Svettigt & Klibbigt

Hade tänkt gå till stranden idag men varken jag eller Alex kände för det sen började vår frys och kyl eka väldigt tomt så en rejäl påfyllning behövdes. Vi hade det så skönt inne med ac´n på och ville inte alls lämna hemmet men vi gjorde en kraftansträngning och tog oss iväg och gjorde en storhandling.

Det är så varmt, svettigt och klibbigt här nu och har varit i flera dagar. Det fläktade lite skönt imorse men nu står luften helt still och gör större delen av dygnet. Iskalla duschar är underbart men man hinner ju torka och börja svettas igen innan men ens kommit ut ur duschen. Torka sig med badlakan behövs inte och smörja in sig med bodylotion är helt onödigt då allt rinner av. Ingen risk dock att man får torr hud här då man alltid är fuktig över hela kroppen. Man går runt med ett blankt ansikte och bryr sig inte ens då alla ser likadana ut. Minsta lilla ansträgning som att åka och handla vilket iofs va en stor ansträgning gör en helt slut. Energin försvinner på nolltid. Bara att tänka på saker man behöver göra får en helt matt. Nä, ett rejält oväder skulle behöva dra förbi för att rensa luften men det får vi väl vänta på nån månad minst iaf. Till dess får vi försöka överleva med iskalla duschar och ac och tänka på alla som har det kallt, ruggigt, regnigt och fryser häcken av sig. Då är det lite lättare att stå ut med värmen.

Alex är nu ute och leker men det är nog bara en tidsfråga innan dom kommer in då det är för varmt att leka ute några längre stunder nu mitt på dan. Sitta inne med ac´n på och spela wii, det kan dom däremot göra i flera timmar.

Själv ska jag…Jag ska…Jag tänkte…Jag skulle behöva…Kanske ska jag…

Jag går helt enkelt ut i köket och hämtar ett nytt glas iskallt vatten. Vi har förresten köpt en sån där vattengrej vad dom nu heter. Sån man ställer vattendunken upp och ner på och som man kan få både kallt och varmt vatten från. Köpte den för nån vecka sen och jag har aldrig sett Alex dricka så mycket vatten som nu när vi har den. Han springer i tid och otid och hämtar vatten vilket bara är bra.Mycket vätska behövs dessa dagar.  Han tycker det är kallt och gott och det är det. Blir mycket kallare och godare än att ha det i kylen. Å wow vilken snabb service av kaffe på morgonen nu när man inte behöver starta vattenkokaren utan bara tar varmvatten därifrån. Glömmer dock fortfarande ibland att vi har det så jag startar vattenkokaren ändå.

Vatten va det…

This entry was posted in Allt & Inget, Väder. Bookmark the permalink.

4 Responses to Svettigt & Klibbigt

 1. Vivi says:

  Så bra bloggen din er åpen igjen 🙂 Moro å følge med på livet ditt i Alanya.
  Vi skal nedover i september, gleder meg masse! Hilsen Vivi fra Norge 🙂

 2. Stattinskan says:

  Usch … det är så hemskt när det klibbar och maninte riktigt vet vart man ska vända sig. Hör är lite höst idag och det känns faktiskt riktigt skönt 🙂
  Kramar

  • Kina says:

   @Stattinskan: Ja ibland får man nästan panik och vet inte var man ska ta vägen. Nu är jag dock inne med ac´n på för fullt.
   Hösten kan va så mysig tycker jag om det inte regnar non-stop i 2 veckor vilket det kan göra här.
   Kram!

Kommentera