För mycket energi… Då åker dom ut

Varje dag i snart 3 veckors tid har Alex och iaf Umut varit här inne och lekt. Dom leker jätte bra och det är inga problem. Får säga till dom på skarpen ibland när dom far runt som skjutna ur kanoner och håller på att riva huset. Har dock dom senaste dagarna känt irritation över att Umuts mamma t ex aldrig säger att dom kan vara där. Jag vet att Umut frågat sin mamma men hon säger alltid nej. Alex berättade att hon sagt att hon inte vill att det ska bli så stökigt och att dom för sånt liv. Jag har alltid tyckt Umuts mamma är så gullig. Hon har noga koll på barnen när dom är ute och leker men nu blev jag sur.  Vaddå? Tror hon inte dom stökar ner hos oss eller för liv eller tror hon att jag tycker det är roligare att plocka upp och få skavsår i öronen än vad hon tycker???? Två gånger har dom varit inne hos Umut och lekt under detta 1,5 år som dom lekt tillsammans.

Idag hade dom mer energi än vanligt och är helt speedade men så har vi kört ac´n bra mycket mer än vi brukar då det är fruktansvärt klibbvarmt här idag vilket bidrar till att dom får energi. I värmen blir dom tröttare och leker mer stillsamt så jag skickade ut dom och sa att dom kan ju gå hem till Umut eller Semi och leka. Visste att dom inte kommer få gå in till Umut men hos Semi gick det bra.

Här nere sitter dom nu på deras balkong och går igenom leksakerna Semi fick av Alex.  En stund där så är dom nog lagom slöa och lätta att handskas med igen *hehe*.

This entry was posted in Strandliv/Poolbad/Lek & Bus, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

14 Responses to För mycket energi… Då åker dom ut

 1. Aurora says:

  Tänk vad glad den mamman är som får barnpassning varje dag. Kram

 2. Sita says:

  Inget kul att ha gratis dagis. Säg till henne på skarpen. Kram

 3. Hebbe says:

  Men du,bor hon i ett museum,där inget får röras..
  Gott blev det,gjorde många lunchlådor så det blir filé fler dagar denna vecka,får väl variera lite med tillbehören..Haé Kram.

  • Kina says:

   @Hebbe: Antagligen har dom som så många andra här dammsamlare (prydnadssaker) till förbannelse och möbler på varenda ledig yta så ja, det får nog itne röras.

 4. Hebbe says:

  Ja nu är den fylld med vatten,lite problem innan cirkulationspumpen ville gå som den ska,,men det fixade sig..nu väntar stenläggning och trädäck run poolen..
  så snart blir det nog poolparty med paraplydrinkar..Haé Kram.

 5. Tänk att det alltid ska finnas dom som inte orkar med att ha barnen och deras vänner inne :S
  Tänk att du är en jätte bra och snäll mamma som låter barnen vara inne.
  Sköt om dej.
  Kram M

  • Kina says:

   @Slingersnoken: Ja jag får tänka så men jag känner igen det där från när jag va liten. Det va alltid mina föräldrar som ställde upp på allt, skjutsade hit och dit vad det än var, fotbollsträningar, matcher, klassresor, fritidsgården…. hämtade dom om dom ville leka hemma hos oss, körde hem dom…Sen fanns det en del föräldrar som aldrig gjorde något.

 6. Pia F says:

  Tråkigt för Umut att aldrig få lov att ta hem kompisar.Sen förstår jag dig, ibland kan det vara skönt när de leker hemma hos någon annan.Tänk istället på vad hans mamma går miste om.

  • Kina says:

   @Pia: Dom får ju gärna vara här men tycker man kan turas om och Alex kan ju tycka det är kul att leka med andra leksaker än sina egna ibland.

 7. Ama de casa says:

  Smart drag 😉

  AC… Jag har bara kommit upp i 3000 steg ännu så länge så det är fläkten som gäller…
  Fast å andra sidan är det inte så varmt idag 🙂

Kommentera