Bosatt sig

God morgon!

Igår när Alex och Umut va här inne och lekte kommer dom springande till mig på balkongen och Alex sa till mig…

– Du vet dom där blå stora ”flugorna” med gula ”ben” som hänger ner?

– Ja

– Vi brukar ju ha en här inne och Umut har oxå en som bor hos honom. (Umut tjattrar brevid om en som bor hos dom)

– Jaha ja!

– Ja, den bor i ett hål på deras toa och den har fått en bebis

– Jaha, vad spännande! *fniss, barns fantasi*

– Ja och den äter i köket

– *fniss* Gör den det?

– Ja så den vi har som kommer varje dag bor här

– Där ser man. *fniss*

– Ja…här (båda springer och pekar i dörrkarmen till toan där det är två hål för dörren när man stänger den) (vet inte vad det heter?)

*fniss* Jasså, bor den där? *barns fantasi*

– Ja, där bor den

Kunde inte låta bli att fnissa åt deras fantasi att såna bor hos oss och hos grannen. Att den äter i köket och har fått en bebis. Vi ser en sån flyga runt här inne nästan varje dag. Några gånger har jag fått släppt ut den men dom är snabba och inte lätta att vifta ut. Så snabba så jag kan inte ta kort på den och hittar ingen bild på internet. Helt ofarliga så man behöver inte va rädda att dom sticker. Tror jag inte iaf. Vet inte vad dom heter med dom ser ut som Alex förklarade. Stora och blå med typ gula ben som hänger ner. Ser ut som det sitter en liten kula/boll längst ner på benen.

Nu imorse när vi kommer upp säger Alex när vi går förbi badrummet.

Mamma titta, den bor här!

 Jag tittar där han pekar, mot hålet i dörrkarmen och minsann att det flyger ut en sådan därifrån?!? Så det va inte bara deras vilda fantasi utan dom har rätt. Det bor en sådan här och antagligen inne hos Umut oxå. Även om dom är ofarliga vill jag inte ha en sån boende i dörrkarmar/väggar så jag täckte för hålen med papper. Den får flytta!

This entry was posted in Sagt av Alex, Tokigt, Roligt & Knäppt. Bookmark the permalink.

2 Responses to Bosatt sig

  1. Sita says:

    Svårt att veta vad det är. Kram

    • Kina says:

      Dom är vanliga här, vet bara inte namnet på dom men ofarliga ska dom va iaf OCH svåra att ha ihjäl. Försökte med den vi har då jag märkte när jag täckt för hans ingång att den letade nytt ställe. Gick inte att ha ihjäl den. Smätte till den med en tidning så den for i golvet och satte en paraplyspets (litetrubbigare) på den men när jag lyfte så bara flög den iväg som ingenting sen fick jag inte fatt i den.

Kommentera