Tjuvlyssnat

För några dagar sedan när Alex och grannpojken var på hans rum hörde jag ljud som….eeewww, uuuäää, huh?

Jag smög utanför och kikade in. Då sitter dom och tittar i Familjebokan och Håkan bråkan och bebismysteriet. Alex har ganska längre frågat hur han kom in i min mage mm. I början nöjde han sig med enkla svar men det dröjde inte länge förrän fler frågor och funderingar kom och jag kände att jag inte riktigt kunde uttrycka mig utan att trassla in mig  i mina egna svar. Jag mailade mamma och bad henne fösöka hitta en bra bok som förklarar på ett enkelt sätt så barn förstår. Hon skickade ner Familjeboken sen fick han Håkan Bråkan av en kompis till mig. I båda böckerna förklarar dom utförligt men ändå på ett barns nivå hur det går till. I böckerna finns även tecknade bilder på mamma och pappa i bebisverkstaden och det va dessa båda sidor som va uppslagna i respektive bok. Jag hör grannpojken Umut fråga…

U- Vad är det???

A- *med myndig röst* Det är så man gör bebisar

U- Eeewww, uuuäää, huh?

A- *fniss* Ja, så gjorde mamma och pappa när jag kom in i mammas mage

U- eeewww. uuuäää, huh?

A- *fniss*

U. *fniss*

*fniss fniss fniss fniss fniss*

Precis när Alex fått Familjeboken och vi läst den visar han den speciella sidan för Hasan och säger…

– Så här gjorde du och mamma när ni fick mig

– ??? Eh ja *fniss* (en aning ställd)

– Mmmm det gjorde ni *fniss*

Sen har han frågat mig om han verkligen måste göra så när han vill ha bebisar och uschade och ojade sig när jag svarade att det är det vanligaste sättet.

Nä, nu ropar stranden på mig. Alex följde med Hasan ner på kontoret så honom och luftmadrassen vi har där ska hämtas upp.

This entry was posted in Sagt av Alex, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

6 Responses to Tjuvlyssnat

 1. Sita says:

  Ja det är inte lätt att förklara, men dom fattar så fort nu för tiden. Kramar

 2. Ha ha ha goa unge, kan bli lite pinsamt i bland 😛
  Men det är tur att det finns sånna böcker.
  HA en härlig dag på stranden.
  Kram M

  • Kina says:

   Ja jag tycker nog det är mer pinsamt än honom, iaf nu sen när han blir äldre och vi ska prata allvar är det nog han som kommer sitta med röd fejja eller inte.
   Kram!

 3. Hebbe says:

  Ja du Kina,dessa vetgiriga barn,,ibland blir man nästan svarslös, men det brukar fixa sig i alla fall,,och det är ingen idé att börja svamla om blommor och bin..Haé Kram.

  • Kina says:

   Nä det där med Blommor & Bin är förlegat för dagens barn. Här ska det va fakta, rakt upp och ner men på en lagom nivår 😉
   Kram kram!

Kommentera