Inte alls beroendeframkallande

Ibland sätter jag mig med Alex nintendo ds och spelar lite. Tycker det kan vara ganska kul även om man blir superstressad ibland under dom här Mariospelen. ”Pratade” igår med en Alanyavän (A-C) på fb och hon spelar varje dag något som heter Mahjong. Jag har aldrig hört det men då Alex har flera spel med många i ett (108 in 1, 150 in 1…) så tänkte jag att det kanske finns där. ¨Jag började bläddra i ena spelet och visst fanns det. Tre stycken t om så jag tänkte jag skulle testa. Började kl 21 och det va super kul. Man ska rensa en ruta med ”brickor”, ta bort par hela tiden och kan bara ta dom översta eller dom som är fria på kanterna innan man kommer åt dom inre/under. Svårt att förklara. Det är ett sånt där spel som man bara ska spela en gång till. Så sa jag till mig själv…bara en gång till…bara en gång till. Batteriet hann ta slut så jag fick spela med laddaren. När kl va 23 alltså två timmar senare slog jag mig själv på fingrarna och sa, det är en dag imorn oxå. Ok, bara en gång till. Kl 23.50 sa jag till på skarpen och då lyssnade jag faktiskt och la undan spelet och gick och la mig och läste.

Om jag spelat idag? Jadå, två omgångar har jag hunnit med 😀 Livsfarligt spel som är lätt beroendeframkallande men jag är inte orolig. Jag kan nog hantera det annars ska A-C få betala rehaben 😉  Är en periodare när det kommer till att spela nintendo, likaså med sudoku. Där kan jag ibland lösa sudoku flera timmar medans Alex är ute och leker.

Alanya idag då…solen skiner från en klablå himmel. Det blåser hårfönsvarma vindar, 31,8 grader så det blir nog varmt idag igen. Idag ska vi nog försöka ta oss ner till stranden en sväng.

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

20 Responses to Inte alls beroendeframkallande

 1. Anne-Charlotte says:

  *fniss* jag sa ju att jag är beroende – skönt att dra in fler i ”skiten” :))

 2. Stattinskan says:

  Haha, jag spelar också det och om jag har riktigt tråkigt laddar jag ner ”Hidden object games” från Big Fish … Klurigt men riktigt roligt 🙂
  Gomorron

 3. Lisbeth says:

  Ja, tänk vad dessa spel kan ställa till det…… Jag brukar spela Majong på datorn o jag förstår dig. Lätt o fastna. Ha en underbar dag! Kram från ett grått, regnigt o trist Ljungby

  • Kina says:

   @Lisbeth: Ja det är lätt att bli fast men jag brukar va sån att jag tröttnar efter ett tag sen spelar jag inte på flera månader.
   Kram och ha en bra dag du med trots frått och trist.

 4. Catarina says:

  Hmm, det är väl mitt fel då för att jag ”sammanförde” er…. Men jag tänker inte ha dåligt samvete 🙂 Bättre med ett sånt spelberoende än ett som involverar pengar!

 5. Ama de casa says:

  Jag vågar mig inte på dataspel. Var totalt tetrisberoende för många år sen och jag skulle nog fastna snabbt som sjutton igen 🙂

 6. Linda says:

  Visst är det kul med Mahjong?! Har laddat ner till datorn och kan sitta och spela i flera timmar! 🙂

  Va glad jag blev när jag såg att du kommit tillbaka, har saknat din blogg! Så nu håller jag tummarna att du stannar!

  • Kina says:

   @Linda: Tack, vad glad jag blir att du saknat mig eller bloggen då. Som det känns nu kommer jag stanna men man vet aldrig vad som händer.
   Kikar in till dig senare och ser hur du har det i Grekland. Varmt som här kan jag tänka mig.

 7. Hebbe says:

  Hej du,,du ska inte hoppas för mycket,,Hebbe på madrass,Nja..Hebbe med paraplydrink,hoppas jag..
  Sudoku gillar jag likaså korsord..Haé Kram.

 8. Tina says:

  Haha såna där spel är livsfarliga att börja med! Jag åker tillbaka till Sverige i oktober ja, för att sen flytta till Kambodja på obestämd tid. Har inte gjort det helt officiellt ännu men börjar väl lite smått nu här 😛

  Jag kommer att gråta blod när jag ska lämna alla underbara kollegor här!! Och jag och Ibo är inte ihop utan bara vänner. Vi har båda det på det torra i Sverige, respektive Norge. Du är inte den första som tror det 🙂 I början var det ju tänkt att han också skulle blogga men det har inte blivit något av med det men han får ändå vara med på bild på bloggheadern hehe.

 9. Sv: De flesta restaurangerna hãr brukar öppna ett par timmar innan fastan bryts och brukar vara fullbokade hela Ramadan ut. Man màste vara ute i god tid om man vill fà lediga platser. Alla pubar, ”systembolag” och cafeterier som sãljer alkohol stãnger. Men visst finns det stãllen som har öppet dà det kommer mànga utlãnska turister hit sommartid.

  Har ocksà varit ganska beroende av Mahong 🙂 Rãtt kul tidsfördriv. Brukar spela det pà http://www.king.com dãr det finns hur mycket gratisspel som helst och dessutom kan man tãvla mot andra

 10. Aurora says:

  Skitkul spel. Jag ahr fastnat många ggr. Kram

Kommentera