Cykel

Vi åkte iväg i fm och köpte en cykel till Alex. Har ju lovat honom en ny nu när han kan simma så duktigt. Har bara inte funnits tid till det tidigare och egentligen inte idag heller men Hasan tog sig tid för att vi skulle kunna köpa den efterlängtade cykeln. Inte helt lätt dock när hans mobiler ringde hela tiden vilket inte är ovanligt men nu är det värre än värst. Positivt med det är att vi har en kanonsäsong. Bästa på flera år 😀

Iaf, vi åkte till en cykelaffär mitt emot Kipa ungefär och där hittade han en han ville ha. Grejen är det att här har dom inte fotbroms på barncyklar utan bara handbromsar?!?. Till vuxencyklar finns men inte till barn. Hm? Hade jag vetat det hade jag köpt med en cykel från Sverige men nu fick det bli en här. Han hade aldrig kunnat vänta tills vi kunde köpt en i Sverige.

Stödhjulen tog vi bort direkt i butiken och ser då att det inte finns något stöd så vi frågar vart det är. Då får man köpa till det extra??? Hur idiotiskt som helst ju!! Kostade iofs bara 5 lira (25:-) men dom hade inte ett sånt Alex behöver till sin cykel så vi får kolla någon annanstans. Orkade inte göra det idag.

Här är vi i cykelaffären och dom fixar till höjden på styre och sadel samt tar bort stödhjulen.

Så fort vi kommer hem åker cykelhjälmen på och han ska öva. Arg som ett bi för att det inte funkar lika lätt som på ”Gomos” gräsmatta och att det inte funkar direkt. Undrar vem han har ärvt det ifrån att man blir flyförbannad så fort något inte går direkt?!?

Denna cykeln är oxå mycket tyngre än den han har i Sverige så det va svårare att få balans. Jag hjälpte honom lite. Han skällde och svettades, jag bara svettades. Alldeles för varmt för att öva cykling nu. Får se om vi går ut en stund senare ikväll. I värsta fall får vi väl vänta nån månad tills vädret blivit svalare.

Glad är han iaf för att han äntligen fått en cykel här. Nu är han, Umut och Semi inne här och leker.

 

This entry was posted in Alex. Bookmark the permalink.

12 Responses to Cykel

 1. Mamma says:

  Jättefin cykel!
  Hmmmm – det där humöret känner iaf jag igen så för mig är det solklart. Ingen i familjen glömmer väl när du bl.a. skulle lära dig åka slalom:)
  Puss o Kram!

 2. Hebbe says:

  Vilken lycka en ny fräsig cykel..Här har det blivit lite för tryckande värme i dag,känns som det är en urladdning på gång.
  Haé bra i värmen.Kramen.

  • Kina says:

   Ja han valde en illgrön med pirayor på 🙂
   Då är det skönt med en urladdning så luften friskas upp. Här är oxå så klibbigt idag men ett oväder är väl att hoppas på för mycket.

 3. nettan says:

  häftig ser han ut i allfall även det verr ryka lite ur öronen på sista bilden… jäklar vad stor han e nu första cykeln utan stöd och simm akan han… är det ett teckan på att jag nu e riktigt gråhårig under all färgning?? tiden går så fort….

  han får ta det lugnt där i alanya med all bustrafik men han har ju en klok mamma så det kommer bli superbra,

  • Kina says:

   Ja han börjar bli stor. Händer mycket nu, simma, lära sig cykla utan stödhjul och tappa tänder. Men inte blir vi äldre heller 😉
   Här blir inget cyklande ute på vägen. Runt huset tills han är 18 😉

 4. Sita says:

  Haha jag mins min första cykelrunda. skulle åka till lekparken o tillbaks. Men tog för snäv kurva vid sandlådan o stöp rakt i den. Kram

 5. Jessica U says:

  Ohh vilken lycka att äntligen fått sin cykel, jag vet ju hur mycket han längtat efter den 🙂
  Heja Alex, snart cyklar han som om han aldrig gjort nått annat 😉
  Kram

 6. Pia F says:

  Minns också min första cykeltur med min mormor, det blev lite skrubbsår men jag förstår att Alex lycka är total. Cykeln är ju riktigt tuff.//Pia

  • Kina says:

   @Pia: Kul att minnas det. Jag kommer inte ihåg min första men kommer ihåg att pappa lärde mig cykla. Jag hade en röd cykel med ett rött och ett grönt handtag så man skulle veta vilken sida av vägen man skulle cykla på 🙂

Kommentera