Så viktigt att det kan bli bråk…

…om det blir fel.

Alex, Umut och kusinbarnet Semi kom nu upp och bankade på dörren. Dom ville ha vatten att dricka. Som alltid när dom vill det använder jag plastmuggar från IKEA till dom. Vi har ca 10 stycken i olika färger och jag tittar väl inte vilka färger jag tar utan rycker bara dom översta i stapeln. Nu blev det en mörkblå, en ljusare blå och en rosa. Häller upp vatten och gå ut med det till dom där dom väntar i dörren. Alex tog den mörkblå. Semi va på väg att ta den andra jag räcker fram vilket är den ljusare blå. Då tränger sig Umut fram som stod lite bakom och säger…Den ska jag ha!! Semi som redan fått tag i muggen rycker till så han tappar muggen. Han böjer sig ner för att ta upp den och samtidigt räcker jag fram den rosa mot Umut som tittar lite snett på mig men tar muggen. Jag går in och hämtar nytt vatten i den ljusare blå muggen och när jag kommer ut igen står Umut och försöker truga på Semi den rosa för han ska ha den blå. Det slutar med att Semi som är minst fick ta den rosa. Umut viskar till Alex att Semi fick tjejfärg och så fnissar dom.

Ingen idé att vuxet myndigt tala om att det är samma innehåll i alla muggar. Det vet dom, dom är ju inte dumma men tänk ändå så viktiga småsaker kan vara och vilka tjafs det kan bli om det blir fel. Nästa gång dom kommer upp och vill ha vatten ska dom få muggar i ”tjejfärger” alla tre 😀

This entry was posted in Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

10 Responses to Så viktigt att det kan bli bråk…

 1. Mamma says:

  HAHA Det där känner man ju igen – Bläää för tjejfärger! Stackars Semi!
  Kram!

  • Kina says:

   Haha ja blä men nästa gång ska dom alla få det 😉 Sådana muggar kan du förresten få ta med ner en ny omgång när ni kommer i sept. Dom vi har börjar bli aningen slitna efter att ha kört dom i maskinen för mycket.
   Kram!

 2. Mamma says:

  OK då köper jag knallrosa, eller? Med prinsessor på?

 3. Laura says:

  Nu har jag inte hunnit läsa bloggar på några dagar igen, så jag återkommer lite senare då jag börjat beta av inläggen på bloglovin. 🙂 Tänkte bara svara på dina kommentarer!

  Du har rätt, Alanya är lite för litet, Istanbul lite för stort! Ahmet har fått ett arbetserbjudande i Alanya, så vi skulle inte behöva leta jobb där.. Du har också rätt i att jag skulle ha större chanser att få jobb i Alanya om jag ville jobba där. En positiv sak med Alanya är ju förstås alla ni svenska tjejer i varierande ålder som bor där året om, men annars så har jag svårt att tänka mig att flytta till Alanya. Jag har liksom haft min tid där och den är över. 😛

  Kram!

 4. Anna says:

  Tänk att den ska vara skillnad på tjej o kill, du får säga åt Alex och ta den rosa nästa gång, förvarna han innan så ska du se att alla vill ha rosa sen 😉

  • Kina says:

   Ja och jag vet inte var han fått det ifrån. Skolan och kompisarna antagligen för jag har aldrig sagt att nåt är tjejigt eller killigt. Skulle kunna försöka, tveksamt om han skulle gå med på det dock 😉

 5. Pia F says:

  Vänta bara,tjejbaciller kan vara farliga i en viss ålder!//Pia

Kommentera