Utflykt 1 av 2

Idag har vi hunnit med två små utflykter…

Först åkte vi till Ulaş beach. En liten strand som ligger bara 10 minuter bort.

Här finns massa bänkar, bord och möjligheter att ha picknick och grilla. Många som åker hit och gör just det särskilt på söndagar när folk är lediga.

Inte särskilt mycket folk där idag. Beror säkert på att det är ramadan nu och många fastar även om jag inte tycker det är så många som fastar. Har träffat en som jag känner som gör det annars tycker jag folk både äter och dricker som vanligt.

Skönt när det inte är en massa folk.

Många fina stenar fanns det.

Vattnet va skönt…

…och rent och klart.

Här ser man borgen.

This entry was posted in Familjeliv, Utflykter stora som små. Bookmark the permalink.

8 Responses to Utflykt 1 av 2

 1. Sita says:

  Vilken härlig strand. Skönt att ha den för sej själv. Kramar

 2. Sita says:

  Sv. Jag köpte 8 hg kycklingfilé. Lade dom på plåten (en liten) Vispade ihop 2 dl cerme frech, !/2 dl soja, 1 tsk sambal olek, 5 dl grädde o hälde det över. Efter en kvart öste jag dom o efter 40 min var dom klara. Kokade ris till. Kram

  • @Sita: Tack 🙂 Det lät ju enkelt eller svårt med creme fraishen då det inte finns här. Eller det ska finnas har jag fått veta av en kock men hittade inte i den butiken det ska finnas. Aja, jag får väl utesluta det och kanske ta mer grädde bara eller syna butiken bättre 🙂

 3. Ama de casa says:

  Ser väldans skönt ut! Jag har aldrig fattat det där med ramadan… Speciellt inte att man inte får dricka vatten…

  • @Ama de casa: Inte jag heller! Det är ju rent farligt nu när det är så varmt att inte dricka. Pratade med Hasans bror om detta för några dagar sedan. Sa att jag fattar inte hur dom klarar utan att dricka. ”They belive god help them” svarade han. Jag replikerade med…”aha, därför alla som fastar ligger utslagna både här och där” I taxibilar, utanför taxibilar, på restauranger, parkbänkar, utanför butiker. Humöret är värre än hos en trotsig 6 åring……Han svarade med ett asgarv och ett ”precis”.

 4. Sofiya says:

  Ulas e mysigt. kanske ska ta en tur dit 🙂
  sv: ja alldeles perfa 😉

Kommentera