Ofrivillig välgörenhet

Det finns folk som är bra fräcka alltså. I slutet på feb/början på mars lånade en bekant pengar av Hasan. Inte mycket, 100 lira (ca 500:-). Detta lovades att det skulle betalas tillbaka alldeles snart. Hasan sa inget första månaden men började sen trycka på om pengarna. Jo han skulle få dom imorn hette det. Han skulle få dom snart. Så lät det ungefär varje gång Hasan påpekade om pengarna och det va väl nån gång i veckan. Inget hände och precis innan dom skulle flytta från Alanya bad jag hans fru påminna sin man om att betala tillbaka det han är skyldig Hasan innan dom flyttar. Får till svar att det är inte hennes business, det får hennes man sköta själv. Eh? Ja men uppenbarligen kan han inte det och då får man gå andra vägar sa jag. Får till svar att då får väl Hasan säga till hennes man då. Hahahaha hur dum får man bli? Som om han inte gjort det i flera månaders tid????

Dom har nu flyttat från Alanya och inga pengar har betalats tillbaka så jag får väl se det som att vi idkar ofrivillig välgörenhet.

Sen har mannen mage att fråga Hasan om han har jobb till hans bror? Ja såklart vi gärna hjälper dig att ge din bror jobb….not…vad f*n tror han??

Hasan berättade även igår att mannen faktiskt frågat om att få låna pengar en gång till efter den gången i feb/mars. Detta va i maj nångång. Han behövde för att betala nån räkning. Hasan hade då påminnt om det han redan va skyldig och hade då fått svar att han skulle betala allt så fort han fick lön. Hasan som kan va lite för snäll ibland sa att han ska själv iväg och betala räkningar så om han får hans räkning kan han ta den samtidigt. Nä det gick inte, han behövde cash (??). Glöm det sa Hasan som genast blev misstänksam och det med all rätt. Frågade varför han behövde cash när Hasan ändå skulle betala räkningar och kunde ta hans på samma gång? Det fick han inget svar på.

Roliga med detta är att en till råkat ut för exakt samma sak. Inte heller där gick det bra att den personen betalade räkningen, han behövde cash. Även där fick han nej. Kan ju undra varför han behövde cash??

Det är tacken man får när man är schysst och hjälper andra…

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

16 Responses to Ofrivillig välgörenhet

 1. Stattinskan says:

  Sånt där är förbaskat enerverande … Det verkar ju skumt att de inte fick betala hans räkning … Har han oäktingar på bygden eller använder han dem till droger?
  Kramar

 2. Anna says:

  Haha turkar i ett nötskal om man får säga så.
  Ömer råkade ut för samma sak nu när han var nere över sommaren.
  Han blev lovad att få tillbaka pengarna innan han åkte tillbaks till sverige, men när han påpekade det till kompisen några dagar innan avfärd så hade han ju såklart inga pengar att ge tillbaka. Han undrade om Ömer inte kunde ta lite grönsaker och frukt från deras trädgård istället som betalning.
  Pyttsan!
  Inte för att det var mycket pengar (lite som i erat fall) men rätt ska ändå vara rätt. Vet man att man inte kan betala tillbaka så ska man inte lova att lämna pengarna ”nästa vecka” hela tiden!
  Kram!

 3. Ama de casa says:

  Otack är världens lön…

  Mycket irriterande, må jag säga!

 4. Ama de casa says:

  Förresten, har du en hundrig att avvara? 😉

 5. Ama de casa says:

  Cash, helst. Men det går också bra om du ger mig ditt kortnummer 😀

 6. Vivi says:

  Så utrolig frekt å ikke betale tilbake! Hvorfor si at man skal betale tilbake, når han ikke har tenkt å betale tilbake?
  Men det er gjerne sånn at når man er snill, så er ikke alltid andre snill tilbaka, dessverre. Ha en fin helg i varmen! Bare 3 uker og en dag til vi reiser 🙂 Juhuuuu!

 7. Ja sàdana människor har väl man ràkat ut för i sina dagar. Har slutat att làna ut för länge sedan dà man inte fàr tillbaka dem i tid eller kanske inte alls. Men man vet ju dà vem som är ens riktiga vänner

 8. Pia F says:

  Tråkigt när man inte kan lita på folk!

Kommentera