Gammalt

Igår på förmiddagen så vi en fin båt komma in i hamninloppet. Kunde inte se vilken båt det va men ju närmre den kom så visade det sig vara Ostindiefararen som kommit hem igen efter besöket i Stockholm. Kommer ihåg när den sjösattes. Då va vi på plats på andra sidan älven och såg det hela.

Jätte vacker båt men den är inte särkilt stor när man ser den irl.

Senare på fm gick jag, mormor och Alex bort till Eriksbergshallen där dom har utställning av Da Vinci, Michelangelo och Raphael. Hade det inte varit för att mormor ville dit och se den nyfunna Da Vincitavlan som hittats (finns i privat ägo i Schweiz) och som det varit så mycket snack om så hade jag nog itne gått dit. Är inget större fan av sånhär konst men ändå kul att se. Va i Louvren i Paris då för många år sen bara för att se Mona-Lisa. Så nu har jag även sett La Bella Principessa som Da Vincis heter.

Det va faktiskt en intressant utställning. T om Alex tyckte den va helt ok och höll sig förvånandsvärt lugn mestadelen av tiden. Mot slutet började det spritta i kroppen på honom. Tror det gick så bra för att man fick hörlurar och en liten rund typ fjärkontroll som man använde och tryckte på vid varje tavla så hörde man sen information om alla verk. Kan inte säga att tavlan va vacker men det brukar inte såna här konstverk vara enligt mig. Men så är jag ingen konstkännare heller och ser inte vad ”vetarna” ser. Någons tavlor jag däremot tycker är fina är Monets. För många år sen va vi i hans trädgård som ligger utanför Paris och det va vackert. Många av hans tavlor är motiv från trädgården.

Idag åkte mormor hem så nu är det bara jag och Alex veckan ut då mamma jobbar. Kan nog behövas lite lugn och ro. Det blev mycket i Paris med full rulle hela dagarna och sent i säng. Sömnen har inte kommit ikapp riktigt så Alex är så nöjd med att bara kika på film och pyssla lugnt. Så lite lugna aktiviteter framöver ska nog få energin att återvända.

This entry was posted in Sverige. Bookmark the permalink.

Kommentera