Äta & Laga mat

Det är både jobbigt att äta och att laga mat i denna värmen. Magen kurrar men man har ingen matlust. Får många gånger tvinga i sig något. Å andra sidan dricker man desto mer så magen är full. Det kluckar i den när man rör på sig 😉

Igår testade jag iaf ett nytt recept jag hittade på internet. Som alltid ändrade jag om i det lite redan från början. Tycker alltid dom snålar på allt i alla recept. Det blev iallafall mycket lyckat. Super gott och super enkelt. Högsta betyg från Alex som iofs inte är kräsen med maten och som åt resterna till frukost eller brunch får jag väl kalla det. Kl va halv 11.

Lägger in receptet här om fler vill testa det.

4 port:

300 gr pasta
3 Kycklingfiléer (jag gjorde på 2 stora)
2 vitlöksklyftor (använde 4-5 ganska stora klyftor)
2 tomater (stora)
Smör
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano (hade jag inte hemma så jag slängde i lite persilja på slutet med osten)
2 1/2 dl grädde (jag använde nog 2 dl grädde, 1 dl mjölk & 1 dl vatten)
150 gr feta ost
Sen hade jag även i 1 buljongtärning (kyckling)

Koka pastan. Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Skär tomaterna i bitar. Bryn kycklingen i smör i stekpanna. Lägg i vitlök och låt fräsa med. Krydda med salt, peppar och oregano. Häll i grädden (vatten/mjölk) samt buljongtärning och låt koka ihop några minuter. Smula ner osten och lägg i tomaterna (persilja). Rör bara om och servera direkt med pastan och ev svarta olivet i en skål vid sidan om.

 Som ni ser la jag till mer vitlök och till såsen samt bytte ut oreganon mot färsk persilja. Osten måttade jag inte upp utan tog som jag tyckte bara. Likaså med kryddorna, där höftade jag bara och smakade av.

Smaklig måltid!

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

6 Responses to Äta & Laga mat

 1. Sita says:

  Trevligt att du börjat igen. Ha det gott. Kram

 2. Anna says:

  Heeeej, kul och få följa dig igen, gillar och läsa om era äventyr i Turkiet 🙂
  Nublir jag hungrig när jag läser recept 🙂
  Ha en bra lördag! kram Anna

  • Kina says:

   Hej Anna!
   Kul att ”se” dig här och det känns bra att ha varit saknad 😉
   Det receptet får du testa nån dag, super gott.
   Trevlig kväll, Kram!

 3. Anna B Lundkvist says:

  Låter supergott – måste jag skriva ner och och testa.

Kommentera