Läskiga gubben här igen

Några av er kommer kanske ihåg när jag i våras skrev om läskiga gubben som kasta bollen till barnen precis när det kom en bil. Här kan ni läsa om det.

Nu för ett par timmar sen när barnen va ute och lekte hörde jag nån sur gubbe muttra och skälla. Kände inte igen honom då han stod halvt vänd. Undrade vad han skällde på. Samtidigt kommer barnen uppspringande och bankar på dörren. När jag öppnar ber dom mig gömma dom för elaka läskiga gubben som tog Alex boll är utanför. Jag lät dom komma in och frågade Alex vad som hänt. Alex berättade att gubben började skälla om att dom tagit vindruvor i trädgården på andra sidan gatan. Trädgård är överdriva att kalla det. En torr jordplätt på 3×3 meter där det bor en höna och en tupp sen är det mest en soptipp men där växer lite lite druvor. Ungarna som hela tiden varit utanför vårt hus och lekt samt utanför Umuts sprang fort som tusan in. Jag har sett dom leka och vet att dom inte varit i den ”trädgården”. 

Visste ju inte vem denna gubbe var förra gången han va i farten. Hade aldrig sett honom förr och inte efter det heller förrän nu. Börjar dock fundera på om han bor i huset nedanför jordplätten. Varför skulle han annars bry sig om vindruvorna? Konstigt bara att man inte ser honom mer men en sån surskit kan hålla sig undan.

Jag ”gömde” iaf barnen och dom tyckte det va spännande. När dom är här inne går jag ut på balkongen. Då står gubben och pratar med Ilhans fru Filiz eller pratar. Han skäller så det ryket!  Jag förstod inte allt men antagligen om dessa jäkla druvor som barnen inte rört.  Sen lommar han iaf iväg och vi har inte sett honom efter det.

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

10 Responses to Läskiga gubben här igen

 1. Ingen trevlig gubbe, verkar vara lite sjuk i skallen…
  Hoppas ni slipper honom.
  kram M

 2. Anna says:

  Klart dom blir rädda, sen skrämmer dom upp varann lite extra. Men bra och kolla upp om man inte känner igen honom.
  Ha en bra kväll! Anna

 3. Hebbe says:

  Usch och fy,för den gubbjäveln..Oki,då hänger jag med,den pinnen är rätt så god den..nu blir det nog en Vodka-lingondricka och fruktsoda,,är oxå mumma..Haé Kram.

 4. Sita says:

  God morgon. Vilken surgubbe. Värre än värst. Hoppas barnen slipper se han igen. Kramar

 5. Pia F says:

  Tyvärr finns det människor som får en kick av att bära sig åt. Hoppas att barnen slipper honom i fortsättningen, annars får du skicka Hasan på honom och sätta honom på plats.//Pia

Kommentera