Ja dom har skoluniform här. På Alex skola fin sådan…blå shorts och vit tennis tröja. Konstgt bara på vintern när dom inte kan ha shorts. Då finns långärmade tröjor men inte byxor så då får dom ha joggingoverallerna vilket ju är mjukt och skönt för dom men ändå…

Kommentera