Inte i år igen!!!!

Vad är detta??

Förra året vid denna tiden började det klia på överarmarna…

…precis här där jag ringat in. På båda armarna. Kunde inte se något. Inga prickar, inga utslag, inga bett, ingenting men det kliade så jag höll på att bli galen. Det va som små krypande stickningar. Jag smörjde på stilex som är bra mot kliande myggbett mm men inte ens det hjälpte. Kunde inte fatta varför det kliade så med tanke på att jag inte såg något. Efter ett par veckor slutade det klia och jag glömde bort det tills för några dagar sen. Då börjar det klia igenexakt samma ställe på båda armarna. Lite mer på den ena. Precis som sist syns det inget. Det enda som syns efter ett tag är ju mina rivmärken. Blir galen…När det väl slutat klia är man livrädd att röra där då det med 100% säkerhet kommer att  börjar klia igen. Riktigt irriterande krypande stickningar…

Fattar inte vad det är?? Frågade Hasan om han kommer ihåg när jag hade det förra året och det gjorde han. När jag då sa att jag fått det igen svarade han med att jag nog är allergisk mot vädret. Hm? Borde jag då inte fått det tidigare? Flera månader sedan solen och värmen gjorde sitt intågande…

Aja…jag vet ju att det går över. Gjorde det ju sist så då gör det väl det denna gången oxå…

Till dess får jag krama rivgärnet…

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

20 Responses to Inte i år igen!!!!

 1. Hebbe says:

  Hej du,,usch o fy,inte kul när det kliar så förbaskat,hoppas det går över fort,sen hoppas jag du får reda på varför..
  Ja här ser det ut att bli en skaplig dag,solen är framme,men det ligger moln i kanten som oroar en del..
  Jag såg att Sita hade kallare,men det blir nog varmare där oxå.
  Haé Kram.

 2. Hebbe says:

  Men du kan det vara så jävligt att det är surströmmingsklåda du fått,,,Näää,,eller ??.Haé Kram.

 3. Ama de casa says:

  Fy vad jobbigt! Hoppas det går över fort…

 4. Sita says:

  Oj vad tråkigt, vore bättre om det syntes något. Men bara klåda. Att jag har klåda fick jag förklaring på i tisdags hos doktorn. Det är för jag äter mina hormontabletter mot cancern. Kram

 5. Sofiya says:

  fan va skumt :S vad kan det vara…?
  sv: ja fynda kan man alltid göra där. älskar att se om dom fått nått nytt från H&M, gina tricot, vero moda eller nått.. ja, håller med, dom kan vara riktigt jobbiga. behöver man hjälp ber man väl om det.

 6. Hej!
  Jag får klåda såhär års. Oftast syns det inte men ibland blir det nässelutslag. Jag förknippar det med att kroppen under lång tid fått sol och att jag reagerar på det som händer i huden iom solen. Men vad vet jag, det är bara spekulationen. Klådan minskar iaf med antihistaminer.

  • @Trebarnsmamman: Hm? Men då har kanske Hasan rätt, att det beror på vädret eller solen då. Konstigt bara att det kommer nu och aldrig förr. Dom senaste åren har jag inte solat direkt som man gjorde förr utan nu är man bara mer ute i solen men ligger aldrig och solar. Aja, skönt det inte är på hela kroppen…hua hemska tanke 😉

 7. Jag brukar ocksà fà en sàdan konstig klàda under vãderomvãxlingar. Har sjãlv en rãtt torr hud och màste smörja in mig ofta. Inget att oroa sig för men irriterande ãr det :S

  Sv: Det var verkligen en trevlig och mysig middag vi hade ihop med jobbet. En av de fà ggr vi brukar samlas och ãta middag ihop per àr faktiskt.

 8. Stattinskan says:

  Amen?, vad kan det där vara? Kliar gör det ju när det blir för hög luftfuktighet … men det har du väl vant dig vid nu??? … eller?

 9. Pia F says:

  Låter som en allergisk reaktion. Har du bytt solskyddsmedel eller någon annan kräm?

  • @Pia F: Nä jag tror det är som flera skrivit att det beror på väderomslag då dom får samma. Har inte bytt solkräm, använder samma som jag haft flera år. Ja inte samma flaska då men samma märke 😉

 10. Laura says:

  Men vad konstigt… Kanske det är vädret, som så många föreslår? Hoppas det går över snart i alla fall!

  Ja, jag är på väg till Turkiet om några dagar, på onsdag! 🙂

  Tack förresten för att du har börjat klistra in svaret även i min blogg och inte bara bland kommentarerna – mycket uppskattat av mig eftersom jag aldrig kommer ihåg vilka inlägg som jag har kommenterat!

  Kram!

  • @Laura: ja jag tror oxå det är vädret eftersom fler får samma.
   Vad roligt! Hur länge stannar du?
   Jag är likadan och kommer aldrig ihåg i vilket inlägg jag frågar saker så jag vill gärna att folk svarar hos mig och då gör jag såklart samma till dom som har blogg 😀

Kommentera